Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do 3 razy sztuka.... komentarze

Recommended Posts

Witam serdecznie :yes:całkiem przypadkowo do ciebie trafiłam szukajac inspiracji do szarej łazienki. No i można powiedzieć , że wsiąkłam.:cool:

Jestem w szoku, ze można budować już trzeci dom z taką lekkością. Ja dopiero buduje pierwszy i mam czasami dosyć. Już zostałam fanka twojego przyszłego domu. Co do okna jeżeli nie planujesz szafek nad nim, to moim skromnym zdaniem zrobiłabym takie duże okno w kwadracie, które by symetrycznie zgrało się z tymi w jadalni :yes:. Serdecznie pozdrawiam Dorota:D

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Karolinko-a ja nie wiem czy bede sie umiala dobrze wyrazic ale:D-widzialam cos bardzo pieknego u kogos-i bardzo ciekawie i nowoczesnie wygladajace-natomias:D:

Dwa okna panoramiczne nad soba-jedno na rowni z blatem oddzielone bylo okladzina szklana scienna -i rownolegle takie samo powyzej -jak nad oknem dolnym i nad okladzina-sproboj sobie to rozrysowac i policzyc wielkosciowo do Twojej kuchni.

Ja to widzialam i bylo - ODJECHANE!!!!

No jesli wiesz o co mi chodzi:D

Aaa no i oczywiscie u MarJeli podoba mi sie straszliwie ,ale jestem za opcja bez poleczek-osobiscie wydaje mi sie bardziej harmonijnie

Buzialki

Edytowane przez GUMISIOWA

Karolcia sory zmieniam zdanie (chociaż to co u rasi tez mi sie podoba, tylko, żeby było wyższe do sufitu), ja nie patrze co teraz jest modne na topie, ja patrze co mi serce podpowiada, caly czas klne na faceta, który zmniejszył mi moje okno na szerokośc o 40 cm, bo........ dałam się w idiotyczny sposob przekonać, ale juz nigdy więcej. Lubię, jak dom otwiera się na ogród i zieleń wchodzi do domu i uwielbiam gotując patrzec na to co za oknem. Więc okno zrobiłabym równo z blatem i wysokie jak normalne okna pytanie jakie szerokie???? Czy na cała scianę???? Ja bym zrobiła jak jest na realizacjach tylko duzo wyzsze do sufitu :)

EDIT Karolcia wschodnie okno może byc duże nawet lekko skierowane na płd. Ja takie mam i tylko kilka razy w roku zaciągam żaluzje bo jest mi za gorąco. Więc tym bardziej jestem za dużym :) No ja tez nie wyobrażam sobie żeby patrzec na szafki lub na ścianę bedąc w kuchni :yes: ten twoj projekt jest właśnie taki piekny, wspaniałe przeszklenia, więc duże okno w kuchni tym bardziej bedzie pasowało. :) Jak pamietam masz zieleń po bokach dzialki jakies drzewa iglaste widać, będzie co oglądać :yes:

Edytowane przez emiranda

Mnie się strasznie podobają panoramiczne okna :yes:,ale przy takim układzie kuchni ,jak na fotce ,którą wkleiłaś ze strony projektowej :yes:.Czyli ,że nad oknem są szafki :yes:

Przy układzie kuchni,jaki planujesz zrobiłabym duże okno ,takie jak u Marty :yes:

Ja podpisuję sie pod Olą:yes:

Karolcia na jakie okna się zdecydowaliście, kolor?

Co do szafy do Julki pokoju to dla mnie nr 1 i 2. Trójeczka jak dla mnie za prosta dla takiej małej księżniczki;)

Zakupy lampowe super no i konsolka piękna :yes:

:bye:

Saly, Venus, emiranda, hazelko, yuka, Magdzinska, żubrówka, doranna, gumisiowa, Tosia82, Ola.U, mariomili kakusku, admete OGROMNE DZIĘKI ZA WSZYTKIE RADY!!!!! :hug: hug: :hug:

Bardzo było mi potzrebne takie spojrzenie z zewnątrz :yes:

Witam serdecznie, nowe ( u mnie ) forumowiczki :)

doranna, Tosia 82 mam nadzieję,ze zostaniecie na dobre :cool:

No wiec teraz moje refleksje..... w kwestii okiennej po przeczytaniu waszych głosów, przejrzeniu wielu zdjec, obliczajac, obmyślając..... coś tam mi się wyklarowało :D

Okno panoramiczne nizutkie takie jakie zostało zaproponowane przez pracownię, dla mnie jest bardzo fajne ale wlaśnie wtedy kiedy nad nim są szafki, skoro u mnie ich nie bedzie tą opcje okna definitywnie wykluczylam ;)

Już byłam zdecydowana na okno panoramiczne jak u Rasi , bo podoba mi się bardzo i chyba by pasowało .....

no ale przemyślałam sprawe i narazie jestem za tzw. normalnym duzym oknem zaczynajacym się od blatu tak,ze blat przechodzi w parapet :yes:

Nie wiem dlaczego tak ale narazie czuje że tak będzie ostatecznie najlepiej :cool:

Z tym że to okno jakieś wielkie niestety być nie może, bo po odjęciu ze ściany okiennej przestrzeni która bezie zajmować wysoka zabudowa/ półeczki, zostaje 250cm ....

Okno bym wypośrodkowała względem tych właśnie 250cm, nie moze ono zajmowac całej tej powierzchni bo będzie to będzie głupio wyglądać chociażby względem tych pólek a'la MarJel ;) poza tym potzrebuję troche blatu roboczego na postawienie czajnika, tosteru czy ekspresu... a tego typu sprzety na tle okna głupio dla mnie wyglądają , powinny za sobą mieć ściankę. Więc tak sobie myśle o zostawieniu 50cm od półeczk i 50 cm z prawej strony na ścianę, wtedy na otwór okienny zostaje mi 150cm.... nie za mało ???

jejku ale ja pokrętnie tłumaczę , nie wiem czy ktokolwiek to zrozumie :p

Nie mniej jednak będę to przetrawiać jeszcze kilka dni zanim złożę zamówienie ;)

Jeszcze raz ogromne dzięi Dziewczyny za głos w sprawie!!!! :hug:

Edit:

Okna na zewnatrz orzech , w srodku białe ;)

Edytowane przez Karolina i Artur :P

Emi pomyśle, i zaraz lece do Ciebie zerknąć ;)

TRak wogóle to ja była bym nawet za takiem wielkim fix-em szerszym i wysokim :yes:

Takie poprostu wielkie okno bez podziałów, wtedy szeokie na 200cm itd, ale jak takie okno to wiadomo jego urok w tym,ze byłoby bez podziałów... i wtedy nieotwierane. A ja innego okna w kuchni nie mam w jadalni tez ogromne fixy, a przeciez jakieś otwierane okno w kuchni musi być.... no nic narazie zostaje okno tzw. normalne ;)

Też mi się wydaje, że okno będzie trochę wąskie. Ja mam to okno podniesione o 30 cm, chociaż zawsze chcialam mieć na rowno z blatem. Mój mąż razem z murarzami podnieśli okno bez mojej wiedzy. Nieżle mu się za to oberwalo:mad:.

Ja z szerokością bym za bardzo nie kombinowała. Zrob je może poprostu trochę wyższe. Wstawiam zdjęcie mojej kuchni (jak się uda:)) To jest odbicie lustrzane.

http://images44.fotosik.pl/483/b3e59a2073fc017bm.jpg.

Witaj

Wpadłam się przywitać i powiedzieć że jestem pełna podziwu dla Ciebie i twoich domów,które są dla mnie inspiracją.Ja miesiąc temu zaczęłam zmagania budowlane,ale już teraz tak jak Ty poszukuję,czytam i planuję moje przyszłe wnętrza.Będę na pewno śledzić Twoje postępy,j jeśli pozwolisz to czasami zapytam o co nieco?pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego.:)

Emi pomyśle, i zaraz lece do Ciebie zerknąć ;)

TRak wogóle to ja była bym nawet za takiem wielkim fix-em szerszym i wysokim :yes:

Takie poprostu wielkie okno bez podziałów, wtedy szeokie na 200cm itd, ale jak takie okno to wiadomo jego urok w tym,ze byłoby bez podziałów... i wtedy nieotwierane. A ja innego okna w kuchni nie mam w jadalni tez ogromne fixy, a przeciez jakieś otwierane okno w kuchni musi być.... no nic narazie zostaje okno tzw. normalne ;)

Karolcia nie zauwazyłam Twego postu, a wiesz może jednak jak jestes za takim wielkim oknem zrobisz go ciut wyżej, żebyś mogła postawic tam ekspres itd a podział tylko w poziomie i okna odchylane. Ty chcesz plastiki??????

2.5 metrowego okna plastkowego otwieranego nikt nie zrobi :( Trzeba znaleźć kompromis :)

Witam się Dziewczyny:hug:

Mój domek chyba się nie sprzeda do świąt dlatego zaczęłam rozglądać się za ozdobami świątecznymi

Wiem, ze niektóre z Was już się za to wzięły dlatego proszę o radę i pomoc

Na fali mody ;) ale i dlatego ze będzie to pasowało do moich wnętrz zamarzyłam o czarno-srebrnej choince.

Jeśli macie namiary na fajne sklepy gdzie takowe ozdóbki widziałyście będę wdzięczna

Pozdrawiam

Saly