Łukasz80 16.09.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 witajcie,zdecydowałem się poprosić o poradę na łamach forum, szukam odpowiedzi na moje pytania, ale nie są jednoznaczne.Buduję dom podpiwniczony, jestem blisko etapu wykonywania wylewek w piwnicy i tu mam dylemat czy dawać styropian pod wylewki czy nie...?Piwnica ma mieć charakter graciarni, magazynu itp - jedno pomieszczenie jako kotłownia, zapobiegawczo na przyszłość podciągnąłem instalacje CO do każdego z pomieszczeń, w ziemi usytuowane są 3 ściany, a jedna dł.8m wystaje z ziemi 1,4m, ponieważ jest działka ze spadkiem...Nie mam zamiaru jej ogrzewać (na dzień dzisiejszy), może w przyszłości okaże się, że będę chciał mieć 12`-15`, wiem, że podłoga na tej głębokości zawsze będzie miał około 8stopni i logicznie myśląc przy większej temp. wewnątrz będę ogrzewał grunt pod domem, ale z drugiej strony przy ociepleniu w zimę będę miał upośledzone korzystanie z temp. gruntu.... ...co radzicie? PS. w kotłowni pasuje mieć kratki odpływowe w podłodze, przy wykonaniu samej wylewki ciężko będzie mi je osadzić na odpowiedniej wysokości, żeby zachować spadek, żeby woda spływała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts