Wyjec 20.09.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Witam,Mam chyba dość niespotykaną sytuację. Kupiłem panele podłogowe o długości jednego 138cm. Długość pokoju ma 415cm, czyli dokładną długość trzech paneli. Może to głupie pytanie, ale jak w takim wypadku przycinać panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abaddon 20.09.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Witam Skoro pokój ma 415cm to nie możesz kłaść pełnych trzech paneli tylko musisz jeden przyciąć aby pozostawić miejsce z obu stron na rozprężanie paneli pod wpływem zmian temperatury i wilgotności. Następny rządek zaczynasz od połówki panelu, reszta układa się sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 20.09.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 (edytowane) musisz zostawiac odstęp od scian okolo 1cm ( listwa wszystko zakryje ) no i ukladaj panele na dziko później. zacznij sobie od prostej śćiany lyb od płytek używając 3 paneli + scinek a póżniej już zaczynaj tak aby łączenia się nie powtarzały ( poprzeczne)poogladaj filmiki na YOUTUBE. jest duzo Edytowane 20 Września 2012 przez monkey222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wyjec 20.09.2012 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 no tak, rozumiem tylko nie wiem jak zaczac 1 rzad by pozniej laczenia sie nie pokrywaly.zaczac od cale. Jak mam 1 rzad ulozyc;p http://imageshack.us/photo/my-images/827/panelek.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 20.09.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Nie ma znaczenia jak go zaczniesz bo zawsze przy ukladaniu ta dupka scinka co ci zostanie z poprzedniego rzedu to idzie na poczatek nastepnego ..To jest taki jakby wzor w CEGIELKE na dziko I jesli mozna to tak anzwac) np Utnij pierwszego panela od dolu zdjecia na dlugosci polowicznej i pozniej juz ukladaj dalej i ten scinek co ci zostanie z tego pierwszego rzedu to ci posłoży na poczatek drugiego. Trzeci rzad zacznij np tak ( zetnij panel na 1/3 dlugosci i ukladaj rzad ) i pozniej wszystko tak samo byle tylko laczenia poprzeczne nie byly zbyt blisko siebie .Nie powinny byc mniejsze niz szerokosc panela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 01.10.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Możesz też popytać znajomych, bo zazwyczaj sie okazuje, że ktoś już to robił, popełnil masę błędów i pomoże innym się przed nimi ustrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts