belgrano 15.09.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 ]aeazDF-+]6576EWAXCV Dla mnie to nowośc a dla Was pewnie norma.Mam do ogrodzenia ok. 12m siatki 1,2-15,m wysokości. Czyli niewiele. Jako że prace wykonaja miejscowi "mistrzowie" zastanawiam się jakie powinny byc koszty robocizny i jak liczyć materiał aby mnie nie pojechali po całości:-).Ze względów terenowych podmórówka musi być z ok. 1m w głąb. Czy musze ją zabezpieczać jak fundament? Czy wzmocnić ją metalową siatką robiąc żelbet? Co ile ułożyć słupki?. A najbardziej liczę ile powinna wynościć robocizna. Wykopnie, oszalunkowanie, zabetonowanie i ułożenie siatki. Liczę na pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 15.09.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Pod słupki daj 1m fundamentu ale po całości to przesada przy zwykłej siatce. Zamiast podmurówki daj rządek kostki granitowej 9x11 kładzionej na suchym betonie i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 25.01.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Witam, jeśli mogę coś zaproponować to zamiast robienia tego głębokiego fundamentu bo z czasem i on popęka proponuje kupić łączniki betonowe i płyte jako podmurówke, całość po zmontowaniu ma swoja delatacje i ma pożliwość pracować bez spękań, moi przedmówcy zaproponowali różne warianty i to już w sumie chyba raczej rzecz gustu co Kolega wybierze a co do ceny robocizny w tym systemie to okolo 25zl/mb na gotowoPozdrawiamPolakowski Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
znajomy1719511245 02.04.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Jak zrobić płot żeby miał 2.20cm z dwóch stron działki jeżeli sąsiad ma nadsypaną ziemię na granicy o ok 50cm???POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts