PADI 06.04.2004 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Czy przy rozpietosciach stropu 5. 75 na 12 m zebra rozdzielcze spelnia swoje zadanie. Bylem u sasiada, ktory ma terive 6m na 9.5 i przy 2 zebrach mo popekany tynk. Zaklina sie , ze strop byl prawidlowo wykonany, jak to wiec jest. POZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_Myslowice 06.04.2004 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Witam U mnie największe pomieszczenie ma wymiary 6,25 m na 11,0 m (licząc na zewnątrz budynku) w środku daje to pomieszczenie 5,75 x 10,50m. Nic kompletnie sie nie dzieje - strop zalewalem 3 lata temu. Zebra rozdzielcze na pewno spełniają swoje zadanie jeśli są odpowiednio (czytaj tak jak nalezy) zazbrojone. Pozdrawiam Robert PS: u mnie kierownik budowy doradził sposób zbrojenia a ojciec dodatkowo "dla świętego spokoju" dorzucił jeszcze po jednym pręcie fi 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 07.04.2004 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Proponuję podwoić żebra rozdzielcze (środkowe) i dozbroić prętami 12 - 16 mm w zależności co jest na budowie i będzie okey. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PADI 07.04.2004 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 07.04.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Witam. U nas przy 4,5 m rozpiętości jest jedno żebro 10x23 2xfi16. Nic nie pęka a na skrzyżowaniu tego żebra z dwoma belkami stropowymi opiera się słup podtrzymujący płatew dachu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PADI 07.04.2004 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Witam. U nas przy 4,5 m rozpiętości jest jedno żebro 10x23 2xfi16. Nic nie pęka a na skrzyżowaniu tego żebra z dwoma belkami stropowymi opiera się słup podtrzymujący płatew dachu! ArtMedia gdzie zalatwiales strop ze Sniadowa. W PSB na obwodowce wyliczyli mi o 1/4 drozej niz u producenta. Chodzi mi tylko o belki. Wiec cosik tu jest nie tak jak producent ma taniej niz taki ,, hurtownik,, jak PSB. Zaryzykowalbym twierdzenie, ze to ............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 07.04.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Kupowaliśmy bezpośrednio w Sniadowie i jeszcze dostaliśmy 33% upustu na elementy stropowe. Belki są robione przez inną firmę, ale kupowałem także przez Śniadowo, jako komplet. Tylko, że to było w 2000 lub 2001 roku. Juz nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts