lukcyb 11.02.2013 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Do "Andrzej Wilhelmi "A gdy bym chciał na przedścianke i strop dać 25cm wełny to na strop folie dawać , a na przedściance? Wełne przymocował bym na steleażu z desek 15cm poziomo + 10 sm pionowa i potem zasznurkował albo przybił mębrane taką jak pod dachhówke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.02.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Zamiast sznurkowania lub membrany doskonale sprawdza się siatka do dociepleń. W przypadku wełny izolacja paroszczelna na stropie i "przedściance" wymagana. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukcyb 13.02.2013 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Świetny pomysł z tą siatką.Mam jeszcze jedno pytanko, jaką folie zastosować tą z ekranem czy taką zwykłą? Folie zamocuje do murłaty puszcze po ściance kolankowej, potem pójdzie po stropie i wejdzie na ściankę przedkolankową ( pod stelaż) i u góry zostawię z 10 cm żeby potem połączyć ją z tą folią co będzie na suficie pod płytami k-g ( tam na pewno dam tą z ekranem). Czy będzie to dobre rozwiązanie? Dzięki za rade i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.02.2013 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Oczywiście będzie to bardzo dobre rozwiązanie. Sprawdzi się tu gruba czarna folia budowlana lub ogrodnicza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukcyb 12.11.2013 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 witam. Chciałem odświeżyć temat. za jakiś miesiąc muszę podjąć decyzję co do materiału i wykonania ocieplenia ścianki kolankowej ( przed kolankowej) i stropu za tą ścianką. nie wiem co wybrać? Chyba najprościej będzie przykleić na ściankę styropian 15cm i zaciągnąć go raz klejem z siatką, a na strop dać z 20 -25 cm styropianu ( bo będzie ta część pełniła rolę dachu a w dachu będę miał 25cm wełny) tylko czy pod ten styropian na stropie dawać folie? I też chciałem go zaciągnąć klejem z siatką żeby jakieś gryzonie się nie dobrały do niego. Proszę o pomoc. W załączniki przedstawiłem graficznie Z góry dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.11.2013 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 A jak fizycznie chcesz to zrobić? Chyba przed kryciem dachu? Pod styropian żadna folia nie jest potrzebna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukcyb 18.11.2013 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Do "Andrzej Wilhelmi " w tym chciałem się upewnić. A styropian będę kładł już po dachu bo mam już dach ale zostawiłem sobie drzwiczki w przedściance żebym mógł tam wejść i poruszać się dookoła. Więc mam wszędzie dostęp, a przestrzeń za tą ścianka w najniższym miejscu to jakieś 30cm a w najwyższym z 170cm. Więc mogę się tam swobodnie poruszać. Ale jak nie muszę kłaść foli to super. A mogę przykleić ten styropian co będzie na podłodze? I czy jest jakaś różnica czy to będzie styropian czy wełna? Aha i jaką grubość styropianu dać na ten strop? Czy 20cm wystarczy, czy może 25cm? Z góry dziękuje za pomoc Andrzejowi Wilhelmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.11.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Nie ma znaczenia jaki materiał izolacyjny ważne jest jaki opór cieplny chce się uzyskać. Zawsze wielkość oporu cieplnego będzie pochodną grubości użytego materiału. Styropian o grubości 20 cm to dobra izolacja. Oczywiście 25 cm jest lepszy ale i droższy. Należy jednak pamiętać że to jednorazowy wydatek. Można przykleić styropian do podłogi ale nioe ma takiej potrzeby. Natomiast do ściany pionowej radzę przaykleić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts