Wojtek_796 20.09.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 A jeżeli założymy, że jest 220V - to co - zmieniam kable łączę SZEREGOWO i po temacie? Nie. Po prostu przekonujesz się tylko, że przewód, który masz może przenieść napięcie sieciowe i możesz bez jego wymiany użyć go do zasilenia cewki przekaźnika. Nie musisz wtedy szukać takiego z cewką na niższe napięcie (chociaż wg mnie nie musisz i teraz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro_77 21.09.2012 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Ktoś ma pomysł jak to na niskie napięcie zrobić?AHJO ... powiedział Krecik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 21.09.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 (edytowane) Regulator (a'la aurotron) załącza mi KOCIOŁ [ACV] - ale jak zrobić - żeby TAKŻE włączał i wyłączał POMPĘ CO (220V)? Z regulatora idą 2 bardzo cieniutkie kabelki (które styk zwierają i rozwierają) więc 220V nie podłącze. Daj coś z siebie, chociaż zmierz napięcie na jakim teraz pracuje regulator tj ile V jest na tych kabelkach, możliwe że kocioł ma dodatkowe łącza przy styczniku, które można wykorzystać do pompy, warto się przyjrzeć. U siebie wykorzystałem styki programatora solarów do sterowania kominkiem z pw. Zwykle kotły mają tam napięcie ok 12V, może wystarczyłby zwykły przekaźnik samochodowy? Niskim napięciem są zasilane przekaźniki w programatorach pralek automatycznych i to zarówno do zasilania silników jak i grzałek, wystarczy wylutować ze starej pralki lub zakupić nowy. Edytowane 21 Września 2012 przez kbab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro_77 21.09.2012 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 o widzisz to jakaś podpowiedź. Jutro zmierzę na kotle napięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro_77 23.09.2012 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 (edytowane) Panowie chyba mam rozwiązanie Zakupiłem takie cosik na 9V - teraz powalcze ! http://zakupy.muratordom.pl/przekazniki-elektroniczne/przekaznik-1co-10a-9v-dc-40-51-9-009-0000,377785,4280/opis-i-parametry/ Edytowane 23 Września 2012 przez zorro_77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts