Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do 3 razy sztuka.... komentarze

Recommended Posts

Karolina Ty naprawdę jesteś szalona, tyle spraw naraz ogarniasz na tej budowie, że chwilami to sie wydaje nieprawdopodobne:eek::lol2:

Julcia przesłodka, no ale ma to po mamusi:p

Projekt kuchni bardzo fajny, już Ci pisałam że zazdroszczę białej i tej wyspy:rolleyes:

Mówisz, że ekipa WOD-KAN taka suuper, no ja też znam taką jedną:D

Ogrodzenie wymiata, bedzie super i tak inaczej, bardzo jestem ciekawa efektów:yes:

Na kominek też czekam z wielka ciekawościa, bo u mnie to akurat ta sprawa najbardziej kuleje:(

Hmm, no i nie wiem ale pewnie jeszcze o czymś zapomniałam nadmienić, ale postaram sie poprawić:lol2::hug:

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zacznę odpisywać od końca ;)

mariomili dzięki za głosik w sprawie kominkowej... początkowo zabudowa miała iść do samej góry.... ale,ze ja generalnie jestem z kominka niezadowolona ;) to zaczełąm kombinowac, ze w razie "W" łatwiej dobudować ;)

Dzięki za ogrodzenie, ja jestem mega zadowolona, bo oczami wyobraźnie widzę już biały tynk na ogrodzeniu, białe betonowe czapy na słupkach i ciemną obróbkę na murze... :rolleyes:

Buziaki Emiko :****

Ola.U Dzięki za ogrodzenie i za głos w sprawie ;) :hug:

Madziulka dokładnie nie pamietam, mam tyle płatnosci, kosztorysów, wyliczeń, a nie wszystko zapisuję.... :sick:

Moja działka ma 25m szerokości, za wymurowanie z materiałem na średnią wysokośc 2,0m. Muru i z przodu i z tyłu ( z przodu odpada przestrzeń na bramę i bramkę ale dochodzi np: obudowa miejsca smietnikowego, dochodza słupy betonowe, lane itd.) zapłąciłam około 16-17 tysięcy.

Do tego dochodzi materiał styropianu, kleju, siatki i tynku na ogrodzenie ( tej kwoty nie mam ) koszt położenia styr+ siatka+ klej+ kolor to ok 5 tys.

Do tego brama + bramki z montażem to 4 tyś + siłownik do bramy 3 tyś. aaa no i dojdą czapy na słupy betonowe i obróbka blacharska na mur... i tego kosztu tez nie podam....

Sharlotko, nie ma sprawy :no:

Dziękuję :hug:

isa99

Ja też się ciesze na ta konkretna zmianę układu kuchni, wizualnie napewno kuchnia zyska a praktycznie też powinno być dobrze :yes:

Pozdrawiam :bye:

anakris privek poszedł :yes:

Ponieważ mam kilka zapytań, napiszę tutaj, kinkiet z LM i niedrogi :no: ;)

Za komplementy dziękuję :D :hug:

A Ty jaką masz kuchnie???

Czemu nei ma wyspy ??? :popcorn:

U mnie kominek niby jest a też kuleje mocno :sick:

Pasiulka to dzielna jesteś ze czytasz moje wypociny bez podkładki wizualnej ;) :lol2:

Pozdrawiam cieplutko :hug:

Karolinko ogrodzenie super, tez już sobie je umię wyobrazic, Karolina za każdym razem tynkujesz te swoje słupeczki czy one ci sie nie brudza, bo ja przez chwilkę też chciałam moje otynkować, ale stwierdziłam że za szybko będą do wymiany i chyba obłoze je kamieniem, ale skoro już trzeci raz stawiasz na to rozwiaznie to może jest ok?

Zabudowę kominka zrobiłabym do samej góry, tak jak pisałam u mnie też niewypał z kominkiem, może Ci kiedyś opiszę:bash:

Ja mam kuchnię wenge, przez długi czas bardzo mi się taka podobała i nadal ją lubię ale te Wasze białe mi chyba bardziej się teraz widzą, wyspy u mnie nie ma bo pan stolarz stwierdził, że nie ma szans żeby była wygodana i ja tak wtedy na to przystałam tzn. mam ladę która też jest ok i akurat braku wyspy nie odczułam;)

Ślicznie z Julcią na tym zdjęciu wygladacie i tak wakacyjnie, a Ty chyba gdzieś wybywasz na weekend majowy, tak?

Pozdrawiam:hug:

anso hej :)

Dzięki za głos w sprawie, tak zrobię, :yes: Jutro Panowie dostana przykaz zabudowy do samej góry ;) :D

anakris

Dla mnie robienie tynku elewacyjnego an ogordzeniu to strzał w 10! :D :yes:

Ja daje tam taki sam tynk jak na elewacji domu, silkatowy lub silikonowy, oba dobrze znoszą ewentualne mycie ;)

Ale podstawą sukcesu (nauczona na błędach ;) ) uważam,ze są dobrze zrobione "czapki" na słupkach, na murze.... musza w miejscu styku ze słupkiem wystawać przynajmniej 1.5cm a tak naprawde im wiecej tym elpiej ;) byle wizualnie też dobrze sie to zgrywało ;)

Bo wszelkie zacieki, zabrudzenia są w 9o% procentach spowodowanezłymi czapami i ściankaniem po murze....

Buziaki :hug:

KOMINEK ZABUDOWUJĘ DO GÓRY :yes: :wave:

I tak go nie polubie :no: ale bedzie lepiej :yes: ;)

Też chcę takie ogrodzenie, też chcę takie ogrodzenie, też chcę takie ogrodzenie.....:lol2::lol2::yes::yes:

Karolcia jak Ty i Ola U pokazałyście dziś te przęsła to się w nich jeszcze bardziej zakochałam:yes::yes: Widzałam takie na necie, ale nigdy na żywo u kogoś, ale skoro Wy moje ukochane forumowiczki zdecydowałyście się na nie to jestem już pewna:D Tylko pewnie cena dobije mojego męża, jutro muszę zmierzyć ile tego trzeba, na szczęście tylko przód więc;) Chyba bylibyśmy jedyny w naszym mieście, a już na pewno na mojej ulicy z takimi poziomymi przęsłami:D Muszę obgadać z mężem, kurcze jak dobrze że Was mam, bo ja się ciągle wahałam, myślałam może o drewnianym pasującym do brązowych okien...:D Ja mam inne pytanko niż dziewczyny...chodzi mi o utrzymanie czystości, czy myślisz że trzyma się tego kurz:D:D Czy musiałabym latać ze ścierką i myć jeszcze ogrodzenie hehe

Co do kominka to też miałam Ci radzić, żebyś zabudowała do samej góry, ale widzę że decyzja już podjęta:yes: Nic się nie martw, polubisz i kominek, jak już wykończycie salon, pomalujecie go pewnie na biało (kominek) ;), to się wtopi w całość i będzie super dodatkiem zamiast Tv którego nie będziecie mieć :yes: Będzie idealnie- zobaczysz za kilka miesięcy:yes::yes:

Julcia jak zwykle śliczna, jak mama modelka :D

:hug:

Edytowane przez Magdzinska

Kominek wydaje się malutki przez ogromne okna

:yes::yes::yes:

Też Mi sie Karolinko tak wydaje że on tylko sie wydaje taki malutki bo otoczony jest dużymi oknami i to sprawia wrazenie ze ginie przy nich. Ale okien zazdroszcze szalenie - CUDNE :yes::yes::yes:

Widze ze juz zadecydowalas odnosnie obudowy ale tez oddalabym swoj glos za podniesieniem jej do sufitu :yes::yes::yes:

A zdjec nie widzialam :( Karmilam mała i Mi sie przysnelo :)

Juz jestem Ciekawa co tam dzisiaj w waszym expresowym tempie powstanie :popcorn:

Do wieczorka :hug:

Karola,

pociągnij zabudowę kominka do sufitu, będzie najlepiej!!!

Teraz brakuje odpowiednich proporcji i powstało "pudło".

Planujesz w ogóle jakąś okładzinę z kamienia na kominku, czy całość będzie biała?

A ogrodzenie jest obłędne!!!

Edytowane przez Sharlotka