malux20 19.10.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 miło że zaprzeczasz:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 19.10.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 nawet wtedy roleta to w budownictwie energooszczędnym to jedna z większych min malux czy ty zajmujesz się oknami , roletami? bo cos kojarze ale nie jestem pewien;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 19.10.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 tak tym teżale w dziale okiennym jestem 2 razy w miesiącu na forum jestem dla wiedzy i przyjemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 19.10.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Też zachodzę w głowę skąd 24 stopnie na plusie. Geotermia powiązana z WM? ; ). Mi jeden higrometr pokazuje 50%, drugi 55. Oba tej samej firmy, ale różne modele. Może warto termometry sprawdzić, a może gdzieś w Polsce jest bardzo dużo słońca tej jesieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.10.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 tak jest he he ja to jakiś smerf maruda jestem ciągle mi coś nie pasi a to przewody went. a to ekofiber a to rolety A gdzi emożna poczytać o Twoim marudzeniu na ekofiber ? Bo właśnie sie zastanawiałem, dlaczego masz wełnę w stopce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 19.10.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 a może gdzieś w Polsce jest bardzo dużo słońca tej jesieni? wszystko możliwe ... u nas jak do tej pory to tylko dwa dni października bez słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 19.10.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 U mnie ostatnio świeci codziennie, ale co z tego jak część dnia za drzewami...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 19.10.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 jakoś ekofiber mi się nie podobał i go zrzuciłem a w to miejsce położyłem wełnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 19.10.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Malukszajrzyj na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drejku 21.10.2012 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Generalnie zgadzam się z wszystkimi punktami, ale czemu kominek jest nieekologiczny to tego nie wiem : ). E tam, czepiacie się szczegółów Jak jest reku i kominek (oczywiście z zamkniętą komorą spalania) to nie trzeba rozprowadzać gorącego powietrza po domu - samo się rozprowadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 22.10.2012 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Zapewniam Cię, że sama centrala nie zrobi tego dobrze. Przynajmniej grawitacyjne DGP by się przydało, ale musi być wykonane idealnie. Zrobić saunę w salonie jest dosyć prosto. Jednak dalej nie jest to w żaden sposób nieekologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaar 22.10.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 jako przyszly potencjalny uzytkownik reku, prosze powiedzcie mi jak glosno dziala to urzadzenie? czy np majac lozko przy sciania za ktora znajduje sie reku bede to urzadzenie slyszal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.10.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Ty to kupujesz "z katalogu"?- To będziesz miał hałas też "z katalogu"! Są takie jednostki, że jak przy nich stoisz - nie wiesz czy pracują...(takie ja preferuję)Są i takie, ze jak sąsiad na końcu wsi załączy to Tobie szklanki w szafce brzęczą... Zwykle im cichsze tym droższe...Coś se wybierz. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 22.10.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Które są w/g Ciebie aż tak ciche?A które w/g Ciebie są aż tak głośne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.10.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Nie znam wszystkich.Te, które ja robię są ciche.Wentylatory stałoprądowe EBM i obudowa z płyty warstwowej...Oglądałem kilka różnych.te ze zmiennoprądowymi wentylatorami były głośne.Te z bardzo sztywną obudową - też. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 23.10.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Adam dla przykładu:Bartosz jest wykonany z płyty warstwowej z wentylatorami EBMDospel (niektóre modele) są wykonane z płyty warstwowej i z wentylatorami EBMOba rekuperatory są głośne !!Więc te argumenty nie do końca są dobre..Choć wentylatory są ciche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.10.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Adam dla przykładu: Bartosz jest wykonany z płyty warstwowej z wentylatorami EBM Dospel (niektóre modele) są wykonane z płyty warstwowej i z wentylatorami EBM Oba rekuperatory są głośne !! Więc te argumenty nie do końca są dobre.. Choć wentylatory są ciche. Tywent z blachy i jest cichy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 23.10.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Nie znam Tywentu, więc się nie wypowiadałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 23.10.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 cichy jest, ale sam szum powietrza przez ścianę nijak nie przelezie, jedynie gówniane wentyle słabo wyważone będą dawać w kość, tu też cena się kłania, jak wszędzie prawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_l 23.10.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Zwracam uwagę, że rekuperator generuje dwa rodzaje hałasu.Jeden poprzez ścianki obudowy - tutaj faktycznie szum ewentualnie w pomieszczeniu w którym jest zamontowane REKU ale drugi hałas jest emitowany do instalacji wentylacyjnej. Dobre centrale mają zminimalizowany zarówno ten przez ścianki [ płyta warstwowa + solidna konstrukcja] jak i ten do instalacji [ odpowiednie położenie wentylatorów, kształt kanałów wewnątrz obudowy] W sumie zgadzam się z Adamem - żeby ocenić centralę pod kątem akustyki trzeba jej posłuchać. Dane podawane przez producentów nie są zbyt wiarygodne - czasami nawet trudno porównywać wartości dB bo nie wiadomo jak zostały zmierzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts