Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do 3 razy sztuka.... komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Znow Hazelka spisala sie na 6 + :yes: Pieknie bedzie miała Juleczka w pokoju a przeszklenie narozne jest obłedne. Szkoda ze nie wiedzialam ze mozna tak wykonac podbitke jak masz teraz u siebie-straaaaaaasznie mi sie podoba :D

Karolinko Twoj dom wyglada bardzo okazale i dostojnie-nie wiem jaka Ty wymyslisz kiedys parterowke :no::p

Tosiu szkoda,ze Cię nie będzie :(

A do mnie się nie wpraszasz ;) od dawna masz zaprosznie :yes: :hug:

anakris Ciebie też nie ??? :( moze się jeszcze zdecydujecie cio ??? :)

Tak mebelki są solidne :yes: Fajnie,ze w hazele wood mozna zamóić mebelki wedłóg swojego pomysłu :yes: jakość super a cena też korzystna, co nie jest bez znaczenia więc polecam :yes:

Narendilku cześć :hug:

Dziękuję :) Ja jestem bardzo zadowolona :yes:

Tak obwódka jest jaśniteńko szara i w regale i w szafie :yes: Jaśniutko szare bedę też sciany w pokoju Julci ;)

Pozdrawiam :bye:

Magduśka ale się cieszę :hug: :wave::wave::wave:

A tak wogole to nei kokietuj! :p wyglądasz jak siostra swojego dziecka :eek: afigurę mas jak licealistka!!!! :cool:

To co za 3 tygodnie się widzimy :D

Madzia dzisiaj zmierzę szczebelki :yes: byłam na budowie rano ale zapomniałąm :bash:

Kominek bedzie poprawiony w tym tygodniu :yes: dzisiaj Panowie robią "osłony karniszy" w naszej sypailni, wklejaja narożniki do zabudów w łazienkach na górze, jutro będą działać w sufitem w dolnym wc, a potem kominke właśnie ;)

Dziisiaj bedzie się tworzyć siedzisko pod prysznic :cool::eek:

Buziaki :bye:

Cześc Ola :hug:

Dzięki, ale Ty nawet nie wiesz jak ja czekam na Twoją rtv a najbardziej na stoliki :cool:

Buziaki :hug:

wikikubawitam :)

Boshe nie zwóciłam uwagi na papierosowe nóżki :lol2: moze dlatego,ze nie palę ;)

Zastanawiam się nad zmianą koloru stoliczka na jaśniutką , matową szarość ;)

Pozdrawiam serdecznie :bye:

Hej mariomili :)

Dzięki kochana :hug: Bystrzacha zwróciła uwagę na szarą oblamówkę :wiggle:

Ta nasza Olcia cuda tworzy :yes:

Buziaki :***

Cześć Kakusku :)

Baaaardzo sie cieszę,że Ci się podoba :hug:

Podbitke w tej formie uwielbiam:yes:

No a co do parterowego domu..... to jakos to ogarnę, bo pomiedzy parterowym a tym w budowie, bezie jeszcze , to zyskam troche czasu :p :lol2:

[

Karola, meble cudne, z niecierpliwością czekam na c.d.. a teraż wrzucam kilka fotek (niestety jakość telefonowa) mojej kuchni- kiedyś naisalaś, że mogę:D .. wszelkie opinie i rady mile widziane:cool:

ATTACH=CONFIG]187892[/ATTACH]IMAG0488.jpgIMAG0490.jpgIMAG0491.jpg

.. a ponieważ wiem, że lubisz podróże polecam na kilkudniowy wypad Lizbonę - mnie Portugalia zauroczyla:yes:

IMAG0180.jpg

:goodnight:

IMAG0487.jpg

IMAG0487.jpg

IMAG0488.jpg

IMAG0490.jpg

IMAG0491.jpg

Madziulek zabijesz mnie :sick: zapomniałąm zmierzyć :bash: ale dzisiaj zrobie to na 100% bo zapisałam przypomnienie w telefonie :lol2:

Madziu chcodzi CI o ten murek przy tarasie ????

Ten murek, ma normalny fundament, izolację, wybudowany jest z bloczków betonowych, fundamentowych.

Na wierzch pójdzie styrodur a wyzej styropian i tynk taki jak na domu :yes:

Buziale :*****

Emilko wstawię ;)

Generalnie zagospodarowana bedzie tylko jedna scina na niej bedzie i zabudowa w fornirze i w kamieniu ;)

Niestety na kamien będę musiała poczekać nawet 1,5 tygodnia :bash: dzisiaj dostanę info ;)

waclau dziękiza fotki na maila :hug:

Piękny domek i piekne wnętrza sie zapowiadają :yes:

Powinnas założyc galerię :yes: :cool:

Fra Twoja kuchnia.... :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Piękna, nowoczesna a ciepła jednocześnie :yes:

Jak Ci się sprawuje granitowy blat??? chodzi mi o utrzymanie w czystosci ;)

W Portugali jeszcze nie byliśmy więc chętnie :cool:

:hug:

Karola dzięki naprawdę.. Pochwala z Twoich ust :wave: kuchnia jest po generalnym remoncie i taka wlaśnie miala być tj nowoczesna ale ciepła.. to cieplo:cool: zwiazane jest z tym , że reszta domu, jako że mieszkamy już w nim dobre kilkanaście lat utrzymana w bardziej klasycznym stylu .. a teraz probuję przerobic je na takie troche eklektyczne tj polączyc stare z nowym:cool:w czym nie ukrywam batdzo pomaga mi to forum:yes: mam pytanie czy jeśli kiedys uda mi się porządnie obfocić resztę to pomożesz rozwiązac moje dylematy?? a na razie jeszcze raz dzięki za pochwalę, nie ukrywam, że po Waszych pięknych dopracowanych wnętrzach trochę sie bałam opinii..

co do Twojego pytania dot blatu- tak jak już kiedys pisałam u Ciebie - czarny granit da sie utrzymać w czystości , (osobiście używam gąbczastych dobrze odciśniętych ściereczek i wody) wg mnie ważną sprawą jest porządna impregnacja granitu .. wtedy zdecydowanie łatwiej się go czyści.. reasumując pomachać szmatą może trzeba troszkę wiecej niż przy innym kolorze/ materiale ale za to czarny granit jest niezwykle efektowny i wnosi taki powiew luksusu:lol2:

swoją drogą niezwykle jestem ciekawa Twoich cieniutkich blatów - myslę , że będzie to b. dobrze wyglądac .. choć jak widzisz ja mam pogrubiany .. no ale mody i gusta ciągle się zmieniają:D

co do Portugalii bardzo polecam kilkudniowy wypad - zwiedzanie Lizbony plus koniecznie pobyt nad Oceanem- ja bylam na początku listopada, widok rozleglej piaszczysteji puuuściuuuteńkieej plaży plus szalejący ocean na dlugo pozostanie zrobil na mnie niezwykle wrażenie.. sama Lizbona piękna choć specyficzna tzn połaczenie piekna starego miasta z nowoczesna architekturą w innych dzielnicach , nowoczesności i designu z totalna biedą .. taki eklektyzm.. naprawde polecam to miasto do zwiedzenia .. jest bardzo chrakterystyczne i przez to odróznia się od wielu innych tez pieknych europejskich miast ..

a zdjęcie z tramwajem autorstwa by mój mąż:D

sprobuję wrzucic Ci troszkę oceanu.. sory jeśli zaśmiecam, daj znać- usunę..

IMAG0429.jpg

IMAG0381.jpgIMAG0410.jpg

Cześć Karola:wiggle:

Ale fajnie się te Twoje łazienki zapowiadają, mam wrażenie że będą oryginalne i nie oklepane, już się nie mogę doczekać:D:popcorn:

Mebelki tak jak juz pisałam śliczne, a dodatkowo ta szara obwódka super pomysł, stolik ładny ale ja też bym te nóżki przemalowała, na pewno w realu to wygląda ładnie, ale ja bym wolała w jednym kolorze;)

Na zjazd się tym razem nie zdecyduję chociaż pewnie będę przebierać nogami jak Wy będziecie tam razem dokazywały, ale nie dam rady:(

Fra piękne te zdjęcia z Portugalii, ja tez tam nie byłam ale jak zobaczyłam to kto wie, może się pokuszę, pozdrawiam :bye:

Karolciu miłego i owocnego dnia :hug:

Edytowane przez anakris

Tosia82- dzięki , to co piszesz to miod to moje serce tym bardziej , że jak sie domyslasz mialam wielkiego stresa zamieszczając zdjęcia wlaśnie na wątku Karoli, ktorej wszystkie 3 domy:jawdrop:- tym bardziej sie cieszę, że komus sie podoba:yes:

Anakris- Portugalię naprawdę polecam, tak jak pisalam panuje tam specyficzny klimat przez co jest naprawde ciekawa i warta zobaczenia.. ja też dziewczyny tak jak Wy uwielbiam podroże -Chorwacja, Kreta to moje ulubione wakacyjne miejsca..

zmykam bo mnie Karola pogoni stąd:lol2: Karolina:hug:

Karolcia nic się nie stało:hug::hug:

Pan jod ogrodzenia już był:yes: Pomierzył sobie i omówiliśmy jakieś tam szczegóły....ustaliliśmy 7 cm szerokości tych pojedynczych "szczebelków" i centymetr odstępów (jak u Ciebie:yes:) Czekam teraz na wycenę :(:( Coś tam policzyć na komórce i tak ogólnie powiedział za same przęsła, bez automatyki i reszty ok 10 tys:eek: mamy ok 21 metrów szeroką działkę z przodu domu, wysokość ogrodzenia chyba 1.5 metra (nie wiem dokładnie- wstyd:D) ale musi być tak jak ma reszta sąsiadów na ulicy, bo jest dom przy domie. A murki betonowe 60 cm szerokie. Chciałam szersze ale działka wąska więc chyba by to źle wyglądało. Murków wyjdzie tylko 5, bo pierwszy będzie dopiero za furtką. Koło bramy nie bedzie bo nie ma miejsca (brama zaraz przy siatce sąsiadów), nie wiem jak to będzie wizualnie wyglądać, czekam na wizki:yes::yes: Podmurówka od dołu tylko 20 cm:yes:

W sumie to mąż narazie zły, liczył na mniej (on nie zna realiów polskich, nie brał udziału w budowie i nawet nie wie ile co kosztowało:lol2:) Do tego musimy doliczyć jeszcze automatyke( siłownik, domofon+ fundamenty i murki) pewnie z 15 tys wyjdzie:sick: a on zbiera na nowy samochód:mad::mad:

I masz tu babo placek.

Ale,....dziś dowiedziałam się, że będzie fajna kasa za zwrot Vatu więc może się zgodzi- oby:mad::mad:

Karolcia myślisz że to by jakoś wyglądało- to nasze ogrodzenie z takimi murkami? Wiem ciężko powiedzieć bez wizek......

Sorki, że się tak rozpisałam- ale jestem tym tak nakręcona a mój mąż mnie tylko ostudza:lol2: więc wolę się wygadać na forum:yes::hug::hug:

Moje kochane dziewuszki :hug:

Edytowane przez Magdzinska

Tosiu dzięki raz jeszcze .. wiesz moja kuchnie mnie sie podoba .. tylko, że tu takie piękne domy .. to troche pękalam:lol2: ale skoro nawet Venuska:cool: nie skrytykowała kaloryfera to :wave:..

więcej fotek mówisz.. kurcze nie mam ich za wielepoza tym mam wrażenie, że troche sie tu rozpanoszyłam pod nieobecność gospodyni.. jeśli dastane pozwolenie to może jeszcze kiedyś coś wrzucę:D a na razie zapraszam Cię serdecznie do MarJelki i Venuski , u ktorej napisalam o moich dylematach kaloryferowo ścianowych, jeśli masz jakiegoś pomysla to skrobnij coś proszę:yes:

Fra kochana :hug: Ty tu nam nie kokietuj, pięną mas kuchnię :yes: i reszte pewnie też :cool:

Wcale sie nei panosisz!!! :no: wręcz przeciwnie bardzo mi miło :) Proszę sie czuć jak u siebie, nic nie kasować, kolejne foty wrzucać, będę zaszczycona :)

Także proszę sie czuć jak u siebie :hug:

Magdzińska kochana :hug:

Zmierzyłam poziome szczebelki, u mnie maja 6,5 cm. Generalnie jak zamawiałam ustalalismy ,ze maja mieć pomiędzy 6 a 8cm. Ostateczna wysokosć szczebelków była uzależniona od tego jak wyjdzie w praktyce, bo narzucona była idealna wysokosc i odstęp 1cm. wiec wysokość szczebelka była wypadową ;)

Twoje 7cm bedzie wyglądał bardzo dobrze :yes:

Ogrodzenie z murkami też bedzie ok :yes:Jakie będą murki ??? Tynkowane jak dom? czy jakiś klinkier, kamień ???

Czyli nie bedzie słupków/murków na skrajach ogrodzenia ?

Mam nadzije,ze mąż sie zgodzi, bo będzie piene ogrodzenie :yes: Z resztą, znajdziesz jakis sposób,żeby go przekonać ;) :cool:

A zwrot vatu to przyjemna sprawa :D

Trzymam kciuki za ogrodzenie i czekam na wizualki :yes:

Gosiu Ł. witam serdecznie :welcome:

Dzięuję bardzo za rysunek :hug: Bardzo podoba mi się pomysł :yes: i za jakiekolwiek sugestie nigdy się nie gniewam ;) a jestem wdzieczna :)

Problem polega na tym,że mam juz tam pod okno z prawej strony zamówioną szafkę rtv.... zabudowa poprawiona na pełną wysokośc :rolleyes:

Zrezygowałam z granitu takiego jak zaproponowałaś ( miałam tak w planach pierwotnie,ze względu na cięcie kosztów... ale kiedyś ;) no albo w docelowym domu ;) )

Jeszcze raz dzięki i odzywaj się częsciej :yes: moze uda mi się wykorzystać jeszcze jakieś inne świeże spojrzenia na jakieś rzeczy, gdzie nie jest jeszcze za późno ;)

Fra przez Ciebie ;) muszę planować kolejną podróż :lol2:

Generalnie wakacje i jesień juz zaplanowane, ale najwyżej na wiosnę będzie Portugalia :D

Cudowne zdjęcia :yes: :)

Ciesze sie ze z blatem nie ma masakry, jesteś kolejna osobą któa tak twierdzi a ja za dwa miesiace powiem co myśłę ;)

Twoje blaty są cudne!!! I gdybym robiuła kuchnie jeszcze rok temu tak bym zrobiłą :yes: teraz mis ie przestawiło na cienki :cool:

Byle mi się szybko nie znudziło i żebym nie żałowała....

Miłego wieczoru :hug:

anakris skoro nie wybierasz się na zjazd, to zapraszam w wakacje na "karną kawuśke" lub drineczka do mnie :yes: :)

Sama ciekawa jestem tych moich łazienek.... i tego co z nich wyjdzie, bo nie wiem jaki będzie efekt końcowy, mam to niby w głowie... ale nie jestem w 100% pewna swoich wyborów :no:

Niestety pełny efekt bedzie dopiero po malowaniu, bo generalnie sciany łązienek bedą (z wyjatkami ) malowane ;)

Stolik przemaluję :yes: albo cały biały będzie, albo szary jaśniutki blat i białe nóżki ???

Jak myślisz??? jak bedzie lepiej ???

Pozdrawiam serdecznie :bye: