pablomoc 19.09.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witam, szukam dobrej szpachli gotowej do szpachlowania płyt gk. Co polecacie ? Zależy mi żeby się ładnie rozprowadzała i dobrze szlifowała. Żeby przy zaciąganiu się nie rozwarstwiała (chyba wiecie o co chodzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 19.09.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Ja dałem vario Rigipsa + siatkę. jest Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BTM 19.09.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 ja korzystalem z PANZERa. Dobry stosunek jakości do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.09.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 ja użyłem rigipsów: vario z taśmami do spoinowania i gotową z wiaderka do szpachlowania, tylko nazwy nie pamiętam, jakiś finish mego czy coś, szlifowała się aż za dobrze a rozwarstwianie sie to nie tak do końca od masy zależy, podłoże jest ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 20.09.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Przed nami ten etap. Jeden wykonawca, z którym rozmawiałam i brzmiał sensownie mówił że używa SEMI CE (87 lub 86) może coś komuś pomoże. Acha używa taśmy fizelinowej. Ggdzieś tu na forum ktoś pisał, że daje najpierw siatke a na to taśme fizelinową. Ma ktoś jakieś przemyślenia w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BCS 20.09.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 ....j szpachli gotowej do szpachlowania płyt .... Podpowiem, że w temacie piszesz o szpachli do spoinowania płyt a dalej wspominasz o wykończeniowej- te rodzaje bardzo się różnią, pierwsza jest mocna -klei płyty- i ciężka w obróbce(dlatego robimy ja na minusie-dołku), zaś ta do szpachlowania łatwa do obróbki i dlatego słabsza- jak dobrze dobierzesz to już pół sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts