caleb 06.04.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Witajcie,Które banki oferują obecnie (kwiecień 2004) według was najatracyjniejsze kredyty?(wkład własny 20% okres 25 lat).Doradźcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 06.04.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Dyskusja stara jak forum Ja też się zastanawiam. Wiem że bardzo korzystną ofertę ma BPH, ja zastanawiam się nad BZWBK - bardzo korzystna oferta "dla pracowników stabilnych instytucji finansowych" Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 06.04.2004 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 WBK finansuje jak masz wkład własny przynajmniej 40 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 07.04.2004 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Zmienili ofertę, procedury, oferta od niedawna jest lepsza.ak jesteś pracownikiem jakiegoś banku albo instytucji finansowej to jest obnizona marża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 07.04.2004 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 A czy to 40% wliczają działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 07.04.2004 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Wydaje mi się że tak, ale najlepiej sam zapytaj. Z tego co wiem to ich oferta kredytów PLN jest dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 07.04.2004 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Wiem, że temat był wałkowany,ale oferty banków sie zmieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 07.04.2004 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 pko bp też nie jest złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtus-wika 07.04.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 jezeli zlotowki to mysle ze warty zainteresowania jest LUKAS praktycznie zero oplat !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zofija 07.04.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 jestem troszkę doświadczona w tej materii, więc chciałabym się tym z wami podzielić: brałam w 1998 roku kredyt na mieszkanie w PKO BP. Wtedy było najkorzystniej a stopa procentowa wynosiła bagatelka 24,5% (notabene teraz jest 8,2 i rzeczywiście jest mniej korzystne ale teraz tego kredytu już nie ma). Drugi kredyt mimo to też biorę w PKO BP bo: 1. Hipoteka jest ustanawiana na działkę (ale to chyba standard)2. oprocentowanie około 6-6,5 (w zależności od wkłądu własnego)3. Sposób liczenia wkłądu własnego: kosztorys przedstawiony przeze mnie, lub też architekta (nie ma wyceny bankowej) odjąć kwota potrzebnego kredytu wychodzi wkład włany. Żadnych udokumentowanych lokat ani takich tam4. Możliwość wcześniejszej spłaty bez żadnych opłąt (Rewelacja, aktualny kredyt mam oficjalnie na 25 lat, ale za 2-3 miesiące go spłacę), poza tym można wpąłcać co miesiąc dowolną kwotę byle nie niższą niż obowiązkowa. TO JETS DLA MNIE NAJWIĘKSZA ZALETA. Jedne minus jak dla mnie: muszę rozpocząć budowę, na pzykłąd postawić fundamenty, dopiero wtedy zostanie uruchomiony kredyt, czyli trzeba wykazać się swoim wkładem w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 07.04.2004 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 zofija napisał: Jedne minus jak dla mnie: muszę rozpocząć budowę, na pzykłąd postawić fundamenty, dopiero wtedy zostanie uruchomiony kredyt, czyli trzeba wykazać się swoim wkładem w praktyce Niekoniecznie, mozna również dostarczyć fakturę na zakup części materiałów na fundamenty i wtedy również uruchamiają kredyt. Wszystko zależy od umowy z konkretnym oddziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 07.04.2004 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 a jak wyglada wypłata kolejnych transz w pko bp? czy wymagają faktur na wszystko?Jeśli chodzi o kredyt w złotych to PKO BP preferuje, zresztą doradca z expandera też.Jeśli w walucie to Multibank lub BPH. Multibank nie ma moze najnizszego oprocentowania ale zato różnica między kupnem a sprzedażą w kantorze u nich jest mał 0,2%. Poza tym gratis wcześniejsza spłata i przewalutowanie. Budowę dokumentuję zdjęciami, bez faktur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 07.04.2004 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Witam starych znajomych. Teże się dołacze do tej rozmowy. Ja się zgadzam z zofiją i tez obstaję przy kredycie w PKOBP. Co prawda biorę we franciszkach, ale i tak mi wyszło najkorzystniej (do końca maja mają promocje).Obecnie mam konto w Multibanku i nic to nie dało aby potrzymać lepsze warunki niż w PKOBP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 07.04.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 \ napisał: a jak wyglada wypłata kolejnych transz w pko bp? czy wymagają faktur na wszystko? Zabiera się panią na budowę i ona dokonuje oględzin. Nie ma potrzeby przedstawiania faktur, ważne, żeby na budowie było widać postęp. Faktury właściwie tylko wtedy, gdy kupiłeś dużo materiałów, któe przechowujesz nie na budowie, ale u nas wystarczyło o tych rzeczach powiedzieć, faktur nie chcieli oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 08.04.2004 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Czy PKO BP dużo kasuje na różnicy kurów w walucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 08.04.2004 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 PKo BP kasuje strasznie dużo na różnicach kursowych - zobacz ile mają kursów kupna i sprzedaży - dla dewiz dla pieniądza etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 08.04.2004 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 PKo BP kasuje strasznie dużo na różnicach kursowych - zobacz ile mają kursów kupna i sprzedaży - dla dewiz dla pieniądza etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-radek 08.04.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 hmmmm.... wlasnie... a jaki kredyt polecicie zeby zakupic dzialke budowlana? pozdrradek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 08.04.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Byłem w expanderze.Doradca powiedział jeśli farnki to Multibank ewentualnie BPH.Jeśli PLN to PKO BP w moim przypadku.Stanowczo na maksymalny okres z zamiarem wcześniejszej spłaty.Wszystkie te banki nie pobierają opłat za wcześniejszą spłatę.Multi bank ma niemałe jeśli chodzi o CHF oprocentowanie. około 3.5%. Ale za to bezpłatne przewalutowanie i najmniejszy spret (różnica w kantorze banku miedzy kupnem a sprzedażą waluty). BPH ma juz wiekszy spret ale niskie oprocentowanie. Mają tez opłate za przewalutowanie.Na multibanku mozna zarobic jeśli waluta spadnie, wtedy szybko przewalutować na złote. Kredyt sie zmniejsza i uciekamy do innego banku, lub pozostajemy w zł. Dla mnie osobiscie jest z tym troche motania.Osobiście nie chce zarabiać na kredycie tylko go spokojnie spłacać, a w złotówkach jest wydaje mi sie bezpieczniej. Dlatego coraz bardziej skłaniam sie ku PKOBP. Oprocentowanie mogłoby wynieśc u mnie juz 6.39% jesli policzą do wkładu własnego działke, 1 dom który już na niej stoi i ten nowobudowany w stanie surowym.Zatem pomiedzy Multibankiem a PKO w racie będę miał niecałe 200 zł różnicy i spokojny sen. Waluty są co prawda drogie więc to dobry okres na kredyt w walucie, ale kto wie co się może wydarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marf 08.04.2004 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Ja mam w Mbanku prowizja 1,5 % oprocentowanie 6,8% w PLN, nie jest to malo ale maja cos takiego jak mechanizm bilansujacy, tzn ze srodki trzymane na koncie zmniejszaja kredyt. Gdy sie buduje dom i nie jest potrzebna cala kasa od razu to jest ok. Inna wypadek to taki jak sie ma spore wplywy na konto. Nie bardzo wiedzialem jak to dziala i czy dziala ale teraz wiem ze jest ok. Oczywiscie wczesniejsza splata tez wchodzi w gre bez prowizji. Moim zdaniem jet ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts