Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do 3 razy sztuka.... komentarze

Recommended Posts

Cześć Karolina,

dzięki za świąteczne życzenia :)

Co do chorób, łaczę się w bólu, u nas też kiepsko, synek rozłożył się w sobotę i generalnie od wtedy walczymy z gorączką ponad 39 stopni..Nie muszę pisać że nic nie wyszło z naszych świątecznych planów :( Od dzisiaj już ma antybiotyk i mam nadzieję że za kilka dni będzie lepiej, bo słabo wspominam te święta

Dużo zdrówka dla Julki i całej rodziny życzę:hug:

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Madziulka hej :)

No po szczepieniach różnie bywa.... u nas na szczęście Julka jakoś nigdy nie odczuła złych skutków szczepienia.... ja jej kupowałam szczepionki kilka w jednej, tak by było jedno wbicie igiełki, ale i tak to przeżywałam, napewno bardziej niż ona sama ;)

Ile ma teraz Kubuś ??? na co ta szczepionka ???

Mam nadzije,ze kolejne wieści bedą już bardziej optymistyczne ;)

lucka no to wsółczuję baaardzo :( :hug:

Biedny maluch, przy takiej gorączce pewnie samopoczucie masakra.... kurcze wredne choróbska... mam nadzije,ze antybiotyk szybko pomoze i będzie już lepiej, daj znać koniecznie :hug:

My sie w tym roku wybieraliśmy na Sylwestra imprezowego ;) a Julka po raz pierwszy miała nocować u moich teściów ( do tej pory bywała na noc tylko u moich rodziców) no i zobaczymy czy cos z tego wyjdzie.... :rolleyes: bo my napewno do tej pory dojdziemy do siebie ale nie wiem jak Julcia.

Wprawdzie jest jeszcze kilka dni no ale..... czas pokaże;)

Pozdrawaim i zdrówka :hug:

Cześć Martusia :hug:

Zdałam relacje w galerii ;)

No ja dostałam antybiotyk bo jakiś początek zapalenia oskrzeli, generalnie panuje wirus, julka dostałą torbe syropków i maści i będziemy walczyć ;)

Oby szybko jej pomogły bo męczy sie moje maleństwo! :(

Buziaki :hug:

Buziaki dla Ciebie i Kubusia :hug:

Cześć Karolcia

Kolejny dzień prawie za Wami, a jutro będzie dużo lepiej- zobaczysz;)

Na pocieszenie powiem Ci, że dziś się dowiedziałam od mamy że córunia mojego kuzyna (22 mies- trzy dni młodsza od mojego Kubusia) wylądowała dziś w szpitalu. Jakiś wirus ją zaatakował, wymioty, wysoka gorączka:sick::sick::sick: Ciągle mam ją przed oczami z podłączoną kroplówką :sick::sick::sick:

Pytałaś o te szczepionki, to powiem Ci że była to druga na żółtaczkę i jakieś pnełmokoki (jeśli dobrze napisałam). Przez to że Kubuś urodził się w UK pewnych szczepionek nie dostał więc po powrocie "nadrabiamy". Powiem Ci (wyjdę na wrędną matkę:)) że tym zajmuje się moja mama pielęgniarka, ona mi kontroluje co i kiedy:P:P:P Teraz przepisałam go tutaj do Be...więc dostałam wezwanie bo "zamykają" rok szczepień a jemu tego brakowało. To były już ostatnie, następna jak będzie miał 5 lat! Ogólnie tez bardzo dobrze znosi, tylko tym razem zauważyłam że wyszła mu taka opuchlizna na jednej rączce (w dwie rączki mimo że za 260 zł!) Jutro muszę poobserwować, bo ma tak pierwszy raz. Mama ma tez dzwonić do koleżanki która daje takie szczepienia dzieciom;) Rozpisałam się....:rolleyes:

P>s Na obrazach się nie znam, więc nie będę się głupio mądrzyć, ale jak dla takiego laika jak ja, są piękne, szczególnie ten drugi! (czy to są dwie kobiety:P) Ciekawy bardzooo ciekawy. My mamy w domu bardzo dużo albumów fotograficznych z aktami kobiet, bo mój M się tym interesuje :p Tzn fotografią:p i często oglądam tą wysmakowaną nagość. Sama nawet mam takie jedno fajne zdjęcie zrobione przez niego (nic zboczonego hehe) pt "Pustynia" :rolleyes:

Dobranoc

Edytowane przez Magdzinska

hej ! prosze powiedz jakie polecasz sprzety do zabudowy, głównie o lodówke mi chodzi! i jeszcze jedno pytanko czy miałaś w swoich domach duze okno przesuwne? jak takie coś sie sprawdza? ja mam narazie otwór na okno tarasowe 4m chce je podzielic na 2 tafle w systemie hst, ale nie wiem czy nie przesadziłam z wielkoscia:(pozdrawiam:bye:

Hej doranna bez względu na czas, szpital w domu to zawsze maskra :sick:

Julce nic nie przechodzi, z nosa leje sie nawet bardziej.... kaszel mokry, paskudny, ale ma problem z odksztuszaniem :(

Syropki, leki leją sie na potęgę, oby nastąpił szybko jakis przełom :rolleyes:

Pozdrawiam :hug:

Madziulka dziecko w szpitalu to dla mnie totalna abstrakcja i jakiś koszmar :sick: :(

WIem,że bywa gorzej z maluchami :(

Ale Julce też nic nie pomaga, a nawet wydaje mi się ,zę jest gorzej :(

No nic bierzemy leki i czekamy.....

Kwestię szczepień już rozumiem :yes:

Dobrze,ze macie szczepienia juz za sobą ;) bo to zawsze stresik, był szczególnie dla mnie ;)

Ciesze sie,ze obrazy się podobają :hug:

Ja zdecydowanie do znawców nie należę :no: ale obrazy lubię, jakiś czas temu odkryłam jaka przyjemność dają mi spacery po galeriach... a w w yborach kieruje się jedynie intuicją ;) :D

Buzieki wielkie :hug:

anso witam serdecznie :)

Ja ostatnio miałam chłodziarkę do zabudowy bez zamrażalnika ( żamrażarkę 3 szuflaową miałam oddzielnie ). Chłodziarka Liepherr i bylam baaaardzo zadowolona, taką sama wezmę do nowego domu, znajdę później jaki to był konkretny model i dam znac :yes:

Co do wielkości okna o które pytasz.... ogromne będzie, piękne! Ale nie jestem pewna czy wygodne w użytkowaniu, Pojedyńcze skrzydło o szerokosci 2 metrów to sporo :rolleyes: Pozostaje kwestia gwarancji producenta....

Najlepiej skontaktuj się z firmą sprzedajacą okna i zapytaj o możliwość montażu oraz gwarancje producena i cenę ;)

U mnie w budowanym domu otwór cały gdzie bedzie wyjście na taras ma 2,8m szer a i tak wydaje mi się spory ;)

Może pomyśleć musiałabyś o tym by zrobić część nieruchomą na no: 2,5m szer, a część otwieranan na 1,5m ale nie wiem czy odpowiadało by Ci to estetycznie....

Pozdrawiam serdecznie!

Ślęzankaaa, MarJelka ja luuubię niespodzianki :D

Ciesze sie,ze Wam sie podobają obrazy :hug:

Ja potrzebuję jeszcze jednego tylko mniejszego, bo te oba są bardzo duże ;)

Buziaki :***

dzeki Karola za odpowiedz! mam juz w ycene okna tego ogromnego no i wyszłó15 tys :o sporo ale producent twierdzi ze nie ma problemu i ze robia nawet wieksze max 6m. oczywiscie gwarancja jest na 7 lat wiec chyba sie skusze!! a co do lodowki to tez sie nad ta firma zastanawiałam ale sa troche drogie, a model tanszy jest taki podstawowy i nie wiem czy za te pieniazki nie kupic innej juz z jakimiś bajerami typu no frost itp. tylko wybrac spośród tej masy firm masakra:bash:pozdrawiam:bye:

Madziulka dzięki :hug:

Niestety skończyło się na antybiotyku :sick:

Ale innego wyjścia nie było, bo pogarszał się jej tylko :( Mama nadzije,ze teraz będzie w końcu z górki ;)

anso ja miałam poprzednio lodówkę siemensa chyba ( w domu nr.1) zapłaciłam ok 4 tyś a to było 3 lata temu i niestety okazała sie totalnym bublem :sick: wiem ,ze 3 miesiące po zakończeniu gwarancji siadła na dobre :sick: a po roku uzytkowania zaczeły wychodzić mikrordzawe plamki :o

Z Liepherra byłam zadowolna , moja sama chłodziarka kosztowała coś ok 3.500 chyba..... ale byłam bardzo zadowolona :yes: ja kupowałam w jakieś promocji w sklepie internetowym ;)

Z oknami skoro masz gwarancje producenta itd. to nie ma się nad czym zastanawiać ;) :yes:

Będą pięne duże przeszklenia :D

Ja poprosze o fotki :)

No a cena za przesówke :sick: no ale tego typu okna są najdroższe ....

Pozdrawiam!

Cześć!

Chciałam się zapytać czy zrezygnowalaś z tego niewielkiego okna w salonie na przeciwko drzwi tarasowych? Bo tak się składa, że to rozwiązanie które sobie pierwotnie wymyśliłaś z tą ścianą tv jest wykorzystane w Stylowym 2. Jest większy fix, tv na ścianie i to małe okno. Wydaje mi się, że nie jest "bunkrowo":rolleyes:. Możesz sobie zobaczyć w wizualizacjach jak to wygląda.:)

Pozdrawiam i życzę zdrowia dla Julki:bye:

Hej Sylwuś :)

Dzięki, nie widziałm tego projektu :o

U mnie zrezygnowałam z okna które było by w miejscu tego Tv oraz z tego bocznego małego, po prawej stronie od TV.

Teraz chche przywrócić okno to większe czyli to gdzie jest zrobiona ściana tv.

Wiesz sam projekt jest niemal identyczny! Ale salon u mnie jest ciut mniejszy...

Okno fix po lewej stronie kominka u mnie mogło mieć max 140cm( powiększyłam je z rozmiaru 90cm czyli dołożyłam 50cm przesuwajac tym samym o 40cm komin) , potem kominek, który zajmuje sporo miejsca i ciut ponad 2 metry na miejsce na tv.

Na tym projekcie który pokazałaś przeszkleie po lewej stronie kominka jest dużo większe i to ratuje sytuację :yes: Proporcje są ciut inne na ścianie i wygląda to dobrze, tak tez to wyglądało w moich planach ;)

jednak po wybudowaniu mimo bardzo dużych przeszkleń w jadalni, dużego wyjścia na taras niestety te przeszklenia kierują się głównie na bok działki a nie na tył.... kiedy jesteś w salonie, czy holu w rzczywistości nie widzisz prawie wcale ogrodu :no: :(

Szerokosć elewacji Domu z klasą to ok 16m, natomiast patrząc od lewej strony ostatnie okno na parterze (własnie ten fix 140cm ) jest odsunięte od brzegu domu ok 3.8 metra, oczywiście początek fixu do tego dochodzi widok przez okna ale i tak to sprawia,ze bedąc w domu w salonie, holu itd, mam widok tylko na 1/4 szerokosci działki z tyłu.... a ja bardzo chce mieć widok na ogród :yes:

Kupilismy wiekszą dziąłę a okazuje się z,e zrobienie placu zabaw jest problemem, bo ja cchce to miejsce zabaw widziec z domu a wtedy potrząc w kierunku ogrodu mam do zagospodarowania tylko pasek działki po lewej stronie :sick: ....

Mimo,ze na wizkach w domu Stylowym podoba mi się to rozwiazanie bardzo ( tak tez wyglądały w mojej głowie plany ;) ) to w rzeczywistosci w zderzeniu z proporcjami Domu z klasą okazało się to złym posunieciem :(

Takie rozwiazanie jakie zrobiłam sprawdziło by sie idealnie na działce szerokie a płytkiej, tam gdzie ogród usytuowany byłby z boku budynku :yes:

Na szczęście u mnie da się jeszcze wszytko odkręcić a nad oknem które jednak u siebie zrobię, w lekko opuszczonym suficie będzie wnęka, gdzie będzi ukryty wyjeżdzany ekran, a na przeciwległej ścianie bedzie rzutnik,, przez te moje kombinbacje, wczytałam sie w ten temat, wiem o tych ustrojstwach troche wiecej i myselże to rozwiazanie sprawdzi sie dobrze, zarówno do codziennego oglądania tv jak i do fajnych wieczornych seansów filmowych ;)

Kwestia odpowiedniego sprzetu....:rolleyes: ale tą dziłkę zostawię Arturowi :p

Okno po prawej stronie kominka ma powstać ;)

http://img5.imageshack.us/img5/3348/salonwiz2.jpg

Dzięki raz jeszcze za podesłanie info o projekcie :hug: i że czuwasz :yes:, bo ja się naprawde czasami potrafię zaplątać ;) :yes: :hug:

Pozdrawiam serdecznie!!!

Edytowane przez Karolina i Artur :P

To okno rzeczywiście dużo daje, pozwoliłam sobie wtrącić się trochę w sprawę tych okien bo tv nad kominkiem też uważam za niezbyt fajnie rozwiazanie. Pomysł z ekranem super:yes:. Zresztą Twoja pomysłowość nie zna granic. Jak widzisz masz takie same pomysły jak "prfesjonalni" projektanci. A często chyba dużo lepsze;)

pa:bye: