Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PMD Piramida - Opinie

albireo

Recommended Posts

Witam

Chciałabym się zapytać osoby posiadające wanny polskiej firmy PMD Piramida o opinie dotyczące ich jakości. Strasznie ciężko znaleźć coś na ich temat. Przewertowałam forum i znalazłam zaledwie kilka wpisów ale dotyczyły raczej tego, że ktoś się na ich wannę zdecydował, natomiast nie znalazłam wrażeń z użytkowania, ani oceny tego jak wyglądają po kilku latach.

Wanny są dosyć podejrzanie tanie. Do tej pory nastawiona byłam na Ravak Rosa i dzisiaj szukając sklepu gdzie kupię wannę + parawan w najniższej cenie okazało się, że PMD Piramida także oferuje wannę narożną asymetryczną z parawanem (Cornea się nazywa), gdzie cały zestaw kosztuje mniej niż sama wanna Ravaka.

Trochę mnie kusi, ale z drugiej strony wiem, że często wybór tańszego produktu to bardzo pozorna oszczędność....

• 1 year później...
  • 1 year później...

Witam

Z produkcją PMD Piramida mam do czynienia od ponad 2 lat, kiedy to nabyłem 11 sztuk brodzika Alex 80 do mojego motelu. Produkt sprawował się dobrze tylko do końca okresu gwarancyjnego. Goście mojego motelu są sezonowi, więc brodzik użytkowany w skali tego okresu był mniej niż w przeciętnym gospodarstwie domowym. Montażem zajęli się kwalifikowani hydraulicy. Po 2 latach pojawiły się pęknięcia w różnych miejscach, takie jak na poniższych zdjęciach. Z odpowiedzi na reklamację dowiedziałem się jedynie, że pęknięcia pojawiły się przed montażem. To gdzie w takim razie były one przez te dwa lata? Nadmienię, że brodzik aktualnie się rozwarstwia, a górna powierzchnia odstaje miejscami na 2mm. NIE POLECAM PRODUKTÓW TEJ FIRMY. IMG_20150227_095549.jpgIMG_20150227_095549.jpgIMG_20150227_095555.jpgIMG_20150227_095555.jpgIMG_20150227_095542.jpglIMG_20150227_095542.jpg

IMG_20150227_095526.jpg