Jadwida 43 18.09.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Hej, Zastanawiam się nad wybudowaniem domu z bali.Przewertowałam wiele projektów od letniskowych do jednorodzinnych. Wahamy się z mężem, który z projektów wybrać mamy swoich dwóch faworytów.Nasz pierwszy faworyt to DOM PK2-73. Bardzo Nam się podoba ogromny salon z kominkiem. Już wyobrażamy sobie wieczory przy kominku :)/Drugi dom który Nam się podoba to zbuduj RX2-22.Ten z kolei podoba Nam się wizualnie z zewnątrz. Szczególnie dach ale czy znajdziemy fachowca, który zrobiłby Nam to odpowiednio. Czekam na Wasze sugestie i pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 20.09.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Jadwida, zbudowanie obu domów nie stanowi problemu. Wszystko zależy od Ciebie a raczej od Twoich możliwości finansowych. W pierwszej wersji masz dom z bala kwadratowego , w drugiej z toczonego. Ja osobiście sugeruje przynajmniej sosnę jako materiał podstawowy.Dach w drugim projekcie nie przedstawia konstrukcyjnie żadnych problemów. Inna sprawa jest poszycie dachu. Rogożyna, trzcina czy strzecha słomiana,( ta ostatnia to tylko teoretycznie) to sprawa dla fachowców. Jest kilka ekip, na Roztoczu, i na Mazurach, które to robią dobrze i. Ale liczyc sie musisz z kosztami. Z tego co wiem, ekipa z Roztocza ( Zwierzyńca) bierze ok 200 zl za m2 pokryciaTyle Ci moge podpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej74 20.09.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 wszędobylskie balkony za dwadzieścia trzydzieści lat będzie problem śnieg deszcz zrobi swoje i zaczną próchnieć , zero wyobraźni u architektów no cóż liczy się wygląd a i pranie można wieszać . pk2-73 nie potrzebnie ma dwa kominy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fasola30 21.09.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 RX2-22. rozmieszczenie pomieszczeń przypomina nasz L-85 od Iwankahttp://www.moj-dom.pl/L-85,bale,wersja_podstawowa.html#tab1My mamy z okragłych i drugi raz nie robiłabym wykuszu w ogóle bo jest problem ze szczelnym obrobieniem na styku dachu tego wykuszu ze ścianą szczytową. Zrobione mamy co prawda szczelnie ale jak dla mnie mało estetycznie. I mam nadzieję, że z czaasem - jak budenek bedzie osiadał - nie bedzie nam tam zaciekało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syrek 21.09.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 zdecydowanie podoba mi się DOM PK2-73. Poszycie dachu w drugim domu robi wrażenie, co jaki czas trzeba wymieniać taką strzechę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fax1719510742 30.11.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 zdecydowanie podoba mi się DOM PK2-73. Poszycie dachu w drugim domu robi wrażenie, co jaki czas trzeba wymieniać taką strzechę? Wbrew pozorom i wyobrażeniom dachy ekologiczne są - przy odpowiedniej konserwacji i pielęgnacji - dość trwałe. Przykładowo trzcinowy dach może przetrwać nawet 70 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawellod 11.12.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Kiedyś marzyłem o takim domku, ale jakos temat ustał i mi przeszlo . Tak z ciekaowsci zerknąlem na wątek,poczytac popatzrec na wasze inwestycje ;D Fasola30 masz jakies foty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam-86 23.12.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 A ja zaczynam o takim myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frugo 11.01.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 a nie wolicie z półbala. do mnie jakoś okrągłe nie przemawiają no i problem ze ścianami wewnątrz i szczelnością.Popatrz na mój domek na http://www.kochamwies.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts