brunet wieczorową 19.09.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witam, jako, że u mnie tynkarze już działają, a nie mam jeszcze podciągniętego kabla zasilającego do rozdzielni, chciałbym przed tynkami wykuć w ścianie pod rozdzielnią bruzdę i umieścić w niej peszla (40mm średnicy zewnętrznej). Peszel dochodziłby do chudziaka podłogi, a potem połączyłbym peszla z arotem. Druga opcja to wkładam w ścianę arota miast peszla, a potem łączę ze sobą dwa odcinki arota. Czy można łączyć ze sobą arota? Pozdrawiam,BWP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkas12 19.09.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Oczywiście, że można łączyć.Są do tego specjalne złączki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 20.09.2012 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 A czy mogę dać zwykły peszel w ścianie czy musi być arot? Przewód pewnie będzie 5x10mm2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkas12 20.09.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Daj co chcesz, tylko zrób to tak by była w przyszłości możliwa ewentualna wymiana kabla.I po co ta piąta żyła w w.l.z.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 20.09.2012 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Ja bym dał czterożyłowy, dla mnie to oczywiste. Ale elektryk powiedział, że ma być 5, więc będzie 5. Nie będę się z nim sprzeczał Nie ma mowy, aby w przyszłości wymienić kabel przeciągając go przez peszla/arota. Za duża odległość i za dużo zakrętów. Jeśli za 30 lat zajdzie taka potrzeba, to trzeba będzie kuć ściany i wylewki. Daję teraz kabel i musi wystarczyć do najbliższego generalnego remontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkas12 20.09.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Więc niech ten elektryk partycypuje w kosztach kabla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 21.09.2012 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Kupiłem jednak 2m arota fi50 i wpuszczę go w ścianę do przyszłej rozdzielni. W weekend czeka mnie trochę kucia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts