Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki kredyt-kwiecie? 2004

caleb

Recommended Posts

Najlepiej odwiedź jeden z oddziałów Expandera. Pomogą Ci wybrać najkorzystniejszą opcję kredytowania.

Ja bylem w Expanderze. Zaproponowali mi PKOBP.

Poszedlem potem do PKOBP i zaproponowali mi marze mniejsza o 0.2%, niz ta przez Expandera.

Bede zalatwial bez posrednika.

pozdrawiam

Gorath

PeKO SA. - 5% w złotych

Nie, no nie rozśmieszaj mnie.

A ile to 5% oprocentowanie trwa ? W stosunku do ilości lat jaki będziesz spłacał ten kredyt ?

Pekao ma poza tym ten brzydki zwyczaj, że daje dwa rodzaje zastawów hipotecznych- zwykłą (drogie opłaty) i kaucyjną. Pierwszą na kwotę kredytu, a drugą na odsetki. Nie trzeba dodawać, że płaci za to klient.

Co prawda bralem w pazdierniku/listopadzie, ale teraz wystapilem o podwyzszenie kwoty kredytu, i w zasadzie rozpatruje sie to tak jak nowy kredyt.

Oprocentowanie zmienne 2,2% - marza banku + wibor 6M.

Ewentualne:

- przewalutowania,

- wczesniejsze splaty oraz

- wyzsze splaty

bez oplat.

Bez problemowy bank i usluga na wysokim poziomie.

Poza tym, ze teraz jest jakis boom na kredyty i w zadnym banku sie nie wyrabiaja z umowami. Przez to na podwyzszenie kredytu czekam juz 4ty tydzien zamiast 7-10 dni. Ale takie czasy. Dzis banki w miesiac udzielaja kredytow tyle co wczesniej przez caly kwartal.

Pozdro

Jay

• 2 weeks później...

Ja kiedyś miałam w GE w Euro i byłam bardzo zadowolona.

Niezłe oprocentowanie, świetna obsługa, zero opłat, wtedy kursy średnie.

Teraz niestety kursy kupna sprzedaży, ale tak jest wszędzie.

Jeżeli chodzi i kredyt na budowę to oni jakoś tak dziwnie rozliczają transze - że niby 20% ty, 80% oni, czyli jak potrzebujesz np 18 tys na fundamenty to piszesz że trzeba 20, przelewają 18 i jest OK. Ale chyba nie psrawdzają faktur.

No i minus - obowiązkowe ubezpieczenie od bezrobocia, ale to też może być i plus ...

Ja zastanawiam się nad BZWBK, no ale mam tam ofertę specjalną - 6,25 w PLN, rabat 50% na marżę, baaaardzo fajnie mi policzyli zdolność kredytową ...

a co myślicie o ofercie i Banku Ge Mieszkaniowy. chcę wziąć kredyt w CHF, ale nie wiem na ile ten Bank jest stabilny i czy to przypadkiem nie jest jakaś agencja. :-?

Ten bank, jak sama nazwa wskazuje, to część General Electric - jest to jedna z KILKU największych firm na świecie - trudno o bardziej stabilną

zdecydaował się na pko bp. można założyć konto w walucie w jakiej się bierze kredyt i włacać na nie na poczet rat. ponadto nie trzeba brać kredytu na całość kwoty jaka ci brakuje na zakończesnie inwestycji. wystarczy przedstawić im np. akt własności posiadanego mieszkania, działki, samkochodu i oświadczyć iż zamierzasz to sprzedać i z tych środków dokończyć budowę . dla mnie jest to atrakcyjne, gdyż nie mam tak dużej zdolności kredytowej by otrzymać kredyt na całość kwoty jaka mi brakuje do dokończenia inwestycji.

a ja jako klient PKO BP po 15 latach, przenoszę rachunek i biorę kredyt w Multibanku :D w Zł i dziwię się panom z expandera, na BP się obraziłem :evil:

pozdrawiam wszystkich :wink: z wyłączeniem PKO BP

Co innego kredyt hipoteczny w PKO BP, a co innego rachunek (nie chciałbym mieć ;-) )

W multibanku zabulisz niezłe pieniądze za uruchomienie kredytu i jeszcze większe zabulisz tracąc na oprocentowaniu w stosnku do PKO BP.

Ale jak kto woli- najlepsza nauka jest na własnej kieszeni.