autorus 06.10.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 o matko. To masz w czym przebierać. To jest tzw klęska urodzaju. Niestety jak nie obmyślisz sprytnego planu to opinia ci padnie na łeb na szyję jak to się mówi. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 06.10.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 (edytowane) Liczyłem na Arturo ale jakoś nie wiem jak to ułożyć A tu masz rację że klęska urodzaju. Dlatego wycofuję się z gruntówek i kotłów gazowych oraz obcinam ofertę rekuperatorów do trzech marek. Ostatni miesiąc wyszło mi blisko 380 godzin w pracy i kilku klientów miało problem z terminami. Budowlańcy się ślizgali a potem i spadło 6 budów na głowę jednego dnia Edytowane 6 Października 2012 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
becker 06.10.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Miki121, po prostu musisz wziąć pod uwagę, że bez dobrego i CIERPLIWEGO kontaktu z klientem żaden biznes się docelowo nie utrzyma. Ale widzę, że rozumiesz problem, więc szczerze życzę wszystkiego najlepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.10.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Ja tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 06.10.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 oj rozumiem rozumiem.samego mnie przestraszyła ilość zapytań.do tego wszystkie kotłownie pompy ciepła robię sam a 6-7 kotłowni po 2-3 dni to już bardzo dużo pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 06.10.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Dzięki Panowie.Więc zmienia się u mnie stopka i zostaję tylko pompy i reku dwóch dostawców.A jeżeli komuś nie dosłałem to śmiało dzwonić i się przypomnieć proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 06.10.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Ja też mimo wszystko trzymam kciuki.Najważniejsze,by mimo nie dotrzymywania słowa na etapie oferty ,to słowo było dotrzymywane (wraz z fachowoscia !!) na etapie realizacji.Niestety ja nie mialem okazji sie o tym przekonac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 06.10.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Tomku bardzo przepraszam że tak wyszło. I powodzenia z rekuperacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 06.10.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 No fakt i dlatego mam tyle zleceń a co do komunikacji to trudno połączyć montaże z ofertowaniem. A jeszcze niech tobie kilku klientów poprzestawia terminy i wszystko się zwali naraz to jedne wielkie g Dlatego teraz sobie obmyśliłem Plan I w soboty i niedziele wysyłam oferty A co do dużej firmy to masz w 100% rację szybszy kontakt i lepsza komunikacja. Tam doradca techniczny tylko ofertuje i jest odpowiedzialny za kontakt z klientami. A w małej firmie taka jak moja to muszę montować, ofertować i 1500 innych rzeczy naraz Warto się skupić wtedy na wąskiej specjalizacji np. Na pompach ciepła i rekuperatorach jednej marki. Zmniejszyć dostawców i obszerność oferty do minimum Ja zostawiłem tylko atlantica i brookvent-a a na uzupełnienie wolf-a. I niech się dziej co chce i pukają inne firmy nie da rady za dużo tematów. Niestety próba spółki i znalezienia wspólnika w tej całej grze to problem. Czyli sprawdza się ....stara prawda .Pracujesz w firmie czy nad firmą . Powodzenia w podejmowaniu decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 06.10.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Stare i prawdziwe A decyzje są niestety trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 07.10.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 W moim przypadku to mogło być celowe działanie.Miki mógł nie chcieć ,żeby w końcu wszyscy poznali całą prawdę o WM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 07.10.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Akurat o to bym się nie martwił Do Mikiego - ja sobie poradziłem z nadmiarem prac po pierwsze ograniczając mocno zasięg działania, a po drugie staram się robić komplet instalacji - wtedy mogę sobie planować poszczególne budowy i ustawiać wszystko jakoś po kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 07.10.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 A ja się skupiam tylko na brookvencie i atlanticu A z tą prawdą o WM z odzyskiem ciepła prawda jest jedna nowy dom bez niej jest jak samochód zimą na letnich oponach.. Pojechać pojedzie ale jak daleko i w jakim komforcie to już inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.10.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 :lol2::lol2: Dobre z WM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 07.10.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 U mnie się jakoś chłopaki z forum boją założyć MW Albo ceną się wymigają ,abo terminu nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 07.10.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Kurcze coś musisz w sobie mieć zleć to najlepiej jakieś dużej firmie np. rekuperatory.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 07.10.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Nic w sobie nie mam ino sie boja chyba wszyscyA rekuperatory.pl ,jeszcze nie ocipialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.10.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 stanowczo coś w sobie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 07.10.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 No trochę tutaj przesadziłeś z oszczędnością 8-10k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 07.10.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Bo ty tomek131 specyficzny klient jesteś.Chciałbyś na WM z rekuperacją coś ugrać.A tu oprócz komfortu(dotyczy WM) nic nie ugrasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts