mybox 22.10.2016 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Co do czujnika spalin, czy wysoka temperatura go uszkodzi? Jeśli nie to najwyżej można coś po przestawiać w ustawieniach. Co do zaworu to posiadam jedynie sam zawór czterodrogowy i steruje nim manualnie pokrętłem. Czyli wystarczy jak dokupię sam siłownik? Taki Afriso (bo taki mam zawór) to wydatek rzędu około 350zł - warto? Czujnika kontraktonowego nie mam żadnego. Obecnie sterownik steruje podajnikiem czasowo w pełnych sekundach (głupie rozwiązanie no ale taki sterownik). Muszę kupić i zamontować jaki nowy, dobry, taki ze zdjęcia? A z tą sadzą to mnie zmartwiłeś. Daj chociaż promyk nadzieii, że będzie lepiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 22.10.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Wejdź na strone i skrobnij mailaZa chwilę mam wyjazd, także pewnie odpisze w poniedziałek a najwcześniej jutro na wieczór ps. tak musisz kupic napęd pasujący do posiadanego zaworu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mybox 23.10.2016 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Czeka mnie wymiana starego sterownika na nowy. Stary się coś psuje od dłuższego czasu. Chciałbym sterownik do pieca z podajnikiem tłokowym z możliwością sterowania dmuchawą (płynna regulacja), pompą CO, pompą CWU, podajnikiem tłokowym, zaworem czterodrogowym (to tak na przyszłość). Najlepiej z PID-em. Jest kilka sterowników które oglądałem w internecie ale nie wiem które są dobre, sprawdzone, warte uwagi. Proszę was o pomoc w wyborze. Zapomniałem dodać, pięć mam z Czańca - Spaw-Met, sterownik jakiś "ichni " ogólnie słaby, dmuchawa nie wiem jaka. Ktoś ma jeszcze jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karollon 08.04.2018 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) podbijam temat odnośnie sterownika ...jak w temacie wymieniam sterownik do kotła, szukałem w wielu miejscach ale tu mają najkorzystniejsze ceny [sPAM] Konkretna firma, indywidualne podejśćie do klienta, towar szybko dostarczony . Polecam Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMD 18.05.2018 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Witam, proszę o radę, posiadam kocioł Dacon FB 20 z podajnikiem ślimakowym na sterowniku wrt7. Instalator, który robił instalację w domu połączył pompy i sterownik oraz euroster w tak skomplikowany sposób(2007), ze trudno mi to opisać(może później jakieś fotografię przygotuję). Chciałbym teraz zrobić to dobrze, mam pompę co, cwu, podłogówkę, a także cyrkulacyjną pompę, euroster w pomieszczeniu. Pytanie moje jest takie, jaki sterownik do takiego wyposażenia tak aby funkcjonowało to płynnie i dobrze. Co sądzicie o Argos Pid?, a może co innego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts