Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do 3 razy sztuka.... komentarze

Recommended Posts

Hej żubroweczko :hug:

Myślałam dzisiaj włąśnie o Tobie :rolleyes:

Jak się mieszka kochana ??? Napewno fajnie, ja tylko żałuję,ze daleko odemnie :p

No to współczuje szpitalnych przejść z Malutką :hug:

Mała najadła sie strachu a wy stresu.... brrr.... najlepiej ajk najdalej od chorób i szpitali ... no ale najważniejsze,ze już jest lepiej :yes:

Zobaczymy co nam dzisiaj powie lekarz :confused:

Łóżko mi ise juz produkuje :D

Ciesze sie,ze sam zamysł sypialni Ci sie podoba :)

Buziaki wielkie :*** :hug:

Mieszka się całkiem dobrze, ale wszystkie braki mnie strasznie denerwują:mad: Wiem, że muszę być cierpliwa, ale ja w gorącej wodzie kąpana;)

Jak wizyta u lekarza? Jak Julcia?? Mam nadzieję, że lepiej.:hug:

Nasza już nawet swój apetycik odzyskała. A dzisiaj zrobiła nam niespodziankę i zaczęła RACZKOWAĆ:wiggle::wiggle::wiggle: Muszę jej kupić tylko nakolanniki antypoślizgowe, bo u nas panele wszędzie i się bidulka ślizga:lol2:

A co do łóżka to napisz mi na priv, gdzie zamawiasz i jaka cena ( jeśli to nie problem oczywiście), bo muszę się w końcu wziąć za sypialnię;)

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć Karolcia! Przepraszam,ale znów zaśmiecę Twój wątek,ale mam dylemat dotyczący elewacji mojego domu i liczę na Twoją pomoc- zresztą innych dziewczyn teeeż! Z pewnością w grę wchodzi główny biały i tak czy zrobić:

- szare opaski wokół okien;

- szarość we wnękach, czyli przy drzwiach wejściowych, tam gdzie jest podcień i ewentualnie z tyłu w tej wnęce

- szare bonie tam j.w - boni się trochę obawiam,ponieważ dom jest dosyć szeroki-16,5m i mam obawy,że podłużne bonie jeszcze go poszerzą:/

Mąż chce tylko biały,ja bym coś zaszalała z szarym,a może rzeczywiście biały na całości...

Ja to jak Karolina,nie cierpię nie wiedzieć;) I dlatego liczę na Wasze rady!

Zdjęcie z przodu trochę nie wyraźne:/ Okna,drzwi i brama-złoty dąb.

Pokombinowałam trochę w paincie i tak mi wyszło:

Tj.projekt: http://projekty.muratordom.pl/projekt_zielona-rownina,456,0,0.htm?q=M32&search=&t=0

przód1.jpg

doom.jpg

doom OPASKI.jpg

13.jpg

Daria 001.jpg

Edytowane przez IZA30
dopisek

p-naroznik-orfeusz-maxi-duzy.jpg Dziewczyny co sądzicie o tym narożniku w innej kolorystyce oczywiście (będzie w szarościach i bez tych kwiatków), ale tak ogólnie. Mam mieszane uczucia co do zagłówka. Karolinka, Madzia ZZZ i inni wypowiedzcie się proszę :lol:. Karolka przepraszam, że zaśmiecam :oops: Edytowane przez Janiela

KAROLINKO-duzo zdrowia dla Julci!!Moj Olinek tez cierpi bo mu czworka wylazi:rolleyes:

Lampa czarna-BOSKA!!!!!

Acha- tak tylko --przestrzegam przed wszystkim co tapicerowane i czarne...Mam mega duzo rogowke CZARNA- w przyszlym roku idzie do przetapicerowania..WSZYSTKO SIE DO NIEJ LAPIE I WSZYSTKO NA NIEJ WIDAC!!!!Mysle ze mam najbardziej wyodkurzana NA POLUDNIU POLSKI:lol2:-rogowke;)Biegam co chwile z odkurzaczem i ja odkurzam....I nic nie pomaga-spraye antystayczne,rolki itp...TO TAK TYLKO BO WIDZIALAM CZARNY FOTEL U CIEBIE DO GABINETU....;)

[ATTACH=CONFIG]161050[/ATTACH] Dziewczyny co sądzicie o tym narożniku w innej kolorystyce oczywiście (będzie w szarościach i bez tych kwiatków), ale tak ogólnie. Mam mieszane uczucia co do zagłówka. Karolinka, Madzia ZZZ i inni wypowiedzcie się proszę :lol:. Karolka przepraszam, że zaśmiecam :oops:

Mnie sie podoba;)

Zrobie Julci picie, idę ją uśpić i wram do Was odpisywać tutaj i na privki ;)

Niedługo będę ;) :hug:

KAROLINA,kiedyś polecałaś jakieś kropelki dla dziecka na katar?Wszystko mi się wydaje,że to były OLBAS Oil,ale mnie utwierdź jeszcze. Moja pięciolatka,pierwszy dzień ferii przywitała katarem :/ Wczorajsze harce na sankach,chyba wychodzą :( Możesz mi napisać jak je stosowałaś u Julci?

Madzia dzięki wielkie :hug:

:bye:

Aguś hej tak jak pisłam w Galerii ... wczoraj była jeszcze masakra, innych objawów wprawdzie nie było, moze lekki katar , ale gorączka cały czas bez zbijania 38.7 więc co kilka godzin interwencja czopkowo -syropkowa...

Na szczęście dzisiaj w nocy juz lepiej teraz w ciągu dnia ma max 37.3C czyli bardziej stan podgorączkowy... ;)

Oby było co raz lepiej ;)

Lampa była tania a ja się na nia czaiłam już kilka tygodni, przechodząc obok H&Y no to w końcu kupiłam... Długo nie miałam na nia zamysłu... ale pomyślałam,ze w gabinecie bedzie ten czarny fotel i innych czarnych rzeczy narazie nie przewiduję a chciałam coś do niego dobrać do postawienia na niskim regaliku.... no i padło na tą lampę :rolleyes: Nie wiem czy tam wyląduje, bo zamysł gabinetu nie jest jeszcze skończony....

Myśle o połączeniu czernego fotela i takiej lampy z prostymi i nowoczesnymi meblami.... moze pojawi się jeszcze jakiś ghost :rolleyes:

Kolorystyka oczywiście biel, troszeczke czerni i szarość.... lub beż :rolleyes:

Żubróweczko :)

Najważniejsze,ze mieszka sie fajnie :)

Ja też z tych niecierpliwych i w gorącej wodzie kompanych ale mi to bardziej odpowiada niz powooooolne analizowanie wszytkiego, robienie otoczki do każdego drobiazgu, mówienie duzo a robienie mało ;)

Wiec rozumiem Cie doskonale i mam nadzieję,ze jak najszybciej dopieścisz domek, wiadomo kasa często wstrzymuje i jest to najgorszy hamulec, ale czasmi można znaleść dużo fajnych rzeczy w cenach nizszych niż sie pierwotnie zakładało i wtedy wszytko moze nabrać tempa :yes:

Gratuluję raczkowania :D

Julka bez skarpetek anypoślizgowych też się nie rusza ;) :lol2:

Buziaki wielkie i czekam na jakieś fotki!!!! plissssss :D

Hej IZA :hug:

Kurcze chciałabym pomóc ale sama jak patrzeę na Te Twoje propozycje to nie moge sie zdecydować :p

Na pocieszenie powiem,ze każda opcja jest ok wiec wtopy nie bedzie :no: :p

Chby najmniej leży mi opcja z pomalowanymi wnękami sarymi westawkami pomiędzy oknami....

Wprawdzie sama bedę miałą szare bonie na pietrze :yes: ale chyba w przypadku domu parterowego gdzie ta sciana elewacji nie jest wysoka, dzilenie jej jeszcze na pól to nie wygląda najlpiej :no: przynajmniej takie sa moje pierwsze odczucia.

Wiec albo cały biały będzie pięnie!!! Przed drzwiami możesz postawić dwie duze szare donice :rolleyes:

Albo opcja z szarymi pilastrami :rolleyes:

Moze dziewczyny coś wymyłsą i jeszcze Ci podpowiedzą !?!? :)

Janiela generalnie naroznik fajny :yes:

Ja też jak szukałam narozników i natykałam sie na takie zagłówki to miałam mieszane uczucia i sama nie wiem czemu :o

Moze poprostu proste zupełnie formy są pewniejsze, co nie oznacza z,e ciekawsze czy ładniejsze ;)

Narożnik mi się podoba, tylko zastanawiam sie czy a część bez oparcia bedzie praktyczna i wygodna ???

Chyba nie pomogłam :sick:

Częśc Gumisiu :hug:

Ciesze sie ze lampa Ci się podoba :yes: :hug:

Niedroga i ostatnia u nas w H&Y ;) Troche się na nią czaiłąm, no i w końcu kupiłam, zobaczymy co zniej wyjdzie :p

No ja czarny i tapicerowany mam ten fotel do gabinetu,a le on tam nie bedzie mocno eksploatowany wiec mam nadzijez,e nie będę kląć :p

Dobrze,ze wiecej tapcerowanych czarnych mebli nie planuję :D :lol2:

Bzuaki ogromne dla włascicielki najczęściej odkurzanej sofy :lol2: :hug:

Hej Venusko :)

No wiesz lubię czasmi rzucić ciut trudniejszym pytankiem :p

Pasowałabym nam taka mała Venuska :D

Mówisz 2014 :rolleyes: no dobrze, jak wcześniej sie nie da to jakos wytrzymamy :D

:hug:

Hej IZA :hug:

Kurcze chciałabym pomóc ale sama jak patrzeę na Te Twoje propozycje to nie moge sie zdecydować :p

Na pocieszenie powiem,ze każda opcja jest ok wiec wtopy nie bedzie :no: :p

Chby najmniej leży mi opcja z pomalowanymi wnękami sarymi westawkami pomiędzy oknami....

Wprawdzie sama bedę miałą szare bonie na pietrze :yes: ale chyba w przypadku domu parterowego gdzie ta sciana elewacji nie jest wysoka, dzilenie jej jeszcze na pól to nie wygląda najlpiej :no: przynajmniej takie sa moje pierwsze odczucia.

Wiec albo cały biały będzie pięnie!!! Przed drzwiami możesz postawić dwie duze szare donice :rolleyes:

Albo opcja z szarymi pilastrami :rolleyes:

Moze dziewczyny coś wymyłsą i jeszcze Ci podpowiedzą !?!? :)

Janiela generalnie naroznik fajny :yes:

Ja też jak szukałam narozników i natykałam sie na takie zagłówki to miałam mieszane uczucia i sama nie wiem czemu :o

Moze poprostu proste zupełnie formy są pewniejsze, co nie oznacza z,e ciekawsze czy ładniejsze ;)

Narożnik mi się podoba, tylko zastanawiam sie czy a część bez oparcia bedzie praktyczna i wygodna ???

Chyba nie pomogłam :sick:

Ta elewacja niby taka prosta ma być,a sen z powiek mi spędza ;) Do mnie chyba najbardziej przemawia opcja z pilastrami :rolleyes: Ale oczywiście do końca nie jestem przekonana... i dlatego mam nadzieję,że jeszcze coś mi podpowiecie :yes:

Iza znalazłam zdjecie domu Majkiego, on ma biało-szara elewacje. Ja osobiście zrobiłabym cały biały a cokół szary i bedzie pieknie;) Jeżeli już tak sie uparłaś tych szarości to ja zdecydowałabym sie na szarość we wnece przy drzwiach wejsciawych i bramie garażowej:rolleyes:

http://img29.imageshack.us/img29/4884/000901y.jpg

Iza znalazłam zdjecie domu Majkiego, on ma biało-szara elewacje. Ja osobiście zrobiłabym cały biały a cokół szary i bedzie pieknie;) Jeżeli już tak sie uparłaś tych szarości to ja zdecydowałabym sie na szarość we wnece przy drzwiach wejsciawych i bramie garażowej:rolleyes:

http://img29.imageshack.us/img29/4884/000901y.jpg

Nie, nie uparłam się na ten szary;) Tylko trochę się boję,żeby nie było za smutno z samą bielą -ale może macie rację-może wystarczy:)

Witaj Karolciu

Zdrówka dla Julci życzę,ale wymęczą kruszynkę te wstrętne choróbska,ale jak piszesz,gorączka spadła a to już znak do poprawy.Karolinko mam pytanie,czy okno w kuchni to będziesz miała równo z blatem? a jeśli tak to czy zlewozmywak będzie vis a vis okna?Bo w poprzednim domu było równo z blatem i blisko zlew,czy się nie chlapało okno?Sama już nie wiem jak lepiej zrobić,różne są opinie jestem ciekawa Twojej,podoba mi się takie okno ale w tym tylko miejscu mogę mieć zlew,czy to będzie praktyczne?Czy raczej zrobić wyżej o jakieś 20cm,okno ma mieć 180x80.

Edytowane przez JOLA440

hej Karola!! czy namierzyłaś może te lampy nad stół które pokazywałaś,chodzi o ta inspiracje z czarnymi krzesłami z koładkami,sa piekne. znalazłam te piekne krzesła,ale cena powala 700 zł:o a teraz z innej beczki;masz juz wizje swojego kominka? i łazienek? pozdrowionka i dużo zdrówka dla małej:bye: