tomluk84 17.09.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Tak jak w temacie potrzebuje sterownik do pieca Zębiec KWK 16 z 2002r jestem z niego bardzo zadowolony idealnie dobrany do powierzchni domu itd. jedyne czego w mi w nim brakuje to właśnie sterownika. Uciążliwe jest ciągłe wkładanie do gniazdka wtyczek od pomp C.O. i C.W.U. Zupełnie nie znam się na sterownikach i nie wiem jakiego szukać ale postaram się naświetlić czego bym oczekiwał od takiego sterownika, a mianowicie powinien:1) załączać/wyłączać pompę C.O. po osiągnięciu odpowiednio zadanej temperatury (zdarzyło się zapomnieć)2) załączać/wyłączać pompę C.W.U. po osiągnięciu odpowiednio zadanej temperatury3) fajnie jak pokazywał by dokładną temp. kotła/wody C.O. oraz temp. C.W.U.4)fajnie jak była by możliwość kontrolowania temp. wylotu spalin jeśli w ogóle to możliwe przy tym piecuZ tego co się zorientowałem większość sterowników posiada wyjście do podłączenia dmuchawy co w sytuacji gdy u mnie nie ma dmuchawy i raczej nie mam zamiaru jej zakładać gdyż Miarkownik spisuje się świetnie. Czy jeśli nie podłącze dmuchawy sterownik będzie pracował prawidłowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts