kalio 15.09.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Witam ostatnio budza mnie coraz czesciej falszywe alarmy w zwiazku z tym czym wyczyscic czujnik pir jak i soczewke ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 16.09.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Sprężone powietrze, ściereczka z mikrofibry, nieagresywny detergent, na sucho ręcznik papierowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 16.09.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Witam Te fałszywki na różnych czujkach, o różnych porach czy jest jakaś powtarzalność ?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 17.09.2012 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 jedna czujka w porze nocnej, a ostatnio i wieczornej, zastąpiona nową - jest ok, stara czeka na reanimacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 18.09.2012 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Witam ostatnio budza mnie coraz czesciej falszywe alarmy w zwiazku z tym czym wyczyscic czujnik pir jak i soczewke ?? Sprężone powietrze, ściereczka z mikrofibry, nieagresywny detergent, na sucho ręcznik papierowy. Tak rodzą się miejskie legendy. Za jakiś czas legenda urośnie i będzie głosiła, że soczewki trzeba czyścić rano i wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 21.09.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 jedna czujka w porze nocnej, a ostatnio i wieczornej, zastąpiona nową - jest ok, stara czeka na reanimacje czyżby aqua plus ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 29.09.2012 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 nie czujki to bingo - znowu wyje czyżby to przewody ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 30.09.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Tak rodzą się miejskie legendy. Za jakiś czas legenda urośnie i będzie głosiła, że soczewki trzeba czyścić rano i wieczorem. Nie napisałem, że trzeba czyścić codziennie. Ale jak np u mnie w firmie na warsztacie są tak zakurzone i pokryte mchem, że goście zastanawiają się co to na ścianie wisi to wg ciebie jeszcze nie czas na czyszczenie czujki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 30.09.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 czyżby aqua plus ? A co? są jakieś negatywne opinie na temat tych czujek. Ja mam u siebie w domu zamontowane. Póki co działają, ale martwi mnie twoja wypowiedź. Możesz coś więcej napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 30.09.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Nie napisałem, że trzeba czyścić codziennie. Ale jak np u mnie w firmie na warsztacie są tak zakurzone i pokryte mchem, że goście zastanawiają się co to na ścianie wisi to wg ciebie jeszcze nie czas na czyszczenie czujki? Czystość czujki nie wpływa na fałszywe alarmy. Jeśli jest brudna, to po prostu będzie słabiej wykrywać ruch. I tyle. Czujki powinno się czyścić, aby bród nie przeszkadzał detekcji ruchu. Jeśli czujka powoduje fałszywe alarmy, to albo mamy jakieś uszkodzenie albo mamy zewnętrzny czynnik powodujący alarm. Tym czynnikiem nie będzie brud na czujce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 30.09.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Chyba, że coś sobie żyje wewnątrz czujki i wszczyna te fałszywe alarmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 30.09.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 A co? są jakieś negatywne opinie na temat tych czujek. Ja mam u siebie w domu zamontowane. Póki co działają, ale martwi mnie twoja wypowiedź. Możesz coś więcej napisać? jak lubisz kłopoty to Aqua jest ich początkiem:) lubi robić fałszywe. Tak zwykle 10packa 1 do 2 do wymiany była. ale co ciekawe instalatorzy to masochiści bo i tak wiedzą że czujnik lubić dać ciała a i tak je montują. BINGO to czujnik bardzo ale to bardzo czuły. Polecam dać go na 3 impulsy i ewentualnie skręcić PIRA i będzie spokój . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 05.10.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 A jakie inne dobre czujki ruchu polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts