mortein 16.09.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Potrzebuje pomocy w wyborze sterownika oraz kilku informacji Tak wiec od początku. Kilka danych o domie, parterowy bez podpiwniczenia i bez poddasza użytkowego. Wszystko na jednym poziomie. Zamówiony mam kocioł zasypowy. Układ będzie otwarty, z instalacją CO i instalacją ogrzewania podłogowego, bojler pojemności 140L. A wiec do sedna. Chodzi mi o sterownik z PID. Z opisów jakie znalazłem wytypowałem 2 sterowniki a mianowicie Tatarek RT-01 B ANIA i ST 81 zPID TECH. Czy mógłbym zasięgnąć waszej opinii czy są one odpowiednie. Spalać będę drewno, miał węglowy, węgiel. Na początku mam zamiar używać miarkownika ciągu, ale dmuchawę także planuje dokupić. A teraz pytanie pytanie, bo szukałem i nie mogłem się doczytać, czy konieczne jest w moim przypadku stawianie pompy na CWU. Kolejne pytanie brzmi czy jedna pompa ma isć na grzejniki i ogrzewanie podłogowe czy też muszę je rozdzielić i na każdą puścić osobno. W tym wypadku jeżeli będę musiał podłączyć pompę na CWU to będę potrzebował sterownika z obsługą 3 pomp?? na grzejniki mam zamiar postawić zawór 4D, z podłogówką wyczytałem że wystarczy 3D,. jak to jest, może ja źle myślę możecie mi pomóc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts