kangaxx 28.11.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 no na szkolenie z audytu po uprawnienia załapała sie bez problemu nauczycielka rytmiki z przedszkola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 28.11.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 I co w tym dziwnego?Kobieta czy rytmika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 29.11.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 I co w tym dziwnego? wszystko Kobieta czy rytmika? wybierz sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 29.11.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) Na wykonanie audytu efektywności energetycznej nie trzeba mieć ŻADNYCH uprawnień. A zapraszam wszystkich mądrali do wykonania Przy zwykłym audycie termomodernizacyjnym (też nigdy nie trzeba było mieć jakichkolwiek uprawnień) odchodzą niezłe jaja przy weryfikacji, i mało kto się tego podejmie. Bo każdy audyt jest sprawdzany. A biorąc pod uwagę ilość wiedzy, jaką należy przyswoić aby zdać egzamin na projektanta instalacji, taka pieczątka jest bardzo cenna i na starcie dobrze świadczy o osobie, która taki egzamin zdała*. *Niezbyt dotyczy to osób, które zdawały go kilkadziesiąt lat temu, i nie miały innego kontaktu z projektowaniem, jak przybijanie pieczątki innym Architekci z kolei często zatrzymują się w znajomości przepisów na roku zakończenia studiów, stąd zdecydowanie odradzają montaż WM z uwagi na przepisy (?) które wg. nich na przykład zabraniają stosowania WM w pomieszczeniu z kuchenką gazową - czyli w 70% domów. Teraz mam właśnie takiego klienta, ale standardowa i kulturalna taktyka działa - podesłałem po prostu architektowi aktualne WT, z podkreślonymi punktami dotyczącymi jego zastrzeżeń, i nawet podziękowania dostałem i zielone światło Edytowane 29 Listopada 2012 przez Indiana_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phog 03.12.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Bo ta woda w tych kanałach wentylacyjnych jest tak samo niebezpieczna dla Twojego zdrowia, jak syf w rurach kanalizacyjnych. W jednych i drugich kierunek przepływu jest ten sam. to w takim razie gratuluję hydraulika - rozumiem, że u Ciebie w niektórych miejscach się z kanalizacji do domu wylewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 03.12.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Niestety nie we wszystkie można i to chyba bardziej niż kiedyś. Podobnie dzisiaj ze studiami - ma ja prawie każdy. Ja wśród znajomych mam wielu inżynierów - niestety tylko na papierze i na tematy techniczne lepiej jak milczą... jeden ma nawet uprawnienia elektryczne, a wie tyle o prądzie że wstyd po prostu... I wszystko jasne. Jak w PRL-u. Zna się tylko fizyczny po zawodówce. Im lepiej w danym kierunku wykształcony tym większy debil:bash: Na szczęście na forum mamy Ciebie. Rozwiążesz każdy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.12.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Zaś się zaczyna?....A Wołanda wy paslednio wideli? Wywołujemy duchy...Dział chyba nie ten. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foha 26.12.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Witaj, od prawie 4 lat mam Renoventa Large z BRINK'a. Czy warto? TAK!!!. Nie wiem ile oszczędziłem dzięki niemu ale wiem na pewno że nie ma w domu wilgoci, nie ma zaduchu. Zawsze jest świerzo i żeśko. Jak jest impreza przestawiam na wyższy bieg i w godzinę po niej już nic nie czuć . Normalnie musiałbym wietrzyć itp. Kolejna kwestia to latem nie trzeba otwierać okien i nie ma komarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.12.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Zawsze jest świerzo i żeśko. A nie czasem na odwrót ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek67 26.12.2012 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Aktualnie mieszkam z WG i niestety ale nie panuję nad tym tworem tam gdzie ma wiać to nie wieje, gdzie ma nie wiać to wieje jedynie grzyb jest tam gdzie można by się go spodziewać . Buduję nowy dom z WM i nie wiem jak będzie ale myślę że uda się nad tym zapanować. Szczerze to te zyski straty zbytnio mnie nie interesują ma po prostu nie wiać z tej kratki w kiblu i ma przestać śmierdzieć z kominka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.12.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Aktualnie mieszkam z WG [...] ma po prostu nie wiać z tej kratki w kiblu i ma przestać śmierdzieć z kominka.... to zrób sobie dziurę w ścianie w kotłowni bo piec nie ma z kąt powietrza wziąć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek67 27.12.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 A dwie dziury o średnicy 300 mm zrobione w fundamencie nie wystarczą? nawiewy na każdym oknie? może otworze okno i podkręcę piec to będzie działać? a może prościej i cieplej zatkać WG Tylko i wyłącznie WM wyeliminuje tego typu problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.12.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 "Tylko i wyłącznie WM wyeliminuje tego typu problemy. "No, jest jeszcze spychacz....On też wyeliminuje. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_l 28.12.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 dobre zestawienie: SPYCHACZ jako alternatywa dla sprawnej wentylacji! Ale jak się głębiej zastanowić to dokładnie na to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 28.12.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 dobre zestawienie: SPYCHACZ jako alternatywa dla sprawnej wentylacji! Ale jak się głębiej zastanowić to dokładnie na to wychodzi. Nie Często słyszę, że grzyb to normalna sprawa. To dopiero podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 28.12.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Można do problemu podejść ze stoicyzmem Alfa... "Jak jest coś, czego nie da się naprawić - to jest DOBRE!" Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 28.12.2012 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Czasem jak wchodzimy na rozbudowę starego domu, to od razu widać, że jedyne sensowne rozwiązanie dla tego budynku to właśnie spychacz. Niestety, prawie nikt się na to nie decyduje, a późniejsza praktyka dowodzi, że to co na początku kwalifikowało dom pod spychacz to mały pikuś przy syfach wychodzących pod koniec budowy.... Ale wtedy jest już za późno na spycha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 29.12.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 kurna spychacz to jest argument, trzeba by sprzedać w jednym miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 29.12.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 ...dla Adama nie ma innych argumentów, albo dom dobrze zbudowany (czytaj: tylko i wyłącznie JEGO dom) albo spychacz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 29.12.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Zna fizykę więc prawie zawsze ma rację. Niestety.Zresztą aby dobrze zbudować to wystarcza ta ze średniej szkoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts