krakow2000 17.09.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 (edytowane) Witam Planuję "remont" łazienki... w sumie tylko ściany bo cała reszta wymieniona rok temu. W związku z tym mam pytanie do osób obeznanych w temacie ścian w łazience . To nie moje mieszkanie tylko matki z bratem więc 2 osoby tylko w nim mieszkają (to tak dla informacji, ja mam swoje 4 kąty) do tego kabina prysznicowa (taka puszka zamknięta od góry z drzwiczkami ), piecyk gazowy (ogrzewanie wody) no i kibelek osobny. Teraz do konkretów. Wstępnie miały być panele pcv ścienne. Matce nie widzą się płytki tak więc ten wariant odpada w przedbiegach... o ile co do paneli wiem co i jak itp. o tyle interesowało by mnie również dowiedzieć się o malowaniu ścian (łazienka i malowanie ścian 0 wiedzy ) i sufitu. Wiem, że są różne farby ale ostatnio widziałem u znajomych pokój pomalowany farbą natryskową i nie wiem czy coś podobnego można uzyskać w łazience (taka chropowata powierzchnia, ładny kolor). Do czegoś takiego bym zapewne wynajął fachowców aczkolwiek chciał bym wiedzieć coś na ten temat bo wiadomo iż będą proponowali to i tamto, mówili iż to lepsze od tamtego a to od tego i oni mogą tanio załatwić... może jakieś przybliżone koszty ile "fachowcy" biorą przeważnie za m2 takowej roboty (tak w przybliżeniu)... tudzież ile by mnie mógł taki remont kosztować wraz z przygotowaniem ścian (przez "fachowców") wiem iż można negocjować i co obszar to inna cena ale ktoś jakieś przybliżone koszta może zna... panele wyszły mnie w przeliczeniu ok 700 zł wraz z resztą potrzebnych rzeczy do ich montażu (mam woła roboczego do takiej roboty w rodzinie więc tu koszty to 1 dobra flaszka)... Poratujcie zielonego w tej materii... jak coś pominąłem lub o czymś zapomniałem napisać (skleroza nie boli) to proszę napisać a na pewno poprawię/dopiszę. Z góry dzięki za odpowiedzi p.s. mam nadzieję iż dobry dział wybrałem Edytowane 17 Września 2012 przez krakow2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Popo_ 28.11.2012 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Trzeba by wziąć ewentualnie jeszcze pod uwagę wyrównanie ścian do malowania, tynkowanie przy dużych krzywiznach, gładź dla uzyskania końcowego efektu, oczywiście grunt i można by malować. Osobiście polecam farby Beckers, Tikkurila, są to lateksowe farby. W strefach mokrych jednak zalecałbym położenie paru płytek tam gdzie ściany narażone są na chlapanie wodą; umywalka prysznic itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts