Dolph 19.09.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Zapewne każdy z Was stanął przed decyzją czym ogrzewać dom lub warsztat. My mieliśmy z tym duży dylemat około 7 lat temu. Piece o których mowa w filmie były wtedy dużą nowością i był problem, żeby porozmawiać z kimś kto ma ten rodzaj pieca w domu. Podobnie było z instalatorami – nie mieli pojęcia jak się za to zabrać! Dziś możemy śmiało o nim porozmawiać i przekazać Wam nasze uwagi Zapraszamy na nasz nowy film! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 19.09.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 chcesz... sprzedam ci 5-6 letniego atmosa z całym wyposazeniem... kuzyn własnie go wywala i przechodzi na inny kocioł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dolph 19.09.2012 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Dzięki jeden w domu nam wystarczy Nasza 18k ma z 6-7 lat i śmiga pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 19.09.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 chcesz... sprzedam ci 5-6 letniego atmosa z całym wyposazeniem... kuzyn własnie go wywala i przechodzi na inny kocioł... Witam! Można wiedzieć za ile i czemu ta drogo? Jak wywala, to chyba cena dobra. A w ogóle, to czemu wywala? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 19.09.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witam! Można wiedzieć za ile i czemu ta drogo? Jak wywala, to chyba cena dobra. A w ogóle, to czemu wywala? Pozdrawiam BO juz nie ma dostępu do taniego drzewa bo dziadek dozył swoichi dni i nie ma już asygnaty na drzewo:) i zamontował kocioł na ekogroszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 20.09.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 My mieliśmy z tym duży dylemat około 7 lat temu. Piece o których mowa w filmie były wtedy dużą nowością i był problem, żeby porozmawiać z kimś kto ma ten rodzaj pieca w domu. Nowością to to było może w Polsce. Atmos robi takie kotły od 30 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 20.09.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Pytałem o cenę najzupełniej poważnie.Ja kupując swój również nie miałem od kogo zebrać doświadczeń i działałem właściwie w ciemno. Korzystałem tylko z artykułów prasowych pokazujących koszty eksploatacyjne różnych wariantów ogrzewania, ufając, że nie są zbytnio sponsorowane. To było, zdaje się, zawsze wymieniane jako drugie po pompie ciepła, albo nawet jako najtańsze po zestawieniu całościowym kosztów. Idea też wydawała mi się dobra.Wprawdzie mój to nie atmos, bo ten był prawie dwukrotnie droższy, ale jestem po 8-u już chyba sezonach zadowolony.Niestety, wraz z wiekiem coraz mniej chce się robić przy drewnie - kupuję teraz pokawałkowane, a i tak uważam, że mam tanio. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 20.09.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Wojtek_796 odpowiedz poszła na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 20.09.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 a i tak uważam, że mam tanio Drewno jest najtańszym nośnikiem (na razie), ale dokładanie 2 x dobę jest trochę uciążliwe. Na filmie jest podłączony piec gazowy - czy ten na drewno to dodatkowy, czy może jest zasilany "holzgazem"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raźny 25.09.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Świetny film! Pozdrowienia dla Jarka i Lidki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 27.09.2012 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Drewno jest najtańszym nośnikiem (na razie), ale dokładanie 2 x dobę jest trochę uciążliwe. Na filmie jest podłączony piec gazowy - czy ten na drewno to dodatkowy, czy może jest zasilany "holzgazem"?? Niestety, chyba nie ma takiego systemu, który będzie i tani, i wygodny. Jest to trochę uciążliwe, może nie fizycznie, ale przez to, że człowiek jest wtedy trochę uwiązany koniecznością dokładania. Tu trzeba to rozważyć. Dużo zależy od charakteru czasowego innych obowiązków. Reszta nie do mnie, ale odpowiem, że na pewno nie. Kocioł zwany zgazowującym, tak naprawdę jest po prostu kotłem dolnopalnym na drewno. Nie ma tutaj wyraźnego rozdziału produkcji gazu i jego spalania, przynajmniej wystarczającego na spożytkowanie go w innej, zewnętrznej spalarce. Potrzebna by była do tego cała specjalna instalacja. Właściwie to każde palenisko na drewno można nazwać zgazowującym. Różnica może tylko polegać na tym czy gaz zostanie spalony, czy puszczony kominem. Taka to uroda paliwa pt. drewno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts