Mictantecutli 22.09.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Witam, wyczytałem w internecie, że cienką (6cm + grubość tynku) ściankę działową z cegły można wygłuszyć wełną elewacyjną, gdyż jest lepsza (i droższa) do tego celu niż tradycyjna. Obecnie na ścianie jest tynk gipsowy kładziony przeze mnie, ale powiedzmy, że dość równo No i teraz pytanie - czy istnieje taka wełna elewacyjna, którą mogę przykleić do ściany a następnie wykończyć tynkiem japońskim ? Chciałbym uniknąć wiercenia w ścianie, bo i tak jest dość podziurawiona pod tym tynkiem. Ściana ma w sumie około 20m2. Cała operacja ma chociaż częściowo wygłuszyć dźwięki wydawane przez dzieci i ich rodziców zza ściany. Druga opcja to gruba warstwa (czyt.max 1cm) samego tynku japońskiego. Ma on jakiś tam certyfikat wygłuszania. Czy obie metody bardzo będą się różnić wygłuszaniem ? Aha, wełna może być tylko najcieńsza, ale chyba mniej niż 5cm nie dostanę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts