Magdzinska 01.01.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Hej Karolcia!! Super fotka na FB, mąż nadal tak przystojny jak był, przypomina mi mojego byłego szefa z UK, też był takie ciacho:P:P Kurcze, szkoda Julci, ale już napewno bliżej końca. U dzieci często następuje gwałtowna poprawa więc u Was też tak będzie;) Ja znowu miałam gości w sylwestra, ale było grzecznie bez szaleństw. Ciekawe rozmowy przy dobrym alkoholu, muzyce, pysznym jedzonku, w naszym salonie z którego najchętniej bym nie wychodziła:P:P Maluszek spał u teściów więc było dużo łatwiej;) Pozdrawiam i po raz kolejny życze zdrowia dla córci:wiggle::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 01.01.2013 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Hej Madziulka No ja Cię kochana właśnie przywoływałam do porządku u MarJelki Madzia ja Cie prosze Ty załóż swój watek, no, bo ja tęskię !!!!! A nie ma Cie jak konkretnie złapać, a ty taki wolny ptaszek z doskoku, wiec ja protestuję!!! Moze być dzinnik, moze lepiej galeria, no cokolwiek, ale chce wiecej twoich fotek i włsnie wiadomośc co u Magdzińskiej naszej słychać! Ot co Oczywiście do mnie na wklejanie fotek zapraszam zawsze ..................... Co do Julci, to wiem,że następuje przełom i nagła poprawa i na taki właśnie cudzik liczę Fajnego mieliści sylwesra W pięnym domu, z przyjaciółmi, fajnymi trunkami i jedzonkiem czyli miodzio Buziaki ogromne Madzia P.S Za komplementa mężowskie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 01.01.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 hej lucka No nie dostała ... Wiesz ona po raz pierwszy w życiu wogóle kaszle, wiec ja nie mam w tym temacie żadnego doświadczenia Do tej pory poza chorobą w listopadzie 2011r. kiedy to odstała antybiotyki dwa ( podczas jednego choróbska) nigdy nie brała lekó i nie chorowała, oczywiście katarki nas gnebią co jakiś czas, widamo nic groźnego ale meczące dal maluszkó i otoczenia No a teraz te zmiany w oskrzelach.... powiedz te leki wziewne, to takie bez recepty??? Standardowe,że mozesz coś polecić, czy to tylko za pomocą lekarza ??? No wtrącaj sie kochana ile sie da !!! Leki na receptę, w dodatku są to zwykle sterydy wziewne (pulmicort, flixotide) i leki rozkurczowe (np berodual, ventolin), ale nawet mała dawka działa już dobrze bo trafia docelowo tam gdzie trzeba czyli do oskrzeli Mój synek bierze je z przerwami od 3 lat prawie już i naprawdę działają, a mały rośnie, pięknie się rozwija i nic mu nie jest (bałam się że sterydy mogą mu zaszkodzić, z tym że on przyjmuje je często a nie tylko doraźnie jak jest chory). Dzięki temu żyjemy normalnie, tylko stałam się prawie ekspertem od wczesnego rozpoznawania zapalenia oskrzeli Może Julcia się wywinie, jeśli tak jak piszesz tak mało choruje, moje niestety są obydwa zdechlaki stąd mam doświadczenie W każdym razie wysyłam pozytywne fluidy i życzę małej dużo zdrowia P.S. Zrobiłam rewolucję w moim dzienniku i mam teraz osobno dziennik i osobno komentarze, tylko chyba komentarze (stary dziennik) muszę jeszcze gdzieś przenieść, ale poczekam aż się wszyscy przyzwyczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 01.01.2013 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Dzięki za info Lucka W czwartek, a najpóźniej w piatek będę w kontakcie z lekarzem, to podpytam i jak jej nie przejdzie to postaram sie własnie w tym kierunku podziałać Dzięi kochana raz jeszcze P.S Rozdzielenie to super pomysł Jest 100 razy czytelniej, no i jak ktoś nie ejst z tobą od poczatku a chciałby sie czegoś dowiedzieć, odszukać fotki itd. to przebrniecie przez kilkusetstronicowy wątek graniczy z cudem Wiec ciesze się juz z nowej formy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 01.01.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Panuje wstrętny wirus i każdego to chorubsko dopadnie,dobrze że w tym roku nie zaplanowaliśmy sobie Sylwestra,bo kaszel okropny z nosa leci no masakra styczeń ma być ciepły na plusie to podgonicie trochę z budową,życzę Wam samych zdrowych i szczęśliwych dni w tym nowym 2013 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isa99 01.01.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 uff, nie wiem czy tu powyżej coś jest, ponieważ pierwszy raz wklejam coś na fm ale powinien być rzut mojego domku a tu powinien być tył mojego przyszłego domku - jeśli się udało jak nie to się poddaję... dużo czasu mi to zajęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isa99 01.01.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 (edytowane) noooooo, udać się udało, tylko troszkę to małe ale jak się na to kliknie to powiedzmy że coś widać nr 6 to jest kuchnia, pomiędzy 6 a 7 nie będzie ściany - tam będzie jadalnia. Wysoka zabudowa ma być prostopadle do okna czyli tak jak u Ciebie Karolinko w domku nr 2 chociaż jak się tak zaczęłam przyglądać wielkościom to tych słupków wyjdzie tylko 3 - trochę mało - no ale taki mały domek I też bym chciała tak jak u Ciebie zrobić taką obudowę z płyt g-k i sam blat pod oknem na drugim zdjęciu widać to okno z kuchni od zewnątrz - pod balkonem - ono musi być na środku no i zadanie jest takie: ile zmniejszyć moje cudne pierwotnie okno (właściwie to jest jedna z niewielu rzeczy która mi się w tym projekcie podobała ) żeby jakoś to wyglądało Edit: ta ścianka na której ma być wysoka zabudowa będzie miała jakieś 265 cm Edytowane 1 Stycznia 2013 przez isa99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 01.01.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Biedna Julcia! Oby szybko jej przeszlo. Takie maluchy to strasznie sie męczą przy takim wrednym choróbsku. Maja nawet problem z wydmuchaniem noska (moj przynajmniej ma). A i leżeć w łóżku przecież tez nie będą, bo to "żywe srebra". Tak wiec jeszcze raz życzę Wam duuuuuzo zdrówka w nowym roku. Również nie planuje TV w salonie i z tego samego powodu co Ty. Tez nie mam go gdzie postawić ani powiesic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 02.01.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Karola nadrobiłam Doczytałam o chorobie Niecierpliwcze już jest 2 i zaraz ruszycie z kopyta i dom powstanie raz dwa!!!!! Buziaki oby wszystko szło zgodnie z planem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doranna 02.01.2013 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Karolka to udanych zakupów życzę. Ja też jak sprzedałam mieszkanie, to wynajełam drugie, w którym miałam do dyspozycji cały strych dla siebie. Więc było gdzie przechowywać graty., spakowane kartony. Ale ty u siebie masz wieksze pole do popisu:rolleyes:. Więc działaj. Zdrówka dla małej:hug:, niech się choróbsko od niej odczepi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.01.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Och! Karolcia! Dopiero znalazłam Twój nowy wątek!!! Nie ogarnęłam jeszcze całości, bo od września tempo masz iście imponujące (jak zwykle;)) i przeczytać ze zrozumieniem tyle stron nie jest łatwo;). Ogromnie gratuluję sukcesów w kolejnych posunięciach (sprzedaż, wynajem i rozpoczęcie budowy:lol:). Mam nadzieję, że Julci języczek wygoił się bez śladu:yes:, a w Nowym Roku będzie Wam dopisywać zdrowie i przeprowadzicie się do Nowego Domku:yes: . NAJLEPSZEGO KOCHANI!!! Wierzę, że 13 przyniesie Wszystkim szczęście, zdrowie i spełnione marzenia:lol:!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola.U 02.01.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Pięknie razem wyglądacie Nie mam czasu na pisanie ,ale czytam na bieżąco ,trzymam kciuki za pogodę &&&&&&&&&&,a dla Julci życzę duzo zdrówka :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 02.01.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Karolciu wszystkiego dobrego w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 02.01.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Karola jak tam zakupki:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 02.01.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 No właśnie co to za zakupy? Budowlane, ciuchowe czy spożywcze po prostu Karolka, a ja nawet pomyślałam sobie że w sumie mogliście nas nawiedzić, choć na chwilę w sylwka....byliście rzut beretem....ale my w piżamach wszyscy do kolacji zasiedliśmy, Maja z glutem po pas i se pomyślałam jednak, że kwas gości zapraszać Muśmy się wreszcie styknąć , a! i Lady odwiedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 02.01.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 (edytowane) No właśnie co to za zakupy? Budowlane, ciuchowe czy spożywcze po prostu chyba AGD, ale znając Karole to to wszystkiego można się spodziewać Edytowane 2 Stycznia 2013 przez mariomili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 02.01.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Fajna ta drobnica chociaz zmywarka tez niczego sobie Karolinko wszystkiego dobrego w Nowym Roku i jestem pewna ze ta 13 bedzie dla Was szczesliwym numerkiem Powiedz prosze czy w kuchni planujesz tak jak w domku nr 2 wneke na swietlowki nad blatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 02.01.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Telefon czad, też myślałam o nim, ale to dopiero na wiosne, planuję wymianę ( też biały ) Karolka a co to za noże? Już od lat chcę kupić dobre noże i tak mi się jakoś schodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 02.01.2013 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 (edytowane) doranna hej W kwestii zakupów coś tam podziałałam, chociaż myślałąm,ze wrócę też z piekarnikiem i może lodówką.... no ale mam czas Ja narazie powoli ale regularnie zapełniam wolna przestrzeń niezamieszkałych pokoi Stoja tam juz krzesła do jadalni, kilka lamp, lustro od Madzi zzz, obrazy,konsolka i wieeeele innych drobiazgów Teraz dojdzie sprzęt, a lawina i tak ruszy dopiero wiosną i na przełomie lata tymbardziej ciesze się,ze jest to gdzie trzymać Zdrówka zdecydowanie nam potrzeba dzięuję baaardzo Podzrawiam!!!! Cześć rasiu ale fajnie ,ze jesteś Kochana u mnie na razie nudy .... ale mam nadzije,ze od wiosny sie zacznie dziać Julci języczek zagoił się pięknie w pewnym momencie, poprostu z dnia na dzień Ale jest malutki ślad Będzie mogła mówić jako nastolatka,że bunt z kolczykowaniem języka przerobiłą już w dzieciństwie no i będzie dowód Dzięuję za życzenia Zaglądaj i podpowiadaj, wiesz,ze to bezcenne Zapraszam serdecznie!!!! Olcia dzięi kochana Teraz ciesz sie domkiem, rodziną i wszytkim innym, na pisanie przyjdzie jeszcze czas Dzięuję Ci bardzo Daila dzięuję i oczywiście WZAJEMNIE!!! mariomili z zakupów powróciłam, szczegóły w galerii Pozdrawiam Martunia jednym słowem było pidzama party Grunt,ze byliscie razem No u nas Julka na szczeście dzielnie przespała północ i mnóstwo towarzyszących temu wystrzałw, zresztą sama wiesz Ale przed północa ok 22.00 któryś z bliskich sąsiadó zaczał strzelać, przebudizła sie , wchodze do niej po ciemku, a ona pyta "cio to " - odpowiadam fajerwerki Julcia "erki wynocha! spać chce" położyła się na drugim boczku , ja ja pogłaskałam minutę i padła znowu Julcia mocno przeżywa swoją chorobę, tłumaczyłam jej ,ze musi pić syropki,żeby być zdrową , nie mieć katarku, nie kaszleć itd. Wiec mój mały mondrala co kichnie lub kaszlnie przybiega do mnie i mówi : " mamo dzidzia chora, bedna (czyli biedna) cieba leki dać" czesto ponaglajac mnie "śybko!" wiec ku mojemu zaskoczeniu łyka pięnie wszytkie lekarstwa, nie lubi tylko kropli do noska, czasami staras ie je schowac po czym chodzi po salnie i z miną aniołka mówi.... o nie ma kropelek... nie ma .... poszły... Jedyny plus tej choroby,ze przez ten katar i problem czasami z oddychanie w nocy odstawiął sobie sama smoczek Nigdy go nie nadużywała, zawsze tylko do spania, albo jak gdzies dalej z nia jechałam samochodem kiedy była jeszcze malutka tak do roku czasu, no ale do spania smonio musiał być zawsze od dwóch dni go nie ma i nawet o niego nie pyta Myśłe,ze moje maleństw w przysżłym tyg zapomni co to choroba Ja jestem już zdrowa, wiec niedługo będziemy mogły nawiedzić nasza sexy lady i jej miniaturkę Buziaki Edytowane 2 Stycznia 2013 przez Karolina i Artur :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 02.01.2013 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 kakusku Dzięi Układ kuchni będzie prawie identyczny, ale nie wiem czy ładnie się mi wkomponuje ta wnęka na swietlówkę, bo prawdopodbie tym razme, po to by zyskac blatu, zdecyduję się na niezabudowywanie tego roku (tworzącego później taki filar) tylko zrobie półki jak u Marty, jeszcze wprawdzie nie zdecydowałam ostatecznie ale narazie do tej opcji mi najbliżej, no i wtedy nie jestem pewna czy taka wnęka by dobrze wyglądała.... Martuś noże to BERGNER nie są jakies mega drogie, ale wydają sie dość fajne dość ciezlkie i wygodnie wyrofilowane, moi znajomi mieli noże tej firmy i polecali, wiec zobaczymy telefonik polecam, fajny jest Buziaki :**** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts