JK2010 19.09.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Mam następujący problem. Zmieniam system ogrzewania i w związku z tym występuję o zmianę pozwolenia na budowę. Jednak w czasie gdy starostwo będzie rozpatrywało mój wniosek chciałbym kontynuować prace na budowie, tzn, zrobić hydraulikę, co (system mieszany podłogówka i grzejniki) , wylewki i tynki wewnętrzne (nie wiem jeszcze czy tradycyjne czy gipsowe). Czy te instalacje, tynki i wylewki mogę przezimować w nieogrzewanym w zimie domu? Czy coś może im się stać od mrozu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 19.09.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Zwykłym tynkom i wylewką na pewno nic nie będzie, instalację kanalizacyjną i elektryczną robiliśmy zimą i nic złego się z nią nie stało. Rurki w podłogówce też mogą być pod warunkiem że nie będzie w nich wody, czyli próba szczelności musi być powietrzem bo wodę później ciężko usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.09.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Od mrozu to nie, jak nie zostawisz zalanych wodą.Ale...Jak zrobisz w miedzi - mogą nie doleżeć do wiosny.Taki mamy folklor lokalny w tym kraju... Czemu zdecydowałeś się popsuć ogrzewanie? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 19.09.2012 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Dlaczego popsuć? Zrezygnowałem z czegoś na korzyść czegoś innego. Będzie pompa ciepła zamiast pieca na paliwo stałe.Dom buduję obok domu mojej rodziny więc mam nadzieję, że zwrócą uwagę jakby co...Czyli tynkom, wylewkom i rurom zima nie powinna zrobić nic złego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.09.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Ale ja nie o tym!CZEMU kaloryfery, jak ma być PC?Chcesz mieć COP 1,2?PO CO? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 19.09.2012 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 To jest jeszcze kwestia otwarta. Fachowiec od pompy mówi, że tylko podłogowe. Fachowiec od hydrauliki, żeby system mieszany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.09.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Rozumiem!Otwarta... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 21.09.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Czy w tym domu będzie mieszkał twój "fachowiec" czy TY?Grzejniki to tylko w łazience (na ręcznik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.09.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 I TEN grzejnik - to z grzałką elektryczną a nie wpięty w wodny system grzewczy! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 21.09.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 A ja mam wpięty...to źle? Aaa, już wiem ja mam kocioł na pellety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 21.09.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 To jest jeszcze kwestia otwarta. Fachowiec od pompy mówi, że tylko podłogowe. Fachowiec od hydrauliki, żeby system mieszany. Tu nic nie jest otwarte, tu jest wszystko przesądzone. Tego od hydrauliki nazywasz "fachowcem"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts