Mirek71 18.09.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Wykonawcy SSO zamontowali wiatrownicę na przodzie deski podrynnowej nad rynną. Dachówka opiera się o deskę podrynnowa a membrana schodzi na wiatrownicę. Dołączyłem zdjęcie. Mam wątpliwości czy to rozwiązanie mogę zaakceptować. Proszę o argumenty rozmowę z wykonawcą mam za dwa dni. Idea montażu jest chyba inna ale może takie rozwiązanie jest dopuszczalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 18.09.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Niezły bałagan. Trzeba poprawić. Niestety tak to wygląda jak murarze biorą się za dach...Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.09.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Bardzo oryginalne żeby nie powiedzieć kuriozalne rozwiązanie. Zastoiny i przeciek w obrębie okapu nieunikniony. Rynna dość nisko brak pasa nadrynnowego a w jego miejsce wróblówka. Zamysł dobry ale trochę brak profesjonalnej wiedzy na temat wykonania okapu. Obawiam się, że przy tak wypuszczonej dachówce przy trochę większym większym deszczu woda nie trafi do rynny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 19.09.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 dach żle załacony, pierwsza lata za nisko , przez co dachowka za gleboko w rynnie, brak okapu, grzebien nie w tym miejscu co trzeba, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erdixo 20.09.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Poniosla ich troche fantazja..Niech odpowiedza na zasadnicze pytanie gdzie jest wymagane 200cm2 na 1mb okapu szczeliny wentylacyjnej polaci ktora jest niezbedna do prawidlowego dzialania calej przegrody dachowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts