Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do 3 razy sztuka.... komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czesc Karolina,

Tak sobie podgladam Twoje dzienniki bo to juz trzeci i za kazdym razem Twoje wnetrza mnie zachwycaja. Gratuluje talentu :) i wytrwalosci.

Chcialam zapytac jakie plytki sa w prysznicu w lazience ale stracilam rachube czyjej :confused: Na zdjeciu wyglada jak mozaika bardzo polyskujaca?? Dziennik str. 17.

Dzieki wielkie :yes:

Pozdrawiam,

Paula

Karola ja również z pytaniami:

1) czym macie połączone płytki w wiatrołapie z panelami na korytarzu?

2) czy panele u góry przy balustradzie macie położone do samego końca (otworu przy schodach), a na to zamontowana drewniana listwa?

3) czy bok "otworu" na schodach macie wykończony płytą kartonowo-gipsową?

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Hej kochane :hug:

Melduję,że żyję, tęsknię i cieszę się ,ze jeszcze o mnie nie zapomniałyście :hug;

Postaram sie na dniach odpowiedziec na wszytkie pytania i privki :yes:

Tak na szybciutko.... ;)

Lapmy nad wyspe kupione w sklepie Anguria tutaj ich stonka na fb https://www.facebook.com/#!/pages/Anguriapl-HomeFashion/262000370555127?fref=ts

Monia ;)

1) jeszcze niczym, będzie chyba jednak delikatna listwa ;)

2) tak :yes:

3) tak :yes:

a_we witam :)

link do sklepu z konsolą : http://www.inspirodesign.pl/konsole/18-konsola-presta-czarny-wysoki-polysk-duza.html

wysokość 80cm :bye:

paula witaj przeprasamz,ę tak na szybko ale padam na twarz, nazwy płytek nie pamiętam, ale dziewczyny kiedyś podpowiadały, moze poratują po raz kolejny ;)

Są to płyteczki o wymiarze 60x20cm :yes: ja postaram się poszukac w "wolnej" chwili :yes:

Kasiu jestem,żyję ;) ciągle w biegu ale z uśmiecham na ustach ;) ciesze się,ze zaglądasz :hug:

Kochane postarams ie w weekend wpaść tu w tzw. miedzyczasie i odpisac wszytim :yes:

Dziękuję ,ze jesteście ściskam :hug:

Kochana zdjęć ciągle mi mało- uzależniłam się :D:D

Sypialnia bardzo ładna, tapeta za łóżkiem według mnie nie potrzebna, ona sama w sobie jest elegancka i lekka- a tak lubisz:D

Po namyśle moim numerem jeden jest chyba kuchnia z jadalnią- szczególnie jadalnia mi się bardzo podoba :yes: I te Twoje duże okna, przestrzeń, super światło w pomieszczeniach:yes: Nie zazdroszczę tylko sprzątania, ale wiem że z pomocą dasz radę :p:p

Miłego weekendu życzę, uściski dla córci- my tez się dziś gościmy, ale tym razem to my się gdzieś wybieramy :yes:

Karolciu sypialnia śliczna:rolleyes:, takie łóżko to moje marzenie, może kiedyś, na razie wiem że na pewno odgapię lampę, bardzo ładnie się prezentuje ta wykładzina, ale jak ona się sprawuje jeśli chodzi o utrzymanie czystości?

Co do tapety to ja też bym była ostrożna, a jak Ty byś ją chciała położyć na całą ścianę, czy tylko za łóżkiem?

Pozdrawiam i czekam na dalszą relację ze ślicznego ogrodu:hug:

Witam

przepiękny domek! Gratuluję dobrego gustu oraz niesamowitej organizacji prac budowlanych!!! Mam pytanie odnośnie okapu w kuchni a w zasadzie jego braku. Czy przewiduje Pani jeszcze jego zabudowę czy zrezygnowała z niego Pani w ogóle, a jeśli tak to dlaczego? Pozdrawiam

Beata Weronika napisał:
Hej! Piękna sypialnia :)

Czy można wiedzieć skad jest łóżko? Przepraszam jeśli już komuś na takie pytanie odpowiadałaś..

Hej :)

Dziękuję bardzo :hug:

Łóżko wykonane na zamówienie, według wytycznych ;) w firmie MEBLE MILAN.

Pozdrawiam :bye:

Magdzinska napisał:
Kochana zdjęć ciągle mi mało- uzależniłam się :D:D

Sypialnia bardzo ładna, tapeta za łóżkiem według mnie nie potrzebna, ona sama w sobie jest elegancka i lekka- a tak lubisz:D

Po namyśle moim numerem jeden jest chyba kuchnia z jadalnią- szczególnie jadalnia mi się bardzo podoba :yes: I te Twoje duże okna, przestrzeń, super światło w pomieszczeniach:yes: Nie zazdroszczę tylko sprzątania, ale wiem że z pomocą dasz radę :p:p

Miłego weekendu życzę, uściski dla córci- my tez się dziś gościmy, ale tym razem to my się gdzieś wybieramy :yes:

Czesc Madziu kochana :hug:

Ja też na razie daje sobie spokój z tapetą, jak stwierdzę bliżej jesieni,ze jednak mi jej brakuje, albo ocś wpadnie mi w oko to ją położę :yes:

Wiesz Madziu aj też chyba najbardziej lubię kuchnie i jadalnię.... mnóstwo uroku dodaje jej wdzierająca się niemal do środka zieleń... i taras który jest przedłuzeniem domu... uwielbiam na nim przesiaddywać :yes: latarenki od karolka i bio kominek sprawiają,ze wieczory spedzamy tylko na tarasie :yes: :D

U nas byli Saly z mężem czli mega udany weekend jak zawsze z nimi :yes: :D

Sciskam mocno :hug:

mariomili napisał:
eeeeeeee tak malo zdjec:P;)

:hug:

hehe :D przeciez dużo było ;) :p

Moze wrzuce dzisiaj, wieczorowe, ogrodowe ;) :hug:

aniadz napisał:
Inspirujące :yes: Uwielbiam tą delikatność i jasność w Twych pomieszczeniach,

Baaardzo dziękuję :hug:

hesperius napisał:
Jestem pod wrazeniem koordynacji dzialan i decyzji o prowadzeniu budowy przez zime. Gratulacje :)

Dziękuję bardzo :) Cieszę się,że udało nam się to wszystko gładko przeprowadzić ;)

anakris napisał:
Karolciu sypialnia śliczna:rolleyes:, takie łóżko to moje marzenie, może kiedyś, na razie wiem że na pewno odgapię lampę, bardzo ładnie się prezentuje ta wykładzina, ale jak ona się sprawuje jeśli chodzi o utrzymanie czystości?

Co do tapety to ja też bym była ostrożna, a jak Ty byś ją chciała położyć na całą ścianę, czy tylko za łóżkiem?

Pozdrawiam i czekam na dalszą relację ze ślicznego ogrodu:hug:

Hej Asiu :hug:

Bierz co chcesz ;) :hug:

Tapeta za łóziem i za szafkami nocnymi.... ale na razie akcja wstrzymana :yes:

Wykładzina jest ta sama co ostatnio... mimo,ze jasna ja nie mogę na nią powiedzieć złego slowa :no: W tamtym domu użytkowałam ja 7 miesięcy i było idealnie :yes: oczywiscie dla mnie ona ma rację bytu tylko w sypailni, gdzie indziej bym nie ryzykowała ;)

A ogród..... no cóż ma byc podobno gotowy ok 15 lipca :rolleyes: zobaczymy ;)

Niedawno znowu musielismy dowozić 60 ton ziemi :o Jutro kolejny transport, juz ostatni 80 ton.... ale tylna czesc już cieszy oko i małe gołe stópki które uwielbiaja biegac po gęstym trawniczku ;) :D

Co tam u Ciebie Asiu ??? :hug:

Agami napisał:
Łazienka przysypialniana - co to za kinkiety i żyrandol. Próbowałam znależć odpowiedz, ale chyba nikt o to nie pytał.

Witam :)

Nazw nie pamiętam ale zakupione w Leroy M. i wciąż dostepne :yes:

hanika_s napisał:
Cudowny domek, podglądam już drugą budowę i jestem pod wrażeniem. Nie mogę nigdzie znaleźć z jakiej firmy są baterie w kabinie z siedziskiem. Będę wdzięczna za odpowiedz.

Witam serdecznie :)

Chyba nie bardzo pomogę :( Nie mam juz pudełka... na bateriach nie ma podanej nazwy :( Za zestaw podtynkowy (bez deszczownicy, ją dokupiłam osobno) zapłaciłam ok 1800zł kupione na CENEO ale nie mam dokładniejszych namiarów...

aina22 napisał:
Witam

przepiękny domek! Gratuluję dobrego gustu oraz niesamowitej organizacji prac budowlanych!!! Mam pytanie odnośnie okapu w kuchni a w zasadzie jego braku. Czy przewiduje Pani jeszcze jego zabudowę czy zrezygnowała z niego Pani w ogóle, a jeśli tak to dlaczego? Pozdrawiam

Witam serdecznie i bardzo dziękuję :)

W podwieszanym suficie nad płytą jest zlokalizowana rura wentylacyjna, do której w każdej chwili mozna się dostać i zamontować pochłaniacz :yes:

Ja z tego zrezygnowałam z kilku powodów, po pierwsze mimo,ze gotuję niemal codziennie lub co drugi dzień zwykle są to szybkie dania, przy duzej, otwartej powierzchni nie odczuwa sie pary, a doswiadczenia z poprzednimi okapami, sprawiły,ze ja nie widzę niestety efektów ich pracy :( :no:

Nad wysą są lampy, bo to z koli pasowało mi pod kontem wizualnym ;) Na razie swojej decyzji nie żałuję i bym jej nie zmieniła :no: Ale tak jak pisałam w podwieszanym suficie rura czeka, na w razie "W" ;) Pozdrawiam!

AliciaC napisał:
Ja chyba w jakieś uzależnienie popadam:D i jak bym do Ciebie nie zaglądneła codziennie bądź co drugi dzień to mój dzień byłby do d...

Naprawdę trzeba Cię podziwiać za Twoje osiągnięcia i odwagę bo nie każdy by się podjął tego czego Ty się podjęłaś do tej pory :)

Domek piękny, elegancki, zero zbędnych rzeczy a garderoba przy wejściu to świetny pomysł, niestety u mnie się nie zmieści, ale pokombinuję coś z szafą wnękową.

Miłego dnia :hug:

Czesc Alicja :hug: Nawet nie wiesz jak mi miło :hug:

Chyba ostatnio zafundowałam Ci odwyk, takie u mnie nudy ;) :p

Bardzo Ci dziękuję za wszytkie komplemnety :) Dzisiaj wrzucę może jakieś zdjecia zewnętrzne, a niedługo odświeżonego środka ;)

yenulka napisał:
Jeśli by to nie był kłopot i mogłabyś je wymierzyć to byłabym Ci bardzo bardzo zobowiązana :)

Z góry ogromne dzięki!

pzdr

yenn

Hej yenulka :)

szerokość siedziska 120cm, wysokość 47cm, głębokość 49cm tylko do tego dochodzą łuki.... czyli zaokrąglenie zewnętzrne, które sprawia,ze wysokość siedziska na brzegu jest niższa :yes: oraz zaokrąglenie siedziska przy ścianiez tyłu w tym momencie nieco je spłyca :yes:

aniadz napisał:
Hej, chociaż forum przeglądam od roku, w tym i Twój domek, musiałam się zarejestrować, żeby skomentować tak pięknie dopracowany dom. Gratuluję wyczucia smaku, pomysłowości i konsekwencji w rozprzestrzenianiu piękna. Masz talent do budowania i urządzania:)

aniadz witam serdecznie!!! :)

Bardzo, baaaardzo mi miło :) Dziękuję i zaparaszam na ostatnie poprawki środka i ogrodu :yes: :) mam nadzieję,że w sierpniu juz bedzie wszystko gotowe ;)

*Kasia* napisał:
Czekalam na gabinet, a szczegolnie na zdjecie lampy :D uwiebiam ja :rolleyes: pieknie wyglada :rolleyes:

yummyyummy napisał:
Karola, ślicznie wyszło!

Naprawdę, powinnaś zdjęcia z własnego domu dać jako wizytówkę Twojej firmy - w sumie - z obu-trzech ;) domów, każdy to nieco inny styl, ale wszędzie widać dobrą kompozycję, przestrzeń, współgranie wszystkich elementów ze sobą.

Tez wchodzę do Cię codziennie - szkoda, ze kolejny dom zbudujesz dopiero za kilka lat :D:D:D:P

Hej kochana dzięki za namiar kuchenny, raz jeszcze!!! :hug: Zaproszenie na kawkę aktualne, wprawdzie niedługo wyjeżdzamy ale w drugiej połowie lipca, zapraszam :yes:

Z moja firmą jest tak,ze juz się coś tam, dzieje a ja nawet nie skończyłam strony robić, jeszcze sie nei reklamuję ale pierwsze zlecenia sie pojawiają, boom zacznie się na wiosnę,a el teraz mi juz pracy nie zabraknie :no:

Ja siły na kolejna budowę nam juz teraz :lol2: Kwestia negocjacji małżeńskich :lol2:

Poza tym drugi dzidziuś ma być na moją 30-stkę więc nie mam dużo czasu jak ma się urodzić w docelowym domku :lol2:

fajna kobieta napisał:
Karola adopt me!!Please....Mogę zając choćby i gabinet bo wszędzie pięknie jest.:hug:

heheh :hug:

W prawdzie mam juz córeczkę i mógby być teraz synek, ale co tam ;) biore Cie :lol2:

Magdzinska napisał:
Karolcia wróciłam po krótkim urlopie u rodziców. Ominęła mnie przeprowadzka, ale za to mam tyleeee zdjęć do oglądania że głowa mała:D

Co tu będę dużo pisać...dziewczyny już użyły wszystkich słów i określeń z którymi się zgadzam w 1000000 procentach - że wyszło jak zwykle CUDNIE:yes::yes: Zdjęcia oglądam od wczoraj, ale dopiero dziś mogę coś napisać. Nie wiem co mi się podoba najbardziej, ciężko wybrać:yes:

Kuchnia, jadalnia, taras, pokój Julci, łazienki.....ŚLICZNE Bez przeładowania, ale bardzo ciekawe, eleganckie ale jednocześnie przytulne :yes:

Czego Wam życzyć w nowym domu....przede wszystkim ciągłej miłości, zgody i dalszego spełniania Waszych marzeń i planów:hug::hug::hug:

Madziu Ty wiesz,ze ja Cię uwielbiam i mam wrażenie jakbym znała od lat!!! :hug: :hug: :hug:

Basia_KRK napisał:
Karola, padłam! przeglądnęłam najnowsze zdjęcia! Jest pięknie! Łazienka fantastyczna. Gratuluję :)

Basiu bardzo Ci dziękuję :hug: A Ty uzuełnisz fotki swojego domu??? plissssssss :popcorn:

mal26 napisał:
Hej kochana, wcześniej nie mogłam się zalogować :( pisałam Ci maila,dostałaś???

Nie wiem co mogę jeszcze dodać,chyba wszystko już zostało powiedziane :yes: dom cudny, nie ma się do czego doczepić:no: Kuchnia rewelacjyna, łazienki obie cudne, i wiem,że z przy sypialnianej zgapię większość:yes: Jucia na pewno zadowolona i bez problemu zadomowiła się w takim pięknym pokoiku. Mebelki cudne,ale czego innego się można spodziewać po Hazelce :yes:

Idę na kawkę, chociaż chętnie wypiłabym ją na Twoim bajecznym tarasie.

Buziaki

Cześć kochana, nie dostałam maila :( :( :(

Dzięki wielkie :hug: Julcia od razu czuła sie tu swietnie, nie było żadnego problemu :no:

Hazelkowe mebelki uwielbiam i polecam :yes:

A na kawkę na tarasiku juz zapraszam!!!! :yes: :bye:

Tosia82 napisał:
AAA ostatnio miałam super ubaw przeglądając West-a :D Oni cie chyba podglądają. Rzeczy były tak typowo pod Twój domek, że to nie może być zbieg okoliczności :lol2: nawet krzesła jadalniane były podobne :D

Heheh widzałam te krzesła, podobne :yes: i jaka cena !?!?! kilkakrotnie nizsza niż moje :bash:

Buziaki Tosiaczku :hug: