Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do 3 razy sztuka.... komentarze

Recommended Posts

Ola cześć :) Dziękuję :) Zdecydowanie namawiam na wyjazd na długi weekend do Paryża, to piene klimatyczne i zielone miasto :yes:

Teraz było dodatkowo pięnie przez kwitnace kasztany różnych gatunkó, wiedziałam,ze kasztanó w paryzu jest dużo ale nie wiedziąłam że aż tak :eek: są wszedzie w ogromnych ilościach :yes:

Pozdrawiam cieplutko i do zobaczenia za 1,5 tygodnia :lol2: :hug:

Madziulku no wieeeem :(;)

Ale dzisiaj będzie troche foteczek :D

madzialena-lublin bardzo mi miło,ze zaglądasz :hug:

No powoli tzreba zacząć odliczanie i mieszkanie na nowych włosciach, musze szybko zamieszkać,żeby sie domem nacieszyc i móc pracować nad meżem w sprawie domu tzw. ostatecznego ;)

U Hazelki mam zamówione 2 szafki łazienkowe, zabudowę geberitu, szafkę RTV, stół do jadalni i ramę do czarnego i białego lustra :D

Na razie tyle :p wszytko przyjeżdza do mnie 10-15 czerwca :yes: :)

ola robi piękne rzeczy wiec zamawiaj śmiało :yes: :)

Hej nazwa12 :)

Płynnosc finansowa zdecydowanie pomaga i jest podstawą szybkiej budowy :yes: ale z drugiej strony znam wieeelu inwestorów, którzy na brak gotówki nie narzekają a budują się latami...,bo kasa wszytkiego nie załatwia.

Ja bym, tak nie mogła :no: no ale każdy ma jak lubi ;)

Teraz zaczyna się powoli wszytko wyłanaić to będzie fajnych 5 tygodni kiedy wszytko będzie sie klarować :yes: luuubię TO! ;)

fajna kobieto czesc !!!

No taka sobie wprowadzilisy mała tradycję,ze na rocznice ślubu zawsze uciekamy na 4-5 dni we dwoje w jaieś nowe miejsce :yes:

Zdecydowanie dobrze nam to robi ;) Teraz będą dłuzsze wakacje ale juz z Julcią :yes:

Buziaki :****

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

yummyyummy serów pojadłam, wina popiłam :lol2:

Było bardzo fajnie :cool:

Tak poczatek wakacji na swoim tarasie :yes: Pamietasz o zaproszeniu, musze się odwdzięczyć za tą kuchnię :hug:

Pozdrawiam :bye:

Monia hej :)

Dziękuję!!! Wiesz dokładnie za miesiąc 22 czerwca pzreprowadzka :lol2:[/b

Hej Kasiu dzięuję barzdo :hug:

Niooo maj popularny , a niby literki R nie ma :lol2:

Maj to piękny miesiąc i pogode w dniu wesela mielismy też fają, duzo słońca a temp 19C w cieniu... w emocjach było mi gorąco, wiec jakby było cieplej to bym się ugotowała :lol2:

Pozdrawiam cieplutko :bye:

Venusko lustro wiadomo tylko dzięki Tobie!!! :hug:

Dzięuję Ci bardzo :) wiem jak to jest polecać coś komuś ;) ale spoko uważma,ze polecajac nie ponosisz odpowiedzialnosći ;) poprostu dzielisz się anmiarem lub spostrzeżeniami ;) Buziaki :***

Karolinko to ja sie przypomne :) z pytankiem: z czego konkretnie robi sie taka zabudowe "falista" pod siedzisko w pryszniocu i jakiej glebokosci masz je u siebie?

Masz racje plynnosc fonansowa ulatwia budowanie ale trzeba miec tez smykalke organizacyjna :yes:

Sliczne zdjecia z Paryza-moglabys zrobic sobie galerie i w kazdym roku dodac nowe zdjecie z Waszej rocznicy:)

Jeszcze tak z ciekawosci-trzemu malujecie agregatem?Szybciej czy taniej to wychodzi?

Cześć kakusku :hug:

Dzieki kochana :)

Dobrze,ze sie przypominasz, już mówię :yes:

Siedzisko wykonane jest z belitu, najpierw narysowana na bocznych scianach była linia jaką chcemy uzyskac, potem wykonawca, robił sobie jakiś szablony i docinał w ten kształt belit.... potem był położony klej który to wygładził idealnie na to folia w płynie, potem klej i siatka na wierzch mozaika i gotowe ;)

O jaką grubośc pytasz??? bo generalnie to tam nic nie jest podwieszane, cała konstrukcja jest wymurowana z tego belitu od posadzki :yes:

Wymiary kabiny to 140cm głębokość i 118cm szerokość :)

Skarbie jak chodzi Ci o jakiś inny wymiar to pisz, będe mierzyć i podoawać :)

Och jak pięknie ....powróciły wspomnienia.Moj najstarszy syn został poczety w Paryżu właśnie Aż mi sie łezka zakrecila.Cuuuuuudna z Was para tacy szczęśliwi widać ze wypoczeci dobrze robi taki krótki nawet wypad we dwoje.A teraz wracając do szarości dnia powszedniego mam pytanko czy parapety wewnętrzne Karolka masz u siebie moze konglomerat bianco carrara ?tak sie przyglądam i przyglądam i podobne do tych które widzialabym u siebie.

Dom za zewnątrz coraz gustowniejszy :yes::yes: Taki rezydencyjny się robi :D

Kolory super, ciekawa jestem całości:yes: A te szare I]pask[/i]i jak są robione? Co do kostki to ja chętnie się zgłoszę po namiar sklepu bo jeśli dobrze pamiętam to zamawiałaś z netu??:)

A czemu zero zdjęć ze środka?:D:D:hug::hug: Nie obijać się proszę (napisała ta co sama jednego zdjęcia nie może u siebie zrobić:D)

:hug:

Karolinko dziekuje za szczegoly :) Chodzilo mi o glebokosc siedziska czyli ile masz tam miejsca aby wygodnie posadowic dupcie :D

Zapisalam sobie te nazwe belit i mam nadzieje ze fachowiec bedzie wiedzial jak to ugryz bo wujek google salbo mi cos pomaga ;)

Rowniez mam mala prywate i poprosze o namiar na domek ktory wynajeliscie podczas wypadu do Zakopca. Wstyd sie przyznac ale w gory mam dosc blisko a moje dzieci jeszcze nigdy nie widzialy Tatr wiec moze podczas wakacji uda nam sie wyskoczyc chocby na 2 dni :)

AlicjaC spoko 2,6m w garazu wystarczy :yes:

Ja osobiście maiałam rózne wysoksci w garazach teraz mamy wysoko bo sporo ponad 3 m ( nie pamietam ile dokładnie) i lubie jak jest wyżej, ale jeżeli pasuje Ci 2.6m to się nie przejmuj będzie ok :yes:

Pozdrawiam serdecznie :bye:

mal26 cześć kochana :hug:

Za miesiąc pierwsa noc w nowym domku, z jednej strony wiem,ze to chwila moment, a z drugiej..... jak widzę to co teraz sie dzieje w domu, to wydaje sie z,ę jeszcze lata świetlne :lol2:

Stolik zrobię cały biały :yes:

Pozdrawiam cieplutko :bye:

Ola.U wygrałaś :lol2:

No ale zeby nie było :p to zanim zamieszkalismy ze sobą oficjalnie po tych 6 tyg. znajomosci ;) to wcześniej i tak byliśmy cały czas razem tylko raz w jednym mieszkaniu razz w drugim :lol2:oboje mieszkaliśmy w samodzielnych to nikogo to "nie bolało ;) :lol2: "

No ale kurcze skoro zamieszkanie nastąpiło przed 20 to wygrałaś :wave:

:hug:

Reni, tak kamień elewacyjny moze być stosowany wszedzie ;)

Nie wiem jaka nazwa :eek: weszłam do firmy z kamieniami, pokazałm TEN zapytałam o cenę.... 320zł/m2 no i kupiłam ;)

Artur odbierał kamień, pewnie na fakturze jest jakas nazwa :yes: musze poszukać.

Pozdrawiam :hug:

MadziaBartek dziękuję :hug:

Asiu :hug: dzięki:)

Wyjazd był potrzebny :yes: no i okazał sie mega udany :cool:

Tosiu posłuchaliśmy się i byliśmy niegrzeczni ;) :D :lol2:

Pracownicy nie zrobili żadnej wtopy jak nas nie było, za to jak już we wtorek bylismy na miejsu dali ciała z kostką ;) wieć nie ma zasady ;)

Buziaki :****

Ślężaneczko dawaj foty kooooostki :) :yes: plissss :)

U mnie wszytko piachem zasypane, słabo wszytko widać, schody i taras zafoliowane bo jeszcze kolor na elewacji sie robi... no ale jeszcze chwila i wszystko sie poodsłania ;)

Buziaki :***

dusiaczku muszę sprawdzic, bo tu było tak jak w przypdku kamienia, weszłam zobaczyłam, kupiłam i nie patrzyłam na firmę ;)

poszukam nazwy na fakturze albo opakowaniu, ale były niedrogie :no: ok 70złm2 :yes:

kakusku belit to to samo co pustak, taki normalny, biały :yes: :) Z którego buduje się ściany domu... mozna go dostać w kilku wymiarach, siedzisko robiliśy z węższch o szerokości 12cm czyli połówek.

Głębokośc sidziska czterdzieści kilka cm... chyba 43cm... ale do zwerfikowania ;)

Namiar Zakopiański wyślę na privka ;)

Buziaki :hug:

Hej Karolinko !!!:hug::hug::hug:

Mam takie zaległosci u Ciebie nadrobiłam wszystkie stronki i zdjęcia niby znam juz twoje tempo ale niezmiennie jestem pelna podziwu dla waszych dokonan :yes::yes::yes:

Mebelki Julki śliczne , bardzo podoba Mi sie regal, a ta szara obramowka na okolo miodzio. Idealnie pasowalby do pokoju moich najmlodszych dziewczynek :yes:

Stoliczek czytam ze decyzja juz podjeta , caly bialy bedzie super ,a mini ghosciki do niego idealne :cool:

Elewacja i kostka :jawdrop: tworza śliczna calosc , jestem teraz ciekawa ogrodu bo widze ze wieksza czesc dzialki przynajmniej od strony wjazdu polozyliscie kostke a co z trawka czy z drugiej strony domu bedzie ogrod ?!

Łazienki sliczne siedzisko z mozaiki wymiata ale i kolorystyka jasna idziesz w beze i kremy z tego co zauwazylam !!!

Karolinko na koniec spoznione ale bardzo szczere zyczenia rocznicowe :hug::hug: Super ze wyjazdy udane taki pobyt tylko we dwoje cudowny a do tego Paryż Ech..........:oops:

Hej Kochana Błyskawico :hug:

Dom prezentuje się ZACNIE :-) elewacja wyszła po prostu cuuuuudownie Kolor i bonie wyszły bajkowo

Najpiękniejszy Dom z klasą ze wszystkich jakie widziałam ( a kilka ich widziałam)

Czekam na wnętrzności - juz nie mogę się doczekać :yes:

Pozdrawiam i ściskam i poproszę przesłać mi troszkę swojej energii ( Ty masz jej z nadmiarem:-) )

Saly

Karola pięknie:eek:, jak ja się nie mogę doczekać reszty, wiesz co te Twoje wnętrza tak strasznie cieszą bo są robione błyskawicznie a zarazem bardzo doladnie, czasami mam wrażenie, że Ty masz magików a nie wykonawców, jak sobie przypomne mojego regipsiarza a zarazem malarza, który robił u mnie pół roku, miałam wrażenie że nigdy nie skończy;)