remx 06.04.2004 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Ja zamówiłem 5KW, ale kilku elektryków radzi mi zwiększenie do 10KW.Mówią że z 5KW nie mam szansy na żadną spawarkę ani automat tynkarski. A jak jest u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciampur 06.04.2004 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 a na kiego więcej , żeby zapłacić za moc . Przecież spawarka się nie wyłączy, a zabezpieczenia i tak wywala i trzeba "kołkować" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macieii 07.04.2004 02:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Popieram przedmówcę. Zabezpieczenia i tak trzeba podmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 07.04.2004 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Podmieniać zabezpieczenia? Jeśli chcesz pracować na kilka ekip to 5kW to za mało, jeśli nie będzie dużego natężenia prac, to powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 07.04.2004 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Chyba nie rozumiem ciampura: "Przecież spawarka się nie wyłączy, a zabezpieczenia i tak wywala i trzeba "kołkować" Spawarka się wyłączy bo zabezpieczenia czy inne bezpieczniki wywalą. Co to jest kołkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciampur 07.04.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 w.g przepisów powinien w skrzynce budowlanej być wyłącznik różnicoprądowy. Nie widze możliwości pracy " na budowie" z takim zabezpieczeniem dlatego blokuje się ten wyłącznik i wsadza zabezpieczenia o większej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts