KrisuC 14.09.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Witam,Moze ktos sie wypowiedziec na tmat: Czy szpryca w postaci tynk + klej (do styropiany lub do kafelek) bedzie dosc mocna na utrzymanie tynku na ceglach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 15.09.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Mam pytanie: a po co ci klej do tynku? Do szprycy? Bo ja nie wiem zupełnie. Jeżeli tynk / szpryca jest zrobiona ok, ma włąściwą przyczepność to nie powinno być problemu z nałożeniem tynku cienkowarstwowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrisuC 17.09.2012 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 A mianowicie sytuacja wyglada tak:zbilem tynk z osciezy i teraz mam do nalozenia czasami go ok 3cm (miejscami). Teraz mam gola cegle, oczywiscie calosc jest zagruntowana, ale podczas prac z jednym oknem mialem wrazenie, ze nie klei sie on bardzo dobrze do cegiel (jeszcze gozej jak bedzie grubiej)Dlatego pomyslalem by najperw szpryca z klejem, aby miec pewnosc ze jak zlapie to bedzie trzymac. a nastepnie tynk wlasciwy. I dlatego moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 17.09.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 KrisuC: tynk powinien się spokojnie kleić do cegły - pytanie tylko o to czy to, co kupiłeś - bo podejrzewam, że tak było - jest dobrym tynkiem. Tak naprawdę powinieneś wiedzieć co to za klej i jakie ma właściwości by wiedzieć czy się nada. Skład zaprawy i możliwość "manewrowania" składnikami "na poczekaniu" powinna pozwolić na załatanie ubytków bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrisuC 21.09.2012 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Dokładniej kopiłem tynk atlasa (zaprawa tynkarska cementowo wapienna) moze zly wybór hmmAle dokładnie mialem taki problem iz nakaldajac tynk u gory okna lubila "wypasc" dziura (takie male wyrwanie materialu).Pewnie za duzo chcialem nalozyc na raz ? A tak poza tym czyms potraktowac juz wyschniety tynk by nie nasiakal podczas deszczu Moze i tandetne pytaniaAle jestem bardzo wdzieczny za zainteresowanie oraz odpowiedzi. Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 21.09.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 KrisuC: zaprawa tynkarska to szumne określenie tego co miesza się na miejscu na budowie na zasadzie ileś części cementu ileś części wapna i piasku... Mogło się okazać, że zaprawa była stara lub cement użyty nie bardzo. Sprawdź jej dane techniczne, to się dowiesz jaki jest udział poszczególnych ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts