Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika - dom w Wierzbówkach

julo23

Recommended Posts

Dziękuje za 1 komentarz.

Z tego co widziałem, to są druty pod cegłą, między cegłami i nad cegłą. Ale ile konkretnie ich jest to mogę dopytać.

Zostało mi sporo ścinków więc nie oszczędzaliśmy. Pozatym mój teściu jest w ekipie która muruje więc aż tak nie musze sprawdzać bo wiem że dobrze zrobią.

Jedynie mam dylemat teraz... co do dalszych prac.

Czy zamawiać już okna, i iść za ciosem i robić instalację przed zimą razem z wylewkami.

Jeśli tak to w jakiej kolejności. Jak widać nie mam jeszcze ogrodzenia, bo wyszły zawirowania odnośnie dokładnych granic działki. Robią scalanie gruntów w tej miejscowości ale za ok. 2 tygodnie ma się wyjaśnić konkretnie gdzie jest granica :D

Rozchodzi się raptem o 1- 1.5m.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Zerknij:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?16657-ROLETY-ZEWN%C4%98TRZNE-w%C4%85tek-zbiorczy-firmy-opinie-jakie-wybra%C4%87-co-polecacie&p=4560355&viewfull=1#post4560355

Możesz też zastosować poszerzenia systemowe, ale będzie cię to trochę kosztować (mi wycenili na jakieś 2500zł).

Pod te Lki wyciąłem wcięcia do oparcia na murze. Opianowałem powstałą (0,5-1cm) szczelinę co też mocno zakotwiczyło Lkę.

Od środka obrobiłem styropianem i 2x siatką na kleju. Potem normalnie mi to otynkowali.

Edytowane przez swistak81

• 3 weeks później...