Xena z Xsary 01.08.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 niestety nic Ci fachowego nie mogę poradzić więc może CI poradzę - zapłać im piniędzmi z MOnopoly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 09.08.2005 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 a u mnie zdolni Panowie coś robili na szlifierce na tarsie bardzo blisko okna i iskry lecące na szybe i plastic rozpusciły szkło i rame i teraz sa plamy z rdzawych kropeczek...generalnie poczekam do ostatecznego rozliczenia i wtedy się policzymy:) i czeka mnie włąśnie wstepne mycie okien plastikowych po tynkarskich zapedach Panów...trzeba zakrecić sie za tym Cosmofenem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 10.08.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 a jaką taśmą okleić okna drewniane pomalowane lazurem ? gość z ekipy montażowej powiedział ze jest jakas specjalna tasma ale nazwy nie pamietal napewno jednak odradzal mi oklejani papierową tasma - powiedzial ze pod wplywem wilgoci zostanie klej na drewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 11.08.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Sąsiadka przy cekolowaniu oklejała zwykłą taśmą malarską okna nowiuteńkie plastikowe i zięć do niej dalej przyjeżdża pozdr Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 11.08.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 MAŁY coś Ty miał za taśmę ??? Ja mam drewniane i też okleję taśmą malarską A jak coś zostanie z kleju to chyba zwykła woda z płynem starczy pozdr Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.08.2005 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 MAŁY coś Ty miał za taśmę ??? Ja mam drewniane i też okleję taśmą malarską A jak coś zostanie z kleju to chyba zwykła woda z płynem starczy pozdr Ewa Właśnie jak osły robili tynki(wczoraj znalazłem nastepny ich błąd -i musiałem wyrwac parapet...) to papierowa była za słaba .W związku z tym wzięli przezroczystą,szeroką zwykłą(chińską jakąś).No i mam kłopot.Część okien wymieniłem przed 2 tyg. ale część jeszcze jest be. Usuwanie jest możliwe wyłącznie paznokciem po 0,5cm2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 11.08.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Miałam przeboje z żółtą taśmą malarską, którą budowlańcy zakleili mi futrynę metalową w drzwiach wyjściowych. Po 4 miesiącach zaczęłam ją odklejać i tragedia, zostawał caly klej i zrywała się uszczelka. Nic nie dawał spirytus, a rozpuszczalnikow się bałam, żeby nie zniszczyć koloru. Na szczęście po poszukiwaniach jakiegoś specyfiku trafiłam na stacji benzynowej na preparat w piance do czyszczenia karoseri samochodu, który spokojnie usuwa trudne plamy np. po owadach, a nie niszczy lakieru. Niestety nie pamiętam nazwy, ale było to dość charakterystyczne żarówiastozielone opakowanie, produkcja chyba niemiecka, na wierzchu namalowany owad. Poszukam w domu, może jeszcze się gdzieś zapodzial. Bez problemu wyczyściłam nim futrynę ocalając nawet uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.08.2005 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Żeby został klej to bym sie cieszył bo mam specjalny preparat do tego.Gorzej że nie mogę zerwać taśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judy 06.06.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 A ja odklejałam taśmę za pomocą pary, skonstruowałam sobie urządzenie parowe. To naprawdę pomaga. Tylko zostaje ślad po kleju, usuwałam to rozcieńczalnikiem acetonowym. Niestety kiedy skończył mi sie ten rozcieńczalnik, kupiłam aceton techniczny i trochę zżółkły mi okna, nie wiem czy da się coś z tym zrobić? proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyzak1719499897 07.06.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 ja zdzieralem to swinstwo malym dlutkiem - kawaleczek po kawaleczkugdzieniegdzie sa rysy - nic na to nie poradzeprobowalem olejem, ale nie szlo co do kleju - uzywalem spraju do czyszczenia gaznikow - schodzi bardzo ladnie (wszelkie smary, kleje i nagary pieknie sie zmywaja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 07.06.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Do kleju to już mam ten afrykanerski wyrób ale mam problem jak zerwać taśmę. Wiem na pewno ze kleje z tych roznych tasm rozpuszcza "TRI" (zaraz potem trzeba zmyc ciepla woda z mydlem) ale nie wiem co na to OKNA ps. rozmiekcza rowniez tasme Tri nie tylko taśmę rozmiękcza dawnymiczasy niektórzy niuchali i nawet niezłą fotę można po tym złąpać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 07.06.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Cosmofen - specjalny preparat do czyszczenia profili PCV, są różne stężenia, uwaga mocniejszy trochę matowi. Pomaga też WD-40, nie matowi, trochę trudniej zmywa. Myjka parowa usuwa pozostałe resztki, na pewno nie odkształca profilu, para szybko się wychładza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adozet 08.06.2007 02:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 z mojej praktyki - wanna akrylowa oklejona najtańszą żołtą tasmą , po tygodniu schodziło "toto" w kawałeczkach 1/2 mm2 ..... rozpacz .... w rozpaczy kupiłem w markecie preparat w żelu do usuwania starego silikonu - pomogło idealnie , polecam - ale na moją odpowiedzialnosc - tylko do wanien do innych powierzchni - na waszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 08.06.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Myjka parowa!!!!! - pomoże na te wszystkie dolegliwości sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts