homer76 17.09.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Witam, Mam pewien problem.Mam działajca od roku wentylacje z odzyskiem zbudowana w oparciu o Samsunga RHF035EE - nie mam zastrzeżeń (poza kosztami filtrów). Chcę zainstalować GWC i mam pytanie czy ktoś użytkuje rekuperator z automatycznym bypassem i GWC. W instrukcji od Samsunga nie ma informacji, jak można wymusić manualne sterowanie bypassem, jest tylko informacja, że bypass zalaczy sie gdy roznica temperatur jest mniejsza niz 5 stopni. Zakładam, że po podlaczeniu GWC podczas lata bedzie sytuacja gdzie róznica w temepraturze między powietrzem nawiewanym i wywiewanym jest wieksza niż 5 stopni i powietrze bedzie kierowane na wymiennik -zupełnie niepotrzebnie. czy ktoś użytkuje może takiego samsunga i GWC i może podzielić się opinia.? Pozdrawiamhomer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts