sailor_ro 22.09.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Cześć, chciałem wykonać półkę pod sufitem pod oświetlenie ledowe(listwa ledowa).W tej półce nie będzie halogenów. Chodzi nam,o to aby konstrukcja była jak najbardziej delikatna.Coś takiego jak na rysunku,zastanawiam się tylko,czy będzie to dobrze wyglądać i czy będzie to stabilne? Podkreślam,że chce zrobić tylko samą półką(element poziomy) bez ścianki pionowej,którą normalnie się robi,gdy konstrukcja bardziej odstaje od ściany. pozdrawiam MO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 22.09.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Skoro półka ma mieć 6cm grubości to jednak będzie posiadała pionową ściankę. Z resztą bez tej ścianki mogłoby być widać konstrukcję.Jakiej długości będzie ta półka? Wydaje mi się, że oprócz konstrukcji przykręconej do ścian może być potrzebny wieszak/i w suficie. Chyba że to bardzo krótka półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 22.09.2012 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Skoro półka ma mieć 6cm grubości to jednak będzie posiadała pionową ściankę. Z resztą bez tej ścianki mogłoby być widać konstrukcję. Jakiej długości będzie ta półka? Wydaje mi się, że oprócz konstrukcji przykręconej do ścian może być potrzebny wieszak/i w suficie. Chyba że to bardzo krótka półka. Może się, żle wyraziłem,załączam rysunek jak to mniej więcej wyglądało w realizacjach które oglądałem,mamy tutaj jakby dwie pionowe ściany,pierwsza ta własciwa(czyli mur),druga w połowie z GK.Ja chciałbym,by była u mnie tylko ta pierwsza. Półka ma mieć kształt litery L,będzie biegła przez dwie ściany,długość każdego ramienia po 4mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
123budujemy 03.10.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Zobacz sobie wykonane przezemnie konstrukcje z płyt kartonowo-gipsowych z oświetleniem w moim dzienniku budowy:http://123budujemy.pl/?s=konstrukcje ps. Jak wykonasz swoja konstrukcję i będziesz chciał się podzielić zdjęciami z postępów prac przy jej wykonaniu i efektu końcowego napisz do mnie [email protected]Zapraszam tez innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts