malux20 24.01.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 ja ze swojego instalatora jestem zadowolonywzioł ludzkie pieniadze-około 800zlna chwile obecną koszt powietrznej jest zawyzony warta jest max 15 tyś ze wszystkim [zasob + robota]upierdliwy serwis-brak konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pychy 24.01.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Zastanawiam się skąd macie takie ceny na PC, ja mam Dimplexa 11,7 kW 210 m odwiertów, 300 litrów zasobnik i zapłaciłem za całość 37 tyś Kiedyś w jednym sklepie miałem PC PW i nikt mi nie powie że koszty są jakkolwiek porównywalne do PC gruntowej, no chyba że tym handluje jak Miki121 czy Arturo72 Zauważ że nikt kto ma PC PW nie wypowiada się o tym rozwiązaniu pozytywnie, pozytywnie piszą Ci którzy to sprzedają Do rzeczy ,musisz wziąć pod uwage to jak masz zaizolowany dom, grzejniki które pogarszają COP i zwiększają zużycie prądu, przy PC PW nie masz co myśleć o tanim prądzie w 2giej taryfie Co do wspomnianego 1000 zł więcej za PC gruntową - jakaś kpina chyba że miesięcznie (ale to też przesada) Zobacz na wpisy użytkownika Magnolia18 nt zużycia prądu, rozjaśni Ci się jak to jest z PC PW Szukaj dobrej i sprawdzonej firmy która zaoferuje Ci coś rozsądnego z cenie ok 30-35 tyś i nawet się nie zastanawiaj co lepsze Kompletna bzdura, za przeproszeniem.... Pompa p-w bardzo dobrze sprawdza się w małych dobrze izolowanych domach o niskim obciążeniu cieplnym. Sam mam dom 130m2 o obciążeniu 5,5kW obsługiwany przez pompę p-w 7kW. W sezonie nie przekroczę 4000kWh na c.o.+cwu+2 pompki+rozmrażanie+antylegionella. Do -16 chodzi bez grzałek,większych mrozów nie było w tym sezonie, więc nie wiem kiedy się włączą. Rachunkach przy gruntowej mogły by spaść o 50% przy dwóch taryfach, czyli właśnie te około 1000zł sezonie. Ogólnie jestem zadowolony. W następnym sezonie likwiduję bufor i jedną pompkę obiegową, co spowoduje zmniejszenie zuzycia energii elektrycznej. Cena mojej pompy wynosiła tyle i gruntówki bez odwiertów. Kupując gruntówke z odwiertami dopłacił bym kilkanaście tysięcy, co w porównaniu do obecnego zużycia nie byłoby ekonomiczniei uzasadnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 24.01.2013 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Do rzeczy ,musisz wziąć pod uwage to jak masz zaizolowany dom Skąd masz pewność czy ten dom ma niskie takie zapotrzebowanie na energie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.01.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Skąd masz pewność czy ten dom ma niskie takie zapotrzebowanie na energie Przed budową liczy się teoretycznie jakie zużycie energii będzie miał dom stosując określone rozwiązania technologiczne,na etapie budowy trzeba monitorować czy wszystko robione jest zgodnie z wytycznymi lub jak ktoś jest "mocny" to dla pewności sam może wykonać strategiczne rzeczy typu ocieplenie,montaż parapetów itp i mamy dom z wcześniej określonym zapotrzebowaniem na ciepło Dobry dom to podstawa i to on ma zapewniać niskie rachunki a pompa ciepła te rachunki może tylko obniżyć Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 25.01.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Witam, Poszukuję chętnej osoby/osób do pomocy/doradztwa w przeanalizowaniu możliwości ułożenia dolnego źródła poziomego do pompy ciepła. Chętnych prosiłbym i kontakt na PW, gdzie dogadamy szczegóły. Oczywiście w grę wchodzą także porady odpłatne. Zaznaczam, że bardziej chodzi mi o kontakt zapaleńców, którzy sami robili swoje DZ niż firm, które są nastawione na zysk, wiedza nie zawsze jest nalepsza i mają jasno określone cele sprzedażowe Zależy mi także na możliwości kontaktu w plenerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 25.01.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 pisz na priv Macie do siebie blisko, ciekawe co spłodzicie razem Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 25.01.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 mam nadzieje, ze grzejacego potwora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 25.01.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Witam, Poszukuję chętnej osoby/osób do pomocy/doradztwa w przeanalizowaniu możliwości ułożenia dolnego źródła poziomego do pompy ciepła. Chętnych prosiłbym i kontakt na PW, gdzie dogadamy szczegóły. Oczywiście w grę wchodzą także porady odpłatne. Zaznaczam, że bardziej chodzi mi o kontakt zapaleńców, którzy sami robili swoje DZ niż firm, które są nastawione na zysk, wiedza nie zawsze jest nalepsza i mają jasno określone cele sprzedażowe Zależy mi także na możliwości kontaktu w plenerze. Najlepiej kogoś z "białoruśką" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 25.01.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 na chwile obecną koszt powietrznej jest zawyzony warta jest max 15 tyś ze wszystkim [zasob + robota] . To prawda. Nazywa się to zmową cenową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 25.01.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 z tego cowiem producenci telewizorow z phillipsem na czele ostatnio musieli zaplacic pare dolcow za zmowe cenowa ciekawe czy nie dopadna atlanticow daikinow i innych gadow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 25.01.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 To prawda. Nazywa się to zmową cenową. Albo rynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 25.01.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Albo rynek Rynek kieruje cenami lodówek. Nie dotyczy jeszcze pomp ciepła, klimatyzatorów, kostkarek, maszyn do lodów itd. itp;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 25.01.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 z tego cowiem producenci telewizorow z phillipsem na czele ostatnio musieli zaplacic pare dolcow za zmowe cenowa ciekawe czy nie dopadna atlanticow daikinow i innych gadow. Z Samsungiem na czele, jak dobrze pamiętam wykapował ich LG, a Philips to dziś pionek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 25.01.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Tyle rurek zatopilem w podlodze a odpowiedzi na pytanie dlaczego grzejniki sa bardziej zdrowe od podlogowki nadal nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 25.01.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Chorobliwie nie lubią ciepłych stóp:lol2: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 25.01.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 podam ci link do wątku....hehe, tam znajdziesz odpowiedz http://forum.muratordom.pl/showthread.php?46344-czy-jest-kto%C5%9B-niezadowolony-z-pod%C5%82og%C3%B3wki-wodnej miłej lektury Czytalem. Myslalem, ze sie dowiem czegos nowego od czolgu102. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 25.01.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Czytalem. Myslalem, ze sie dowiem czegos nowego od czolgu102. Oni marzną od głowy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tank102 26.01.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Czytalem. Myslalem, ze sie dowiem czegos nowego od czolgu102. Choroby układu krążenia - ciężkie nogi "...Należy także unikać zbyt obcisłej odzieży lub obuwia, które utrudniają krążenie krwi w kończynach dolnych, a także wysokiej temperatury otoczenia: gorących kąpieli, sauny, długotrwałego opalania, depilacji gorącym woskiem, ogrzewania podłogowego. Korzystnie natomiast wpływa zimna woda, która pobudza napięcie ścian naczyń żylnych i poprawia przepływ krwi. Wskazany jest także odpoczynek z nogami uniesionymi ku górze....." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 26.01.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 wentylacja też jest szkodliwa bo powoduje wysuszenie powietrza poniżej normy .Powoduje to choroby układu oddechowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 26.01.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 tank tylko dla większości podłogówka się kojarzy z podłogą która ma temperaturę bliską temperatury ciała lub jeszcze wyższą i tak powstają mity że podłogówka jest niezdrowa, zbiera się na niej kurz czy jeszcze inne pierdoły. Tymczasem dobrze zrobiona ma temp. około 24 stopni, czyli odczucie jest takie że podłoga nie jest zimna i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts