eastman76 21.09.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Witam, planuję zakup pompy ciepła CWU NUOS Ariston 250 SOL, w sezonie grzewczym pompa będzie pracowała jako zasobnik CWU z kotłem naekogroszek 24 kW, Bardzo prosze o podzielenie się opiniami na temat tego sprzętu, ponieważ nie mogę znaleźć informacji od użytkowników, czy jest głośna, czy mocno schładza powietrze w pomieszczeniu (no bo zasysa = przeciągi, zabiera ciepłe = schładza,(wiem też , że wydalanie powietrza schłodzonego będzie na zewnątrz)). Proszę o opinie użytkowników a nie czytelników stron internetowych i folderów reklamowych - tego jest pod dostatkiem, tylko pożytku brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinflash 24.03.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 czy kupiłeś tą pompę? jakich rur użyłeś do zasysania i wydechu powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 24.03.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 znajomy instalator "od kotłów" kupił ja do własnego domu wcześniej latem grzał c.w.u. grzałką i znacznie rosły rachunki był zdziwiony bardzo bo zeszłego lata rachunki nie wzrosły wniosek pompa bierze tyle co kotłownia (podajnik, dmuchawa pompy obiegowe etc.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts