Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czyszczenie czujek PIR

Recommended Posts

Witam ostatnio budza mnie coraz czesciej falszywe alarmy w zwiazku z tym czym wyczyscic czujnik pir jak i soczewke ??

Sprężone powietrze, ściereczka z mikrofibry, nieagresywny detergent, na sucho ręcznik papierowy.

Tak rodzą się miejskie legendy. Za jakiś czas legenda urośnie i będzie głosiła, że soczewki trzeba czyścić rano i wieczorem.

• 2 weeks później...
Tak rodzą się miejskie legendy. Za jakiś czas legenda urośnie i będzie głosiła, że soczewki trzeba czyścić rano i wieczorem.

Nie napisałem, że trzeba czyścić codziennie.

Ale jak np u mnie w firmie na warsztacie są tak zakurzone i pokryte mchem, że goście zastanawiają się co to na ścianie wisi to wg ciebie jeszcze nie czas na czyszczenie czujki?

Nie napisałem, że trzeba czyścić codziennie.

Ale jak np u mnie w firmie na warsztacie są tak zakurzone i pokryte mchem, że goście zastanawiają się co to na ścianie wisi to wg ciebie jeszcze nie czas na czyszczenie czujki?

Czystość czujki nie wpływa na fałszywe alarmy.

Jeśli jest brudna, to po prostu będzie słabiej wykrywać ruch. I tyle.

Czujki powinno się czyścić, aby bród nie przeszkadzał detekcji ruchu.

Jeśli czujka powoduje fałszywe alarmy, to albo mamy jakieś uszkodzenie albo mamy zewnętrzny czynnik powodujący alarm. Tym czynnikiem nie będzie brud na czujce.

A co? są jakieś negatywne opinie na temat tych czujek. Ja mam u siebie w domu zamontowane. Póki co działają, ale martwi mnie twoja wypowiedź. Możesz coś więcej napisać?

jak lubisz kłopoty to Aqua jest ich początkiem:) lubi robić fałszywe.

Tak zwykle 10packa 1 do 2 do wymiany była.

ale co ciekawe instalatorzy to masochiści bo i tak wiedzą że czujnik lubić dać ciała a i tak je montują.

BINGO to czujnik bardzo ale to bardzo czuły. Polecam dać go na 3 impulsy i ewentualnie skręcić PIRA :) i będzie spokój .