Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do 3 razy sztuka.... komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Karolcia dołączam się do klubu modlących się o ładną pogodę:p Zaczeliśmy ocieplać nasz dom dopiero dzisiaj więc pogoda potrzebna!! Z elewacją poczekamy chyba do wiosny, chyba że będzie w grudniu +10 tak jak pisałaś :p:P

Pokazuj lampę jak będzie możliwość:rolleyes: Powiem Ci, że dla mnie wszystkie łóżka są łądne, jak dla prawdziwej królewny, ciężki wybór:P To z ikei fajne, ale to drugie też, pomocna jestem co nie?:) :p

Widzę, że mamy dzieciaczki w mniej więcej podobnym wieku (Julcia chyba troszkę starsza od mojego Kubusia), to powiedz mi proszę jak Ty dawałąś radę z porządkiem w poprzednich nowych domach?:p Wszystko nowe, jasne...jak ide z małym na budowę do chce oszaleć jak on tam biega z różnymi rzeczami. Czy można to jakoś ogarnąć i cieszyć się domem mimo takiego małego bąbla:confused::confused::rolleyes: Brzmie jak wyrodna matka, ale to już jest jakiś problem hehe Ja już pisałam o tym wcześniej, bo dla mnie jako "pedantki" jest to problem, szczególnie jak wprowadzimy się do nowego domu, u babć to co innego, nie mam aż takiego stracha jak on biega i psoci:lol2::lol2:

:wiggle:

P>S Zapomniałam pogratulować pozwolenia!!!:wiggle::wiggle:

Karolinko,

Mnie zachwycają łóżka metalowe. Mam u siebie kilka takich inspiracji :).

http://www.vtwonen.nl/wp-content/uploads/wooninspiratie_import/kinderkamer_roze.jpg

Źródło i duuużo kolorowych inspiracji

http://www.nietylkodzieciaki.pl/wp-content/uploads/2012/01/czarna-tablica.jpg

Źródło

http://2.bp.blogspot.com/_TEcR-oNI7hY/S_944ANA7ZI/AAAAAAAAGWs/VRjzzqGuUTw/s1600/1st-optionz+potrzeby+piekna.jpg

Źródło

http://4.bp.blogspot.com/-wSVlFmdX4i4/TkE32w5RZAI/AAAAAAAAAQU/7hYEpXyM6Yg/s1600/loft14_11g.jpg

Źródło

http://bi.gazeta.pl/im/2/9315/z9315822Q,Patchworkowa-tapeta-idealna-do-dziewczecego-pokoju.jpg

Źródło

http://i677.photobucket.com/albums/vv132/shabby_chic/sh029.jpg

Źródło

http://cdn9.muratordom.smcloud.net/t/photos/15/9b/6e/159b6e4f8ca14dca.jpg

Źródło

To też bardzo mi się podoba - ma funkcję "rośnięcia wraz z maluszkiem" :)

http://www.nietylkodzieciaki.pl/wp-content/uploads/2011/04/lykke-bo.blogspot.com_.jpg

Źródło

I jeszcze z zupełnie innej bajki, ale podoba mi się bardzo :)

http://www.nietylkodzieciaki.pl/wp-content/uploads/2011/01/annabels-house_20.jpg

Źródło

Karolinko dopiero doczytałam o małej :hug: :hug: :hug: :( :( :(

Dzisiaj Oskar sobie przygryzł język jedząc zwykłego głupiego żelka :o - i też jest rana na języku.

Ale to co Wy przeszłyście jest nie do porównania :hug:

Co do łóżeczka nie wiem czy juz zdecydowałaś?

Ale ja stawiam na drewniane, jest przytulniejsze i bezpieczniejsze?

Zanim znalazłam samochód dla Oskara miałam łózko zamawiać tutaj - robią na wymiar z szufladami, więc i z trzecią ścianką też by pewnie zrobili. Ceny są ok :yes:

A tutaj trochę inspiracji :rolleyes:

Będę Ci czynnie towarzyszyć przy urządzaniu pokoiku Twojej małej :hug:

Buziaki Karola :hug:

Karolciu, se jestem juz:rolleyes::wiggle: i se zostaję:lol2: Napisałam juz u siebie wszystko, co mysle-super domek i super miejsce-zaskoczyłas mnie troszeczę zmianą stylu na bardziej eklektyczny (mam rację?:rolleyes:) ale on tez jest mi bliski, strasznie mi sie podoba, wiec obiecuję doradzac i po prostu byc:hug: Swoją drogą....jestescie z A. moimi idolami:wiggle:

Lucka kochana Ty pewnie Wigilię u siebie zrobisz a ja na Wielkanoc jak dobre pójdzie będę miec fundamenty ;) :D

Myslałam ze z fundamentami ruszymy w tym roku ale jest tak mokro,że aby kopara mogła wjechać potrzeba mi chyba tygodnia bez deszczu a biorąc pod uwagę porę roku jaką mamy to raczej mało realne :sick:

Ale czas swich frustracji będę sobie umilać oglądajac Wasze wymuskane domki :yes::hug:

A za łóżeczko dziękuję, bardzo ładne :yes:

Pozdrawiam!!!!

LauraF dzięki za łóżeczko :hug:

Cześć Madziulka :hug:

No narazie słabe te nasze modlitwy :( To co podeschło przez sobote i niedziele, dzisiejsza zlewa od 5.00 rano do 16.00 skutecznie nawodniła :mad:

Jak tak dalej pójdzie to fundamenty będę robić na wiosnę :bash:

Mam nadzije,ze u Ciebie chociaż lepiej i z dociepleniem ekipa poleci :hug:

Co do jasnych wnętzr i dzieci.... wiem,ze bywa róznie u mnie julka jak każde dzieco ma mnóstwo zabawek część w koszach w salonie i są chwile w ciagu dnia,ze jest ich w pokoju wszędzie pełno :yes: Ale ona odkąd skończyłą może 11 miesiecy lubi sprzątać :rolleyes: Zawsze razem wkłądałyśmy wszytkie zabawki, układałyśmy ksiązeczki i jak się jej powie a ona ma dobry humor to od dawna wszytkie zabawki do odpowiednich koszyków wkłada , ksiaki układa itd. no ale wiadomo, porozrzucane zabawki t nie problem, gorzej np z palmami i tu już u nas znacznie gorzej :sick: :D

Sofy mam wyplamione, mimo,że ciemne, to i tak widać , tu dotkie buziakiem, tu czekoladką, tu jogurtem itd. Musze zamówić przed świętami firmę czyszczącą :rolleyes: Więc mimo,ze mi najbardzej podobaja sie sofy materiałow i to jasne to przy dziecku sobie tego nie wyobrażam , przynajmniej przy moim ;)

Ja nie przepadam za sofami skórzanymi czy z ekoskóry :no: ale biorę takie powaznie pod uwagę do nowego domu bo mój łobuziak mimo,ze bedzie starszy to i tak pewnie sofki materialowe załatwi ;)

Madzia ja RZĄDAM ZDJEĆ!!! bo będzie foch:P

Drop_Inn wnętzrarskie zakupy potrafią uzależnic, bo dają tyyyyle przyjemności :rolleyes:

Lampa :rolleyes: hmmmm...... nic specjalnego ale ma coś w sobie ;) nie wiem gdzie mi będzie i czy wogóle pasować :rolleyes: naszczęście była niedroga :yes: a miejsce jakies jej znajdę ;)

Julianko dzięki za tyle inspiracji :hug: :hug:

Pięne są :yes: :rolleyes: kurcze bardzo podobają mi się drewniane i metalowe :rolleyes:

Jeszcze będę dumać a takie inspiracje pomagają wiec jeszcze raz dzięki!!!!

admete cześć kochana :)

Mam nadzije,ze z języczkiem Oskarka już lepiej :confused:

Z Julki jest mozna powiedzieć już dobrze, nie skarży sie na niego prawie wcale, nie budzi się z bólem :no: Rana pieknie isę goi ale jest taka wrecz czasami dziurka jak ułoży języczek niw jestem pewna czy zupełnie jej to zarośnie :rolleyes:

O ile można mówić w takich sytuacjach o dobrych stronach :rolleyes: to i nas jest jedna, Julka zupełnie odstawiła sobie jedzenie nocne :wiggle:

Tak wiem ma rok i 9 mieisęcy i wiekszość dzieci nie je juz wtedy w nocy ale ona nadal raz jadła, a my zawsze odkładaliśmy to odzwyczajanie, bo to jedna przeprowadzka, druga, jakiś wyjazd, choroba itd. a tu ona skojarzyła ból jężyczka ze smoczkiem z butelki i w pierwszych dniach na jej widok w płacz, pierwszej i dugiej nocy wołała jeść ale an widok butelki, był przewrót na drugi boczek i spanie. A od tygodnia już się na jedzenie nie budzi :no: Dostaje przed snem miske kaszki łyżeczką i trwa do rana ;) W nocy czasmi sie przebudzi , bo misio zaginie pod kołderką albo o smoczku sobie przypomni (jego nie odstawiła :sik: ) ale o nocnym jedzeniu nareszcie zapominamy :)

Kochana łóżeczko rewniane które pokazywałąm , teraz zobaczyłam,ze jest z tego sklepu który mi wysłałąś teraz :)

Liczę na Ciebie baaaardzo i to zarówno przy pokoju Julki jak i reszcie ;) :hug:

Hej Iza :)

Dzięi za głos w sprawie :hug:

No mi się podobają i drewniane i metalowe :yes: ale chyba bliżej jest do drewnianego łóżeczka....

Chyba powinnam jednak się z tym łóżeczkiem chwile wstrzymac i zdecydować też o reszcie mebli w pokoiku :rolleyes:

Drimeth witam serdecznie!!! :)

Bardzo mi miło, ciesze sie ze będziesz.

Zaglądaj podpowiadj, doradzaj i odradzaj ;)

Pozdrawiam serdecznie!

Hazeleyes cześć wariatko kochana :hug:

Skarbie ja nawet niew iem jaki styl u mnie bedzie, prawdopodobnie,zaden konretny, narazie miszmasz w głowie i boje sie czy to ogarnę :o

Ale jak będziesz zagladać i podpowiadać to szanse rooooosną :D :hug:

Pendrak Dziei wielkie :)

Coś tam już niby o tym pokoju Juleczki wiem ale ciągle wizja niepelna ;)

Pozdrawiam serdecznie!

Karolcia wielka szkoda, że ogrodzenie stoi w miejscu:(:(:( Z drugiej strony, skoro na budowie posucha Ty możesz się skupić na układaniu planu wnętrz:P:P U nas panowie położyli styropian, została siatka i klej. Elewacja raczej na wiosnę, bo pogoda zmienna;);)

Myślałam że napiszesz, że małe dzieci wiedzą że w nowych domach się nie brudzi:P:P:P hehe Tego boję się najbardziej, że zamiast się cieszyć domem będę latać za małym żeby nie nabroił :p:P

Fotki obiecuję (Ola U też mnie ściga:P) Aktualnie podłogi przykryte folią, w kuchni nie zamontowany zlew i kuchenka. Do tego walają się nasze pudła z rzeczami z Anglii. Czekamy na schody...itd Tak więc obiecuję fotki jak tylko będzie posprzątane i mniej więcej na swoim miejscu:rolleyes::rolleyes:

A miałam się pytać kiedy będziesz w gazecie :wiggle::p:P Muszę sobie gdzieś zapisać, żeby nie przegapić tego magazynu:wiggle::wiggle:

:bye::bye::bye:

Edytowane przez Magdzinska

Hej Karolinka mnie sie wszystkie szafy podobają,a najbardziej szafa nr 2 i nr3,to łóżeczko drewniane ala sofa jest super :)

Ja dziecko oduczyłam od smoczka jak miał 18 m-cy:cool:.Darcia i płaczu było co niemiara przez 5-7 dni albo dłużej.A zaczęło się od tego że mój syn zgubił smoka i szukałam go pół dnia,w końcu jak z histerii i płaczu usnał znalazłam go w koszu na smieci,więc pomyslałam skoro go wyrzucił to juz go nie che.Musiałam to zrobic gdyz mój syn juz w ciągu dnia domagał się smoczka,wiedział gdzie jest szukał i płakał.Tak więc głowa do góry,na pewno oduczysz też swoją Julcie od cysiania smoka,ale pamiętaj przede wszystkim musisz byc konsekwentna i nie ustępliwa(wiem że będzie Ci bardzo cięzko):D

Dobrze,że o nocnym jedzeniu zapominacie:)

emi wiem,ze szafa powinna być pakowna :yes:

Teoretycznie najpakowiejsza byłą by zabudowywana typu komandor ale chyba wole do jej pokoiku wolnostojacą ...

Oczywiście w pokoju będzie jeszcze pojemna komoda, skrzynia na zabawki i jakis regalik z półeczkami na kilka miśków, ksiazeczki czy ramkę ze zdjeciem :yes:

Pozdrawiam :hug:

Czesć Venusko :)

No mi lapmeczki wpadły w oko i upolowałam ;)

Więc jak stołowa Cię męczy to bierz :D

Buziaki :***

lea** kochana nie ma sprawy, info już poszło :yes: