Simon_g 20.09.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Witam W zimne dni wieje mi do pokoju z kratki wentylacyjnej, ostatniej zimy zatkałem wylot, ale przed tą chciałbym to rozwiązać nieco sensowniej. Na dachu wygląda to tak: Czy zamurować tę kratkę i wykuć otwór od góry, ustawiając tam jakąś obrotową nasadę na komin, czy też można to zrobić jakoś taniej/prościej? Simon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 20.09.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Nie napisałeś rzeczy bardzo ważnej: czy to otwór przelotowy ("na przestrzał"), czy tylko na jednej ściance komina(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Simon_g 20.09.2012 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 na przestrzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 20.09.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Nasada obrotowa niewiele może pomóc, bo nie mając własnego napędu działa tylko podczas wiatru. Trzeba by się przyjrzeć w Twoim domu wszystkim nawiewom i wywiewom (słynny "obrzęd gromniczny" adama_mk) i dopiero wtedy obmyśleć dalsze kroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 21.09.2012 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Jak na mój gust to ten komin jest zdecydowanie za krótki. Ja bym przynajmniej zrównał go z sąsiednim i zastosował nasady zapobiegające nawienaniu, np "zefir". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts