Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ochrona przepięciowa - co polecacie?

Recommended Posts

Cześć

Przymierzam się do modernizacji instalacji elektrycznej i chciałbym dołożyć ochronę przeciwprzepięciową.

Instalacja miałaby chronić przede wszystkim przed wyładowaniami atmosferycznymi.

Ze względu na sporą ilość wrażliwego i drogiego sprzętu elektronicznego jestem w stanie wybrać produkty z górnej półki.

Co polecacie ? A czego nie?

Cześć

Przymierzam się do modernizacji instalacji elektrycznej i chciałbym dołożyć ochronę przeciwprzepięciową.

Instalacja miałaby chronić przede wszystkim przed wyładowaniami atmosferycznymi.

Musisz wiedzieć jaki masz typ instalacji i czy wszystko jest sprawne, jeśli nie to nawet DEHN nie zadziała

Co polecacie ? A czego nie?

Na pewno chińszczyzny za 200 zł z allegro odpada.

W grę wchodzi tylko jedna Firma DEHN.

http://www.dehn.pl/docs/publikacje/przepieciowa/sd57_konflikt_technologii.pdf

http://www.spinpol.com.pl/download/Kurier_nr1.pdf

Ze względu na sporą ilość wrażliwego i drogiego sprzętu elektronicznego jestem w stanie wybrać produkty z górnej półki.

Raczej nie znasz cen przepięciówek z górnej półki.

Edytowane przez dendrytus

chodziło mi raczej o nakierowanie na markę.

Z tego że poprawne działanie ochrony zależy od poprawności całej instalacji to zdaję sobie sprawy, ale to sprawa chyba nie do ogarnięcia na forum.

Dziękuje wam obu za typ i za linki do artykułów.

Możliwe że zbyt pochopnie napisałem o górnej półce bo rzeczywiście nie znam cen.

A w jakim przedziale cenowym jest górna półka(tak z ciekawości)?

Edytowane przez zorrk