mrmeX 19.09.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witam, ma ktoś z Was zdjęcia budynków gdzie zamontowane są okna w kolorze ral 7001, bazalt( 7012) lub w podobnych odcieniach?to są kolory nie typowe i cieżko nawet w salonie znaleźć chociaż kawałek okna w tym kolorze, a wacham się czy je montować bo jeszcze w swoich okolicach nie widziałem takich okien. Może na forum ktoś pomoże, może jakiś montażysta posiada fotki:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 20.09.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 okna w kolorze silbergrau 7001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 20.09.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 w tym kolorze mam jeszcze dwie budowy jak by co:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 20.09.2012 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Dzieki wielkie za zdjęcia. Nawet nie wiesz jak mi pomogłeś Szkoda tylko, że z bramę garażową firmy Normstahl jest około 2 tyś dopłaty na tym kolorze;( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 20.09.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 przy oknach u nas będzie to typ brama już nie ;/ ale wyróżniać się z tłumu za 2tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 20.09.2012 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 (edytowane) ale wyróżniać się z tłumu za 2tys [ATTACH=CONFIG]137600[/ATTACH] ...bezcenne:) Ale może nie jest tak, źle. Firma Normstahl ma chyba nie aktualne standardowe kolory na stronie albo jakaś promocja jest bo kolor Ral 7004 jest jako standardowy. Ciężko mi stwierdzić jak bardzo się różni od Ral 7001 bo akurat korzystam z laptopa ale chyba podobny jest:) a swoją drogą to jakiej firmy ta brama? Edytowane 20 Września 2012 przez mrmeX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 22.09.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 brama krispola przetłoczenia sirroco (chyba inaczej się pisze ale nie chce mi się sprawdzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 22.09.2012 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Dzięki wielkie za pomoc. A może jest tutaj jakiś forumowicz co ma takie okna zamontowane z okolic Krakowa? Mogą być też podobne kolory:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.09.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Witek, a nie korzystniej byłoby tam wstawic brame Breva? Nie powiekszajac zdjęc byłem przekonany ze to wlasnie to:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 23.09.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Witek, a nie korzystniej byłoby tam wstawic brame Breva? Nie powiekszajac zdjęc byłem przekonany ze to wlasnie to:) nie mi decydować muszę kiedyś będąc w poznaniu podjechać i zobaczyć jak ten domek teraz wygląda bo jak przyjechaliśmy pierwszy raz to powiedziałem "sąsiedzi się chyba złożą na buldożery i zrównają domek bo kure...ko nie pasuję do całego łosiedla:) " brevia jak najbardziej do prostych nowoczesnych brył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 23.09.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Witek, a nie korzystniej byłoby tam wstawic brame Breva? Nie powiekszajac zdjęc byłem przekonany ze to wlasnie to:) nie mi decydować muszę kiedyś będąc w poznaniu podjechać i zobaczyć jak ten domek teraz wygląda bo jak przyjechaliśmy pierwszy raz to powiedziałem "sąsiedzi się chyba złożą na buldożery i zrównają domek bo kure...ko nie pasuję do całego łosiedla:) " brevia jak najbardziej do prostych nowoczesnych brył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 23.09.2012 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 A swoją drogą tak się złożyło, że mam 3 wyceny na okna firmy oknoplus. 19 okien, 90 metrów bieżących. I na tych wycenach montaż (najzwyklejszy) wacha się od 1800 do 2800 netto. Ciekawa sprawa czy ta ekipa za 1800 zł zamontuje zgodnie z przepisami technicznymi. Na dobrej klasy materiał pewnie powinni wydać z 200 zł?? Wszystkie wyceny oczywiście robione w salonach Oknoplusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 23.09.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 nie wiem czy pomogę (zdjęć nie mam) ale ja mam okna w kolorze bazalt (profile schuco) i jestem bardzo zadowolona że wziełam ten kolor (wahałam sie miedzy nim a antracytem) myślę ze to dobrze ze mało ludzi go ma-nie jest oklepany a ta szarosc jest fajna, taka ciepla i jest szara a nie wpadająca w zielen albo niebieski. zaluzje fasadowe będą już antracytowe tak samo jak drzwi zewnetrzne i brama garażowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 24.09.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Witam A swoją drogą tak się złożyło, że mam 3 wyceny na okna firmy oknoplus. 19 okien, 90 metrów bieżących. I na tych wycenach montaż (najzwyklejszy) wacha się od 1800 do 2800 netto. Ciekawa sprawa czy ta ekipa za 1800 zł zamontuje zgodnie z przepisami technicznymi. Na dobrej klasy materiał pewnie powinni wydać z 200 zł?? Wszystkie wyceny oczywiście robione w salonach Oknoplusa. no to nie ma tragedii, ciesz się, są i tacy co potrafią 1200 zł zaproponować za montaż tych 90 mb a tak poważnie, wypytaj o szczegóły tych różnych montaży, chociaż niestety i to może być za mało, niedawno widziałem montaż skopany dokumentnie choć Inwestor idealnie przygotował otwory sam zażyczył sobie zastosowania odpowiednich materiałów, montaż warstwowy i pomimo zapewnień sprzedawców, że oczywiście wszystko to robią "od lat" to efekt był ... żałosny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 24.09.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 A swoją drogą tak się złożyło, że mam 3 wyceny na okna firmy oknoplus. 19 okien, 90 metrów bieżących. I na tych wycenach montaż (najzwyklejszy) wacha się od 1800 do 2800 netto. Ciekawa sprawa czy ta ekipa za 1800 zł zamontuje zgodnie z przepisami technicznymi. Na dobrej klasy materiał pewnie powinni wydać z 200 zł?? Wszystkie wyceny oczywiście robione w salonach Oknoplusa. a jak to się ma do całości oferty czyli montaż +okna ?czy we wszystkich salonach cena okien taka sama a różnica jest tylko na montażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 24.09.2012 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Generalnie polityka Oknoplusa jest taka wszystkie salony dają te same rabaty. Co mi się do końca nie zgodziło ponieważ jeden salon co miał najdroższy montaż miał też najdroższe okna. Pozostali dali identyczne rabaty na stolarkę. Jak w oknoplusie mówiłem, że jeden salon miał inne rabaty (mniejsze. czyli na moją niekorzyść), to się trochę zdziwili i stwierdzili,że ten salon w tej miejscowości od nie dawna działa i pewnie niedouczeni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 24.09.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 może dla nich to mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.biruta 08.06.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Generalnie polityka Oknoplusa jest taka wszystkie salony dają te same rabaty. Co mi się do końca nie zgodziło ponieważ jeden salon co miał najdroższy montaż miał też najdroższe okna. Pozostali dali identyczne rabaty na stolarkę. Jak w oknoplusie mówiłem, że jeden salon miał inne rabaty (mniejsze. czyli na moją niekorzyść), to się trochę zdziwili i stwierdzili,że ten salon w tej miejscowości od nie dawna działa i pewnie niedouczeni:) A jakie są rabaty oknoplusa? Chciałbym sprawdzić czy dobry ze mnie negocjator Zamawiam 24 szt, 168 mb i 73m2 szkla. Dostalem 40% rabatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 09.06.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Witam A jakie są rabaty oknoplusa? Chciałbym sprawdzić czy dobry ze mnie negocjator Zamawiam 24 szt, 168 mb i 73m2 szkla. Dostalem 40% rabatu. a ja już myślałem, że liczy się jednak trochę inaczej: rabat 40% ze 100 zł - 40 zł SUPER - do zapłacenia 60zł rabat 20% z 70 zł - 14 zł KIEPSKO - do zapłacenia 56 zł i kto zrobił lepszy interes ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.biruta 09.06.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Witam a ja już myślałem, że liczy się jednak trochę inaczej: rabat 40% ze 100 zł - 40 zł SUPER - do zapłacenia 60zł rabat 20% z 70 zł - 14 zł KIEPSKO - do zapłacenia 56 zł i kto zrobił lepszy interes ? Pozdrawiam Jeśli tak, to przy dobroplaście na profilach encore wynegocjowałem 54% i całość wyszła za 11 tys - tanio jak barszcz. Ale co z tego skoro wszyscy psy na nich wieszają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts