Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do 3 razy sztuka.... komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Karolcia to że piękny projekt wybrałas to wiesz:yes: to że cudna działeczka to też wiesz :yes:

Super że załozyłaś galeryję i budujesz domek nr 3:wiggle:będę gorąco kibicowac i trzymac w kciuki.

Jasne drewno jesion lub dąb,kuchnia w bieli lub kremie moim skromnym zdaniem to połaczenie idealne.Co do frontów kuchni to sama miotam się między jaśniutkim kremem a bielą u siebie w domku:confused:.

Witaj :) jeśli chodzi o kuchnie ja mam krem, lakierowany mdf jest bardzo delikatny i ciepły... a przypadkiem wpadły mi w ręce zapiski Anuli i jej nowoczesnego domu i pomysłów , jeśli masz ochotę to... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?163255-Dziennik-Anuli/page19

Pozdrawiam i dużo słonka życzę :)

Cześć karolku :hug:

Ja też masz nadzije,ze w tym domu osiądziemy już na dłuuużej :yes: :)

Dziei za kciuki napewno baaaardzo sie przydadzą :yes: Zaprasam :)

Sharlotka hej :)

Nie no przeceniłaś nas ;) Pierwsza budowa zaczeła sie koniec września 2009r. a trzecia zacznie się poźną jesienia 2012 wiec 3 lata na 3 domki ;)

Czyli już chyba normalnie ;) Dobrze,że nie oc nowy domek to potomek :lol2::lol2::lol2:

Pozdrawiam :hug:

witam się w nowym miejscu :p

Przewertowałam 2 poprzednie dzienniki w poszukiwaniu nazwy, numerka, oznaczenia (cokolwiek) tynku na elewacji i nie mogłam znaleźć, albo normalnie oślepłam :p

Pamiętam, że w dwóch domkach był ten sam i ja chcę też taki.

Mogę prosić o pomoc?? Plissssssssss :D

Karolka jeśli mogę, to ja chętnie wypowiem się w temacie kuchni, bo plytki, gres tak bardzo popularne w kuchni, nawet nieźle wyglądają i spisują się dobrze, wydzielając ciekawą powierzchnie szczególnie przy dużym metrażu, jako użytkowniczka duuuzej kuchni bo około 30m2 sama osobiście polecałabym jeszcze 3 lata temu płytki, czy tam gres ale ze względów praktycznych decydowałabym się na panele lub drewno, mam takie kłopoty z gresem ze nie mogę sobie z nim poradzić, wychodziły mi się na nim ścieżki, może problem widnieje w płytkach, może w złym zabezpieczeniu i impregnacji, ale z drewnem czy panelami nie powinno być problemu na dłuższą metę.

Zastanawiam, czy wszechobecna biel, beż, jesion będzie złamana jakimś innym kolorem, czy całość jednolita, która może wydać się mdła, ale patrząc na zdjęcia skłaniam się ze to dobra opcja, w biel świetnie wpasowuje się drewno, tylko użytkowanie takiego blatu stawiam pod znakiem zapytania i własnie jeśli stawiasz na beże to tu chyba najłatwiej wkomponujesz i czarny i szary i beżowy blat, a biel z bielą też niczego sobie… wstawiam zdjęcia poglądowe, może pomogą i rozwieją trochę wątpliwości :)

A myślałaś może o narożniku na zamówienie szczególnie przy tym, że ma być szeroki i dosyć wygodny bo dla kilku osób?

Jeśli dobrze widzę i wnioskuję, to ogrodzenie murowane będzie nieopodal ścieżki przy drodze? działeczka świetna, szkoda byłoby z niej nie korzystać, tylko ze wzgledu na gapiów :p moja historia jest taka, że przechodnie życzyli moim gościom smacznego :sick: i w pełni rozumiem, że zdecydowaliście się na tak wysokie :yes:

1-vert.jpg

5-vert.jpg

a-vert.jpg

11.jpg

111.jpg

Edytowane przez lanvinka

lea** baaaardzo dziękuję :hug: Ciesz sie z,ę bedziesz przy budowie nr.3 :yes:

Twoje rady bardzo sie przydadzą :)

No i mamy podobne kuchenne dylematy ;)

U mnie fronty to włąsnie krem, lekki beż w połysku i kewstia blatu jak krem beż fronty to czarny granit a jak białe fronty to albo jaśniutki beż granit w kolorze crema marfil (marmur) albo właśnie czarny narazie to chodzi mi po głowie ale do tego etapu daleko więc może się jeszcze zmienić ;)

Ja mam mało czasu więc myślę,że moja kuchnia będzie w delikatnym kremie albo bieli połysku,wyspa będzie z forniru,a blat czarny.Oczywiście też może jeszcze mi się zmienic koncepcja:yes:

Miłego dzionka :)