Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do 3 razy sztuka.... komentarze

Recommended Posts

anso hej :)

Podobne lampy są tutaj :)

http://allegro.pl/zyrandol-lampa-abazurowa-saturno-l-70-cm-bialy-2bm-i2931946044.html

ale ja chyba pójdę w innym kierunku :rolleyes: sama dokładnie nie wiem w jakim ;)

Kominek chyba będzie dosć prosty napewno jego obudowa będzie przechodzić w półkę/ parapet pod nowopowstałym oknem ;) a pod nim będą zabudowane pojedyńcze szuflady i połeczka na sprzęt....

Jeszcze nie doszłam do szczegółowego planowania kominka :rolleyes:

Łazienki.... konkretów brak :rolleyes: ale....

U nas mają królować chłodne beże i biel...

Połoga coś a'la podłga w łazience małzenskiej w domu nr2.

Białe listwy przypodłogowe, ściany pomalowane bez płytek.... natomiast wnęka prysznicowa wyłożona mozaiką i w niej zrobione duże siedzisko wyprofilowane tak jak ma forumowa Hazeleyes i MarJel ...

Napewno będzie ogromne lustro w ramie..... no i wanna wolnostojaca np taka :

http://img822.imageshack.us/img822/4907/idushseriaexclusive1800.jpg

do tego bateria wolnosojąca, cos tam juz mamy z Saly na oku ;)

Okna mam w łazience spore i narożne, przy nich będzie stała wanna , w oknach będą chyba białe szerokie drewniane żaluzje.... albo rolety rzymskie :rolleyes:

..........

U Julki czyli w łązience ogólnodostępnej planuję troche szarości i bieli..... i akcent kolorystyczny łatwy do zmiany ;)

A dolna łazienka to ciągle zmieniajacy się plan top secret ;)

Pozdrawiam serdecznie!!! :bye:

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Izuś mi się wydaje,ze podbitka albo grafitowa jak dach albo biała jak elewacje :yes:

Nie wiem czy brałaś bod uwagę białą , ja tak miałam w domu nr.1 i byłam zadowolona ;)

http://img571.imageshack.us/img571/5226/dsc1285r.jpg

http://img191.imageshack.us/img191/8485/dsc1378m.jpg

Tylko takie fotki na szybko znalazlam ;)

Napewno dobrze będzie wyglądała także w kolorze dachu, ja nie robiłabym w kolorze okien y nie dawać kolejnego paska koloru ;) :no:

Mariomili dobrze mówi ;) :yes: szarości wokół masz sporo :yes:

Jeżeli Iza bardzo Ci zależy na dodaniu koloru szarego na elewacji to idź moze w kierunku tych pilastów ale wieksze płąszczyznzy szarej elewacji, ja bym w tym przypadku sobie odpuściłą....

mariomili :bye:

JOLA dzięi za życzenia zdrówka :hug:

Są nam zdecydowanie potzrebne :rolleyes:

Zarówno w pierwszym jak i drugim domu miałam zlew na pzeciwko okna i niemal na równi, niemal, bo w poprzednich domach nie był parapet zlicowany z blatem tylko był jakieś 3 cm wyzej....

Teraz będę miałą parapet przechodzący w blat i zlew znowu na przeciwko okna, wiec z tego rozwiazania jestem zadowolona.

Chlapanie okna było w domu nr.1 ale juz wiem ,zę winna była temu bateria, któa strasznie zorpryskiwałą wodę, bo w domu nr.2 mimo identycznego usytuowania tego "problemu" juz nie miałam :no: ale powiem tak okno na równi z blatem jest na tyle fajnym rozwiazaniem,ze gdyby nawet miało sie troszke chlapać to warto, bo bierzesz ręcznik papierowy i płyn do szyb któe zawsze w kchni są pod ręką i jeżeli zauważysz ze okno ciut zachlapane w 5 sekund nie ma po tym śladu ;)

Swoja drogą będziesz miałą zajebis.e okno panoramiczne no .... zazdroszczę :p

jak nie zrobisz będzie ślicznie :yes: ale ja wybrałabym opcję okno do blatu ;)

Pozdrawiam serdecznie i domagam się jakis fotek :p

Amtla juz lece, sprawdxam i jak dałam ciała i nie wysłąłam, to sie poprawiam i wysyłam ;) :hug:

Karolcia:bye:

czy doczytałas o pantonie u Gumisia? W koncu tam odpowiedziałąm na Twoje pytanko ale widze, ze i tak chyba rozwazasz ghost'a albo eams'a, prawda? i słusznie, bo panton stabilny na pewno nie jest:no:

O widze swoja wanne:rolleyes: jestesmy z niej zadowoleni tylko jesli zdecydujesz sie na ten model-bedziesz musiała dokupic inne uszczelki, bo te które sa dołączone do wanny sa za duze i i wanna "stała" nad ziemia kilka cm:sick: jakby co, pomoge;)

a siedzisko z mozaiki polecam,choc podzielilismy sie z M i ja wole kabine w naszej łazience (80x80:p) a M tylko i wylacznie prysznic w duzej lazience z siedziskiem:rolleyes:

Edytowane przez hazeleyes1982

Hazelko a wiesz,ze miałam sie Ciebi pytać, czy masz tą samą :D :rolleyes: Bo tak mi ise wydawało ale pewnosci nie miałam :no:

No to pomoc uszczelkowa będzie niebędna :hug:

Siedzisko musi byc :D Po pierwsz podoba mi się po drugie będę miaął bardzo głęboką kabinę wiec trzeba ja troche zagospodarować ;)

O hazelko mam do Ciebie jeszcze jeden romans, i to nie łazienkowy, ale to już na priva wyślę ;)

Buziaki wilekie :hug:

IZA no i chyba biała będzie najlepszym wyborem :rolleyes:

Ja głosuję wobec tego na grafitową podbitkę :p

:bye:

Hej Martita :)

Toż to ja cały czas powtarzam,ze jak nie buduję i to nie żyję ;) :D

Ehhhh.... ja już chce wiosny.... żeby wszytko był lepiej widoczne, żeby dom nabierał kształtów, wizje się precyzowały i żeby ruszyła wykończenówka :rolleyes: :D

Wybory musze podejmowac wcześniej, bo przy większym tempie budowy poitem nie ma czasu na przemyslenia, tzrba działać :lol2:

A doradzanie zawsze mile widziane :yes: :D

:rolleyes:Hej karolka przybywam z odsieczą z umywalkami

http://www.nokaut.pl/umywalki/novoterm-kerra-umywalka-nablatowa-kr-139-58-5x39-cm.html

novoterm-kerra-umywalka-nablatowa-kr-139-58-5x39-cm.jpg

umywalka koło.jpg

Umywalka jest z Koła, musisz wejść na ich stronę

opływowa umywalka.jpg

Umywalka firmy Infinite

To tak na szybko co znalazłam w swoich wykopaliskach. Pozdrawiam

novoterm-kerra-umywalka-nablatowa-kr-139-58-5x39-cm.jpg

umywalka koło.jpg

Edytowane przez doranna

Witaj Karolinko :hug:

Zadko się odzywam :oops: jednak zaglądam bardzo często :) Ciesze się bardzo, iż Juli sie poprawia :) oby to ostatnia infekcja tej zimy!!!

Jak zobaczyłam na zdjęciach Benia, to uśmiech na twarzy mi się pojawił, mam straszny sentyment do jego budowy/wykończeniówki, bo wy kończyliście domek a nasz właśnie zaczęliśmy budować :)

Gratuluje pięknych zakupów i ślicznych inspiracji, ojj będzie pięknie!!!!!!!

Doczytałam że zastanawiasz się nad projektorem zamiast tv? Mój Łukasz ostatnio tez chciałby się pozbyć tv na rzecz projektora;) i okazuje się iż aby sprzęt fajnie i profesjonalnie działał, potrzebne są grube kable i cały system montażu projektor/głośniki + inne elementy, dobrze przemyśleć, aby wrażenia podczas odbioru były znakomite:) A etap budowy na jakim jesteście/będziecie pozwala na wiele szaleństw w takiej dziedzinie:wiggle:

Dom już na tym etapie powala i przebieram nogami bo nie mogę sie doczekać chociaż SSZ:yes:

Buziaki dla Julci i pozdrawiam serdecznie Dominika.

Cześć Karolcia Wpadam do Ciebie codziennie - nawet kilka razy:P, , ale jakoś tak na pisanie weny brak;)

Super, że Julcia ma się już lepiej!!! U nas na razie odpukać, choróbska zimowego nie widać;) ale cicho.....:p

Widzę, że główka już pracuje i powoli kształtują Ci się wizje pomieszczeń:rolleyes: Zapowiada się ślicznie, jak zawsze:wiggle:

Uwielbiam elewacje Twoich obu poprzednich domów, sama bym chciała jasną;), ale nasz dom jest blisko osiedlowej uliczki i boję się że biały, lub jasny śmietankowy byłby szybko brudny;);) Myślę o szarej i grafitowe narożniki ;) Sama nie wiem..... mamy już położony szary grunt ;)

Wszystko zakupy śliczne, fotel lampka itd.....ja na razie stopuję;)Musimy trochę oszczędzić, bo przez ten dom spłukaliśmy się prawie do zera;);)

Pozdrawiammmmmm

Cześć Dziewczynko :)

Zaczęłaś rozpisywać harmonogramy- czyli coś na co ja chyba czekam najbardziej :wiggle:. Wprawdzie jeszcze nie jest rozpisane 8 ekip jednocześnie w ten sam dzień :D:D, ale to już niedługo.

Julka już dobrze sie czuje?? Mój M miał dziś operację więc trochę stresu było, ale już jest ok. a do tego ta cholerna świńska grypa przez którą wprowadzili zakaz odwiedzin w szpitalu- nawet nie mogłam do niego pójść :(

O rany Tosia :o Czy to nic poważnego? I jeszcze odwiedzić nie mogłaś:o Współczuję.

doranna hej :)

Dzięki za odsiecz :D :hug:

Będę wieczorkiem na spokojnie oglądać :yes:

Pozdrawiam :bye:

Dominika :hug:

Ciesze się,ze zaglądasz :) Jak tylko będziesz miała ochotę to się kochana odzywaj i podopwiadaj mi tutaj, bo wiesz jak to jest z tą liczbą decyzji, którą trzeba podjąć :o

Ja też mam sentyment do Benia :rolleyes: w zasadzie do każdego domu i do naszego pierwszego dwupoziomowego mieszkanie którego fotki kiedyś tam wrzucałam :rolleyes:

W kwestii projektora to w ciągu kilku ostatnich tygodni, mocno się podszkoliłam :D

Bo nie miałam pojęcia ani o funkcjach, ani o odpowiednich parametrach, dostosowanych do wnętrz w których ma być projektor wykorzystywany.

Zamierzamy kupić projetor max w lutym, bo w marcu będzie zrobiona cała elektryka i chce miec juz konkretny wybran sprzęt :yes:

Ja boje się efektru ostecznego wykończenia domu, bo w głowie jeszcze nadal lekki chaos :rolleyes:

Pozdrawiam serdecznie, zaglądaj, odwiedzaj, doradzaj :hug:

Madziu bardzo ciesze sie,ze jesteś i zaglądasz :hug:

Dzisiaj myślałam o Tobie :)

Wiem jak to jest jakweny brak ;) Poza tym u mnie na razie przynjamniej same nuuuudy.... jak zacznie się wykończenówka zacznie się więcej dziać ale to z nadejściem wiosny :rolleyes:

Mimo,że na budowie ciekawostek brak, to wiadomo ,ze juz teraz musze dokonywać wielu wyborów a decyzje któe podejmuje się teraz bedą miały przełożenie na wygląd i funkcjonalnośc domu później :rolleyes: Staram sie tez powoli kupowac rzeczy bo później na tych wariackich papierach i tak trzeba ciągle coś jeszcze dokupować :rolleyes: a tak przynajmniej cześć rzeczy będę miała z głowy ;)

Poza tym od lutego zapisałam sie na 2 szkolenia i co drugi weekendzik zajęty będzie :rolleyes:

Do tego ciągle pracuje nad znalezieniem sobie zajęcia poza mini biznesikiem, Julką , domem i budową, która jak sie w wakacje skończy to dostanę świra :p

Coś tam się wtym kierunku dzieje wiec na brak zajęć nie narzekam ;)

Ciesze sie,ze u Was zdrówko dopisuje (odpukać ;) ) mam nadzijez,ę u nas limt chorób na najbliższy chociaż czas też juz jest wykorzystany :rolleyes:

Jeżeli podobaja Ci się jasne kolory to jeszcze to przemyśl! żebyś potem nie załowała, teraz jest jeszcze czas na zmiany i ni etrzeba się ich bać :no: jeżeloi tylko masz wątpliwości przemyśl to raz jeszcze!

jaki rodzaj tynku elewacyjnego planujecie ???

Jeżeli akryl, to już po 3 latach wygląda na "używany" i dla nieskazitelnego efektu trzeba był by powtarzać malowanie i to w przypadku wiekszości koloró nie tylko białego chociaz tutaj oczywiście najbardziej ;)

Tynk sylikatowy zachowuje się już dużo lepiej :yes: Z tego co pamiętam można go myć :yes:

A silikonowy normalnie myjką pod ciśnienie m potraktujesz i gotowe :D

Mozna też raz na jakiś czas np na 3 lata zamówić firmę która umyje Ci elewację.

Jeżeli podoba Cis ię opcja szarej elewacji to idz w to jak w dym bo będzi eładnie i praktycznie, jeżeli natomiast masz ochote na biel lub krem to moze warto ;)

W domu często wybieramy rzeczy piekne,które nie zawsze są praktyczne i mimo lekkich minusów, wyborów nie żałujemy ;)

Buziaki ogromne i prosze mi sie tu odzywac bo tesknie i się martwię :p

:hug:

Tosiu kochana ogromne przytulasy :hug: :hug: :hug:

Biedulko pewnie nieźle się ostresowałaś :( :hug: No ale najważniejsze,ze juz to jest za Wami, ze wszytko ok no i suuper,ze masz w szpitalu wtyki :D

Mam nadzijez,ę maż szybciutko dojdzie do formy :yes: :)

Harmonogram powoli zaczyna się kształtować, konkretny plan od którego nie będzie odwrotu pojawi sie po zalaniu drugiego stropu :yes: :D

Bo do tego etapu pogoda moze nam wywinąć psikusa w każdej chwili ;)

Na ten moment na poczatek marca umówione okna, dach i wszyscy instalatorzy :D

Tynkarze zamówieni na początek kwietnia, po nich szybkie wylewki i od 1 maja rozpoczynam sezon grzewczy :lol2: żeby domek zaczął pienie schnąć bo ruszy wyczekana wykończeniówka :D :lol2:

Pozdrawiam serdecznie i zdróka dla całej rodzinki :hug:

mal26 wiatm serdecznie nową forumową koleżankę :welcome:

Bardzo mi miło :) Zapraszam, oglądaj, czytaj no i zabieraj głos jaknajcześciej, każdy głos i rada mile widziane :yes: :)

Pozdrawiam :bye:

amtla ciesze sie :) :bye:

narendil miło Cię widzieć :hug:

Ty sie nie wygłupiaj i nic mi tu nie usówaj kobieto :no: :)

Ciesze sie,zę jesteś z nich zadowolona, bo są wałsnie jednym z dwóch poważnych kandydatów do pokoju Julki :)

Dzięki :hug:

a siedzisko z mozaiki polecam,choc podzielilismy sie z M i ja wole kabine w naszej łazience (80x80:p) a M tylko i wylacznie prysznic w duzej lazience z siedziskiem:rolleyes:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

jak to ???!!! A ja goopia myślałam, że to siedzisko to tylko w jednym celu :eek: ;)

A tu pizesz ze twój G sam na nim lubi :rotfl:

No cóż, o gustach podobno się nie dyskutuje :lol2:

:hug:

Karolina - ja nie nadążam za Tobą dziewczyno :no: i nawet nie próbuję ;) więc pomacham i uciekam :bye:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

jak to ???!!! A ja goopia myślałam, że to siedzisko to tylko w jednym celu :eek: ;)

wariatka :lol2: :rotfl:

Kinia Ty mnie tu nawet nie denerwuj,ze nie nadążasz, bo tu się jeszcze nic nie zaczeło dzić :o początek wyborów i ja tu pomocyi porad potzrebuję!!! :p

Wiec prosze tu czuwac i doradzać co by wnętzra domu nr3 nie okazłay się teksańską masakrą :o :D

Buziaki :hug: