ratownik 21.09.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Witam! Chciałem zapytać fachowców ponieważ boję się o życie mojego sąsiada. Mianowicie podłączył zwykły zbiornik wyrównawczy tak jak przedstawiłem na rysunku i wydaje mi się, że ten odpowietrznik to zdecydowanie za mało. Dodam, że piec to zwykły śmieciuch więc żadnego komputera. Czy w miejscu tego odpowietrznika jeśli już chce połączyć odpływ z powrotem nie powinna iść rura do kanalizacji? Przecież jak zakręci ten odpowietrznik to ma niezłą bombę... Pytam bo mi się tak wydaje ale pytam fachowców. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 22.09.2012 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 (edytowane) Dla mnie bomba. Jest to oczywiście zrobione źle i nie trzeba tu fachowca. Nie dość, że układ jest zamknięty, to jeszcze zbiornik robi za kaloryfer.Niebieska rurka z naczynia powinna prowadzić do kanalizacji, albo gdziekolwiek, byle nie do kotła, byle była otwarta. Pozdrawiam P.S.Odpowietrznik dodatkowo jeszcze pogarsza sprawę, bo usuwa poduszkę powietrzną, która by od biedy jeszcze to jakoś zabezpieczała (chociaż właściwie tylko na rysunku). Edytowane 22 Września 2012 przez Wojtek_796 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ratownik 22.09.2012 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Tak myslalem ale w takim przypadku zeby nie wywalac tej niebieskiej rury od zbiornika to dac zwyklarure od kanalizacji w miejscu odpowietrznika i moze tak zostac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 22.09.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 opisałem ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ratownik 22.09.2012 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Tak wiem dziękuję ale napisałem tutaj bo nie wiedziałem czy e-mail dotrze i czy odpisuje Pan na prywatne wiadomości. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts