Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Śliwkowo.

Recommended Posts

Witam.

Po obejrzeniu i przeczytaniu mnóstwa wątków forumowiczów postanowiłam założyć własną galerię, zamieścić tu pomysły, inspirację. Póki co nasz domek jest na granicy końca "brudnych robót" a wykończeniówki, także na fotki wnętrz trzeba będzie zaczekać, niemniej jednak mam już wszystko w głowie dopracowane i poukładane :)

Od początku. Domek budujemy wg projektu znalezionego na stronie dobrydom.pl. Domek jest mały, ale nam się podoba, troszkę go zmodyfikowaliśmy, a mianowicie zrezygnowaliśmy z pokoju na dole na rzecz większej kuchni, oraz toaletę połączyliśmy z kotłownią gdzie będzie również pralnia.

iza.jpgiza2.jpgrzut1.jpgrzut2.jpg

Wkrótce wkleję jakieś fotki realne bo póki co dziecię domaga się czytania książeczek :)

Edytowane przez zankaaa

A więc pierwsze fotki, jak widać stan jeszcze surowy, ale z dnia na dzień robi się coraz bardziej jak w domu :) zdjęcia przedstawiają wejście z wiatrołapu, nastepnie widok z salonu na kuchnię i kawałek jadalni, kolejno zdjęcia salonu.

P1080584.jpg

P1080825.JPG

P1080830.JPG

P1080831.JPG

P1080832.jpg

Edytowane przez zankaaa

Okej, a więc czas na moje inspiracje. Na wstępie dziękuje za wątki MarJel, Darcy, anety s, Betib, Julisiowo - te wnętrza najbardziej mną wstrząsnęły :) Są przecudowne i porażają stylem. U siebie muszę znaleźć kompromis miedzy nowoczesnością, a sielsko-wiejskim klimatem. Oczywiście dla mnie klimat sielsko-wiejski, dla męża - nowoczesny.

U siebie muszę znaleźć kompromis miedzy nowoczesnością, a sielsko-wiejskim klimatem. Oczywiście dla mnie klimat sielsko-wiejski, dla męża - nowoczesny.

Witaj. Bardzo mnie zaintrygowałaś. Jestem w podobnej sytuacji. Jak połączyć dwie przeciwstawne wizje jednego domu? Czekam z niecierpliwością na rozwiązania.

Muszę zacząć od tego, że jestem wielką fanką ikea :) Mój dom będzie zapewne cały w ikei, jak katalog, ale mi to akurat bardzo odpowiada. Sklep mam 30 km od domu więc mogę szaleć z zakupami.

Zacznę od sypialni, miała być romantyczna, biała, koronkowa.... :) Niestety mój mąż stwierdził, że będzie "rzygał tym białym" więc w czasie kupowania sypialni musiałam w ciągu paru minut zmienić koncepcję i znaleźć coś nowego, no i tak sypialnia będzie bardziej nowoczesna, ale żeby nie było tak całkiem po małżemu to dodatki będą z pudrowego różu i ściana jedna też, tylko jeszcze nie wiem która, reszta ścian będzie w kolorze jasnego brązu. łozko.JPGnyvoll-komoda--szuflad__0120815_PE277614_S4.JPGvinranka-komplet-poscieli__0151848_PE310007_S4.JPGhenrika-poszewka__0117847_PE273134_S4.JPGdagny-poduszka__0117842_PE273129_S4.JPG

Generalnie dom utrzymany będzie w barwach biało-brązowo-beżowych. Może wydawać się trochę mdło, ale mieszkanie mieliśmy dosyć pstrokate (zielenie, fiolety, błękity) więc teraz chcę pójść w odwrotnym kierunku. Poza tym zauważyłam, że na forum królują szarości, więc pora odczarować stare dobre brązy i beże :)

Stolarka okienna jest brązowa dokładnie złoty dąb, nad czym dziś ubolewam, bardziej pasowałaby mi biała, ale jak już jest to okej, trzeba zrobić tak, żeby było nam fajnie. Postanowiliśmy z mężem troszkę poeksperymentować, otóż bardzo podobają nam się białe listwy wykończeniowe, więc też takie zrobimy, a drzwi pomimo, że brązowe otrzymają białe ościeżnice... ryzykowne, ale może wyglądać ciekawie, szczególnie, że schody też będą w takich barwach.

timthumb.php.jpgp25_04_b.jpg

Witaj. Bardzo mnie zaintrygowałaś. Jestem w podobnej sytuacji. Jak połączyć dwie przeciwstawne wizje jednego domu? Czekam z niecierpliwością na rozwiązania.

No to super, ja też chętnie zajrzę do Ciebie jak będziesz się urządzać, może coś mnie zainspiruje. U nas, jak pisałam wyżej, sypialnia będzie bardziej nowoczesna, i oświetlenie całego domu też będzie raczej nadawać nowoczesny ton, chociaż na zimne światło, które chciał mój mąż, powiedziałam kategoryczne NIE :mad: :)

Witaj

z chęcia będę do ciebie zaglądała :) Dziś wypróbowałam śliczny odcień pudrowego przydymionego różu - z Beckersa, gotowy kolor powder pink ( na 95 % po nie moge teraz sprawdzić próbki ;) ) Można nabyć własnie małą próbkę w celu sprawdzenia koloru :)

Witaj

z chęcia będę do ciebie zaglądała :) Dziś wypróbowałam śliczny odcień pudrowego przydymionego różu - z Beckersa, gotowy kolor powder pink ( na 95 % po nie moge teraz sprawdzić próbki ;) ) Można nabyć własnie małą próbkę w celu sprawdzenia koloru :)

Witaj. Bardzo dobra myśl z tymi próbkami, myślę, że jak będę na etapie szukania odpowiedniego odcienia to skorzystam z takiej możliwości, dziękuje za podpowiedź :) P.S zaglądałam do Twojego bloga... cudowne rzeczy, szkoda, że nie znalazłam tego półtora roku temu jak wychodziłam za maż, zaproszenia tworzysz prześliczne.

Generalnie dom utrzymany będzie w barwach biało-brązowo-beżowych. Może wydawać się trochę mdło, ale mieszkanie mieliśmy dosyć pstrokate (zielenie, fiolety, błękity) więc teraz chcę pójść w odwrotnym kierunku. Poza tym zauważyłam, że na forum królują szarości, więc pora odczarować stare dobre brązy i beże :)

Tyś moja bratnia dusza :). U mnie właśnie też złoty dąb i pochodne brązy w żółtym odcieniu. Moim zdaniem nie jest mdło ale tak domowo - ciepło. Nie mam jeszcze galerii bo to trzeba się nauczyć pewnych rzeczy żeby coś pokazać . A pokazać mam już co, chociaż osoby znające się w temacie pewnie suchej nitki na mnie nie zostawią. Ale co mi tam. Moj dom. Moje prawo ;)