mariuszsew 22.09.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Witam,Buduję domek parterowy z lanym stropem. Poważnie zastanawiam się nad ostateczną wysokością parteru. Czy 2,7 m to nie za wysoko?? Co o tym sądzicie?? http://forum.muratordom.pl/entry.php?122025-Luna-archipelag-!!!!#comments Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebxyz 22.09.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Witam.Już była o tym mowa. Użyj szukajki.PozdrawiamSebxyz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 22.09.2012 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 (edytowane) nic Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 22.09.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 To zależy od planów... gdy w przyszłości będzie tam może jakieś pomieszczenie biurowe/handlowe/usługowe/produkcja od razu wal ponad 3 metry.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 22.09.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Co kto lubi. Ja uważam, że minimum komfortu to 260 cm, a osobiście lubię wyżej, zwłaszcza w rozległych pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 01.10.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 2,7 m na gotowo dla mnie to jest minimum. Mam na piętrze mniej i cierpię. Widziałam również dom gdzie przy powierzchni salonu ok. 40m2 było 2,6m i sufit "kładł się" na głowę. No, klaustrofobia po prostu! Ale ludzie są różni i mają różne potrzeby- jeden lubi przestrzeń, inny ciasno i przytulnie. Pooglądaj domy znajomych i popytaj ich jaką mają wysokość pomieszczeń- wtedy będziesz wiedział co Ci się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justkaaa 01.10.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 również dom gdzie przy powierzchni salonu ok. 40m2 było 2,6m i sufit "kładł się" na głowę. U mnie jest włąśnei jadalnia i salon jako jedno pomieszczenie i ma ok 45m2 i bałam się takiego efektu, więc zapadła decyzja, że podwyższamy wysokosc parteru o jeden pustak. Teraz parter ma ok 2,85 i specjalnie nie widać tej wysokosci. Na pewno jest przestronnie. Być może gdybym miała standardowe 2,6 to też by mi się sufit kładł na głowe. Przy takim podnoszeniu stropu trzeba pamietać, że także schody sie rozjeżdżają i być może trzeba będzie dodac jeden schodek, a to oznacza, że musi być na niego miejsce. U mnie własnie 1 schodek doszedł ale specjalnie nam to nie zaburzyło komunikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 01.10.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 u nas na dole jest aktualnie blisko 3 metry, z tym ze to na razie surowizna, na to przyjdzie styropian, posadzka i wykonczenie, zostanie mysle ze jakies 275-280cm co przy powierzchni salonojadalniokuchniokorytarza na poziomie niespelna 66 m2 powinno dac zadowalajace przyjemne odczucie przestrzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszsew 05.10.2012 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Decyzja zapadła na gotowo będzie 2,68. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 08.10.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Dla mnie 2,68 to troche mało, dodaj chociaż te 7 cm aby mieć 2,75 U mnie na razie 2,90 i tak mogłoby zostać, ale niestety, jeszcze sufit podwieszany musimy zrobić aby ukryć instalacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts