zorrk 14.09.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 CześćPrzymierzam się do modernizacji instalacji elektrycznej i chciałbym dołożyć ochronę przeciwprzepięciową. Instalacja miałaby chronić przede wszystkim przed wyładowaniami atmosferycznymi.Ze względu na sporą ilość wrażliwego i drogiego sprzętu elektronicznego jestem w stanie wybrać produkty z górnej półki. Co polecacie ? A czego nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 14.09.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Jeśli chodzi o markę, to moim zdaniem DEHN, jeśli chodzi o rodzaj i dobranie rodzaju urządzeń to musiałbyś więcej napisać o samej instalacji, odległościach itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 14.09.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 (edytowane) Cześć Przymierzam się do modernizacji instalacji elektrycznej i chciałbym dołożyć ochronę przeciwprzepięciową. Instalacja miałaby chronić przede wszystkim przed wyładowaniami atmosferycznymi. Musisz wiedzieć jaki masz typ instalacji i czy wszystko jest sprawne, jeśli nie to nawet DEHN nie zadziała Co polecacie ? A czego nie? Na pewno chińszczyzny za 200 zł z allegro odpada. W grę wchodzi tylko jedna Firma DEHN. http://www.dehn.pl/docs/publikacje/przepieciowa/sd57_konflikt_technologii.pdf http://www.spinpol.com.pl/download/Kurier_nr1.pdf Ze względu na sporą ilość wrażliwego i drogiego sprzętu elektronicznego jestem w stanie wybrać produkty z górnej półki. Raczej nie znasz cen przepięciówek z górnej półki. Edytowane 14 Września 2012 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrk 15.09.2012 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 (edytowane) chodziło mi raczej o nakierowanie na markę. Z tego że poprawne działanie ochrony zależy od poprawności całej instalacji to zdaję sobie sprawy, ale to sprawa chyba nie do ogarnięcia na forum. Dziękuje wam obu za typ i za linki do artykułów. Możliwe że zbyt pochopnie napisałem o górnej półce bo rzeczywiście nie znam cen.A w jakim przedziale cenowym jest górna półka(tak z ciekawości)? Edytowane 15 Września 2012 przez zorrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 15.09.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Możliwe że zbyt pochopnie napisałem o górnej półce bo rzeczywiście nie znam cen. A w jakim przedziale cenowym jest górna półka(tak z ciekawości)? 3-5 tys netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 16.09.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Z opinii kolegów podobno ETI jest do bani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts