Danadana 21.09.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Witam! Czy ktoś kiedyś miał takie cudo? Czy to prawda, że można je stosować niezależnie od miejsca i typu obciążenia? Trochę mnie kuszą, bo nie chce wylewać długich belek. Warto? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Briksdal 17.10.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Strunobeton to specyficzny rodzaj zbrojenia, mający na celu podniesienie nośności konstrukcji. Stosuje się go w budownictwie inżynieryjnym (mosty, estakady czy też hale). Nie słyszałem by ktoś stosował do w mieszkaniówce jednorodzinnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKUT13 19.10.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Strunobeton to specyficzny rodzaj zbrojenia, mający na celu podniesienie nośności konstrukcji. Stosuje się go w budownictwie inżynieryjnym (mosty, estakady czy też hale). Nie słyszałem by ktoś stosował do w mieszkaniówce jednorodzinnej. No to niewiele słyszałeś. Nadproża strunobetonowe są na rynku od jakiegoś czasu . Ich stosowanie ma sens w sytuacje, kiedy nie można zastosować zwykłych nadproży prefabrykowanych np L19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romeusz 03.02.2013 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Pracuje 3 lata u naszych sasiadow zza Odry,nie spotkalem sie z innym rodzajem nadprozy(mowa o belkach ktorych dl nie przekracza okolo 2 mb,najczesciej uzywany wymiar to 140 cm,idealny do wymurowania nadproza nad otworem drzwiowym lub okiennym],murowanie przebiega sprawnie i szybko,polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adim 18.02.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Ja mam kumpla w Niemczech, który mieszka w domu z prefabryaktów. Na zachodzie budują wszystko ze strunobetonów. U nas prefabrykaty wchodzą powoli na rynek. Na ile jest to strach przed drożyzną a na ile przed zmianami - trudno powiedzieć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 18.02.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 PANIE TYLKO STRUNOBETON !!! (oczywiscie jeślli jest wstanie prznieść obciążenie) - np. POZ BRUK - MUROTHERM- przedewszystkim tańsze niż L19 !!!- nie trzeb wstawiać uzupełniać cegłą i zalewać betonem jak to ma miejsce przy L19- NIŻSZA CENA !- nie trzeba również nadmurowywać cegłą pełną jak to ma w przypadku napdroży LEIER-a !!! SAME ZALETY ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYSTEM 17.06.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Witam, Ja osobiście handluję strunobetonem, niezdecydowanych miałem wielu, ale wystarczy pokazać im tabele obciążeń i uświadomić że kładziesz i jedziesz dalej z budową bez zazbrajania zalewania itp. Kto raz używał zostaje przy tym materiale, jak wyżej pisano, wpadł kiedyś do mnie Niemiec po belki i mówił że ekipa z Polski chciała mu coś zalewać, zazbrajać, i się za głowe złapał że u nas ktoś jeszcze L-ki używa bo on od 10 lat u siebie w Landach nie widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 18.06.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 SYSTEM a mógłbyś pokazać mi tą tabele z obciążeniami. wyślij na meila jeśli to nie problem [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khryniewiecki 13.01.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Ja osobiście handluję strunobetonem ... A czy jest ktoś z Warszawy kto handluje strunobetonem. Będą mnie interesowały dostawy do budowy domu w Nowym Wawrze. Proszę o kontakt na khryniewiecki () gmail. com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostap 13.01.2014 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 A może by tak napisać ile takie cudo kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts