zankaaa 19.09.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 (edytowane) Witam. Po obejrzeniu i przeczytaniu mnóstwa wątków forumowiczów postanowiłam założyć własną galerię, zamieścić tu pomysły, inspirację. Póki co nasz domek jest na granicy końca "brudnych robót" a wykończeniówki, także na fotki wnętrz trzeba będzie zaczekać, niemniej jednak mam już wszystko w głowie dopracowane i poukładane Od początku. Domek budujemy wg projektu znalezionego na stronie dobrydom.pl. Domek jest mały, ale nam się podoba, troszkę go zmodyfikowaliśmy, a mianowicie zrezygnowaliśmy z pokoju na dole na rzecz większej kuchni, oraz toaletę połączyliśmy z kotłownią gdzie będzie również pralnia. Wkrótce wkleję jakieś fotki realne bo póki co dziecię domaga się czytania książeczek Edytowane 19 Września 2012 przez zankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 19.09.2012 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 (edytowane) A więc pierwsze fotki, jak widać stan jeszcze surowy, ale z dnia na dzień robi się coraz bardziej jak w domu zdjęcia przedstawiają wejście z wiatrołapu, nastepnie widok z salonu na kuchnię i kawałek jadalni, kolejno zdjęcia salonu. Edytowane 19 Września 2012 przez zankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 19.09.2012 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Okej, a więc czas na moje inspiracje. Na wstępie dziękuje za wątki MarJel, Darcy, anety s, Betib, Julisiowo - te wnętrza najbardziej mną wstrząsnęły Są przecudowne i porażają stylem. U siebie muszę znaleźć kompromis miedzy nowoczesnością, a sielsko-wiejskim klimatem. Oczywiście dla mnie klimat sielsko-wiejski, dla męża - nowoczesny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea_m 19.09.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 U siebie muszę znaleźć kompromis miedzy nowoczesnością, a sielsko-wiejskim klimatem. Oczywiście dla mnie klimat sielsko-wiejski, dla męża - nowoczesny. Witaj. Bardzo mnie zaintrygowałaś. Jestem w podobnej sytuacji. Jak połączyć dwie przeciwstawne wizje jednego domu? Czekam z niecierpliwością na rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 19.09.2012 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Muszę zacząć od tego, że jestem wielką fanką ikea Mój dom będzie zapewne cały w ikei, jak katalog, ale mi to akurat bardzo odpowiada. Sklep mam 30 km od domu więc mogę szaleć z zakupami. Zacznę od sypialni, miała być romantyczna, biała, koronkowa.... Niestety mój mąż stwierdził, że będzie "rzygał tym białym" więc w czasie kupowania sypialni musiałam w ciągu paru minut zmienić koncepcję i znaleźć coś nowego, no i tak sypialnia będzie bardziej nowoczesna, ale żeby nie było tak całkiem po małżemu to dodatki będą z pudrowego różu i ściana jedna też, tylko jeszcze nie wiem która, reszta ścian będzie w kolorze jasnego brązu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 19.09.2012 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Drzwi do garderoby: Chciałabym żeby były białe na wysoki połysk jak komoda, ale ostatecznie te też są ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 19.09.2012 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Kuchnia będzie oczywiście z ikei. Fronty STAT chociaż wolałabym Lindigo, ale niestety są droższe. Póki co tylko rzuty projektu i zdjęcia frontów STAT i LINDIGO. Blat będzie drewniany - buk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 19.09.2012 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Generalnie cały dół, czyli wiatrołap, salon, jadalnia, kuchnia poza pralnio/toaleto/kotłownią będzie wyłożony takimi płytkami: są kompromisem pomiędzy płytkami matowymi, a w połysku. Taras będzie miał takie same płytki tylko matowe. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 19.09.2012 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Dalej wyposażenie jadalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 19.09.2012 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 I salonu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 19.09.2012 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Generalnie dom utrzymany będzie w barwach biało-brązowo-beżowych. Może wydawać się trochę mdło, ale mieszkanie mieliśmy dosyć pstrokate (zielenie, fiolety, błękity) więc teraz chcę pójść w odwrotnym kierunku. Poza tym zauważyłam, że na forum królują szarości, więc pora odczarować stare dobre brązy i beże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 19.09.2012 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Stolarka okienna jest brązowa dokładnie złoty dąb, nad czym dziś ubolewam, bardziej pasowałaby mi biała, ale jak już jest to okej, trzeba zrobić tak, żeby było nam fajnie. Postanowiliśmy z mężem troszkę poeksperymentować, otóż bardzo podobają nam się białe listwy wykończeniowe, więc też takie zrobimy, a drzwi pomimo, że brązowe otrzymają białe ościeżnice... ryzykowne, ale może wyglądać ciekawie, szczególnie, że schody też będą w takich barwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 19.09.2012 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witaj. Bardzo mnie zaintrygowałaś. Jestem w podobnej sytuacji. Jak połączyć dwie przeciwstawne wizje jednego domu? Czekam z niecierpliwością na rozwiązania. No to super, ja też chętnie zajrzę do Ciebie jak będziesz się urządzać, może coś mnie zainspiruje. U nas, jak pisałam wyżej, sypialnia będzie bardziej nowoczesna, i oświetlenie całego domu też będzie raczej nadawać nowoczesny ton, chociaż na zimne światło, które chciał mój mąż, powiedziałam kategoryczne NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 19.09.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witaj z chęcia będę do ciebie zaglądała Dziś wypróbowałam śliczny odcień pudrowego przydymionego różu - z Beckersa, gotowy kolor powder pink ( na 95 % po nie moge teraz sprawdzić próbki ) Można nabyć własnie małą próbkę w celu sprawdzenia koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 19.09.2012 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witaj z chęcia będę do ciebie zaglądała Dziś wypróbowałam śliczny odcień pudrowego przydymionego różu - z Beckersa, gotowy kolor powder pink ( na 95 % po nie moge teraz sprawdzić próbki ) Można nabyć własnie małą próbkę w celu sprawdzenia koloru Witaj. Bardzo dobra myśl z tymi próbkami, myślę, że jak będę na etapie szukania odpowiedniego odcienia to skorzystam z takiej możliwości, dziękuje za podpowiedź P.S zaglądałam do Twojego bloga... cudowne rzeczy, szkoda, że nie znalazłam tego półtora roku temu jak wychodziłam za maż, zaproszenia tworzysz prześliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 19.09.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Dzięki Zawsze miło usłyszeć takie słowa Ja się zdecydowałam na ten Beckersowy róż do pracowni, w przyszłym tyg pewnie będzie malowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 19.09.2012 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Jeszcze jeden post w celu sprawdzenia czy ta nieszczęsna sygnatura działa A przy okazji foto do ostatnio zakupionych okazyjnie lamp stołowych za jedynie 129 pln sztuk 4 Niestety kampania z tymi lampami już się zakończyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 19.09.2012 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Dzięki Zawsze miło usłyszeć takie słowa Ja się zdecydowałam na ten Beckersowy róż do pracowni, w przyszłym tyg pewnie będzie malowany W takim razie już dziś proszę o wklejenie zdjęć pracowni i kolorku ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 20.09.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 zankaaa - jasne - jak sie pomaluje już tzn jak ja pomaluje - a najpierw zagruntować trzeba i dziury połatać No, ale najważniejsze, ze kolor wybrany Bardzo fajne lampki upolowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea_m 20.09.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Generalnie dom utrzymany będzie w barwach biało-brązowo-beżowych. Może wydawać się trochę mdło, ale mieszkanie mieliśmy dosyć pstrokate (zielenie, fiolety, błękity) więc teraz chcę pójść w odwrotnym kierunku. Poza tym zauważyłam, że na forum królują szarości, więc pora odczarować stare dobre brązy i beże Tyś moja bratnia dusza . U mnie właśnie też złoty dąb i pochodne brązy w żółtym odcieniu. Moim zdaniem nie jest mdło ale tak domowo - ciepło. Nie mam jeszcze galerii bo to trzeba się nauczyć pewnych rzeczy żeby coś pokazać . A pokazać mam już co, chociaż osoby znające się w temacie pewnie suchej nitki na mnie nie zostawią. Ale co mi tam. Moj dom. Moje prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts